Paráda, ta lunetka bude ještě z volmanova mnkaAris píše: ↑16. 10. 2022, 8:43 Dneska jsem si zbastlil pevnou luneta na můj soustruh Weiler. Pustil jsem se do výroby, protože originál není k sehnání. Vlastně jsem ji nevyráběl celou, ale použil jsem lunetku z MN80 a vyfrézoval na ní redukci. Ještě to není hotové, čeká mě lakování. Jinak ty prisma drážky jsem udělal pilkou.
Jo, a díky Tomovi DVK za tu lunetku, u mě bude sloužit ještě dlouho
Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
-
Hm, a to, že ta luneta je na tý mašině obráceněCharon píše: ↑16. 10. 2022, 8:48Paráda, ta lunetka bude ještě z volmanova mnkaAris píše: ↑16. 10. 2022, 8:43 Dneska jsem si zbastlil pevnou luneta na můj soustruh Weiler. Pustil jsem se do výroby, protože originál není k sehnání. Vlastně jsem ji nevyráběl celou, ale použil jsem lunetku z MN80 a vyfrézoval na ní redukci. Ještě to není hotové, čeká mě lakování. Jinak ty prisma drážky jsem udělal pilkou.
Jo, a díky Tomovi DVK za tu lunetku, u mě bude sloužit ještě dlouho

-
Jo, luneta je správně, akorát ten soustruh je na ní otočený

http://www.markus-schleicher.de/resourc ... $A4der.jpg
-
To si děláš prxxl ne?Aris píše: ↑17. 10. 2022, 6:51 Však říkám, takto je to správně
https://m.youtube.com/watch?v=n1KeUBCLA3E
Čas 8:35
Vždy v tom videu jí má dobře (otočenou dírou k kudle) - ale ty jí pro změnu máš obráceně - dírou dozadu.
Teda pokud tušíš k čemu ta luneta je a jak funguje.
Co je ten "nos"

Sancho Panza píše: ↑17. 10. 2022, 7:15To si děláš prxxl ne?Aris píše: ↑17. 10. 2022, 6:51 Však říkám, takto je to správně
https://m.youtube.com/watch?v=n1KeUBCLA3E
Čas 8:35
Vždy v tom videu jí má dobře (otočenou dírou k kudle) - ale ty jí pro změnu máš obráceně - dírou dozadu.
Teda pokud tušíš k čemu ta luneta je a jak funguje.
Co je ten "nos"- to netuším - asi to bude řečí nějakého jiného kmene.
Vyjadřuj se prosím méně arogantně a agresivně. Děkuji.
Ještě jsem se stavil na chvilku do dílny, abych udělal ještě pár fotek. Myslím, že z nich bude dobré vidět, proč jsem se rozhodl lunetku otočit takhle.
Současná situace: nůž je od dotyků 11 mm daleko. Když si přijedu nožovým suportem blíže, jsem na 7mm. Tedy jsem hodně blízko dotekům a můžu lépe využít vysazenou délku obrobku.
Alternativní situace: luneta je otevřená k noži. Ale vzdálenost nože je od doteků 49mm = luneta je zbytečně daleko od nože.
Tu vzdálenost bych mohl zkrátit vysunutím nožového suportu k lunetě, ale tam zavazí aretační prvky, jsem 22mm daleko od dotyků. Tedy ta vzdálenost je 3x více, než u použitého řešení.
Proč jsem ji otočil takhle, je tedy jasné.
Současná situace: nůž je od dotyků 11 mm daleko. Když si přijedu nožovým suportem blíže, jsem na 7mm. Tedy jsem hodně blízko dotekům a můžu lépe využít vysazenou délku obrobku.
Alternativní situace: luneta je otevřená k noži. Ale vzdálenost nože je od doteků 49mm = luneta je zbytečně daleko od nože.
Tu vzdálenost bych mohl zkrátit vysunutím nožového suportu k lunetě, ale tam zavazí aretační prvky, jsem 22mm daleko od dotyků. Tedy ta vzdálenost je 3x více, než u použitého řešení.
Proč jsem ji otočil takhle, je tedy jasné.
to je sílaSancho Panza píše: ↑17. 10. 2022, 5:47
Hm, a to, že ta luneta je na tý mašině obráceně- to nikomu navadí?

opakovaně upozorníš, že to má blbě - dokonce to i sám doloží videem, že to má blbě - ale špatný jsi ty
(jen se nenaštvi a zůstaň na foru, dáváš užitečné rady ...)
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Vyjadřuj se prosím méně arogantně a agresivně. Děkuji. Co si o sobě ten Aris myslí chtít po místní celebritě něco takového..
Bude to opravdu až takový rozdíl?
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino