Zdražování elektřiny

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
Selic

3. 11. 2022, 7:25

el_fuego333 píše: 2. 11. 2022, 7:50 Tou vnutroeuropskou vojnou som myslel vojnu medzi statmi sucasnej eu, ku ktorej by doslo rozpadom eu. Rozpadom eu by vznikli nove mocenske jednotky, spojenia a zaujmy, co by nevyhnutne viedlo k vojne medzi nemeckom, francuzkom a britaniou + ich satelity.
Klasik řekl: "Myslet znamená hovno vědět..."
Dřív se rozpadne Rusko. Není to tak dlouho, co se rozpadlo z podstatně malichernějších příčin. Tady v evropě s vyjímkou Turecka x Řecka, nejsou lidi nějakému boji nakloněni. Tady probíhá pouze obchodní válka Čína vs. EU a Německo vs. zbytek EU.
Jediné co v nejbližších letech hrozí je další Indicko - Pakistánská válka o Londýn a případně anexe Marseille Alžírskem.
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

3. 11. 2022, 7:39

bobik píše: 2. 11. 2022, 9:19Ano, takle se dá dobít ekonomicky slabší země a udělat z ní kolonii silnějšího státu bez jediného výstřelu. Pěkně mírovou cestou. :D
A které že to jsou ty kolonie? A jak se to projevuje, že je někdo kolonií?
Aleš Procháska
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

3. 11. 2022, 7:46

lapa píše: 2. 11. 2022, 8:50 To mi trosku pripomina syndrom z lidi, kteri se maji lip (jsou bohatsi) nez ja .... a nezalezi, jak moc lip, staci ze lip ... :lol:
A to neni samosebou, takze musi byt nejak horsi nez ja ...
Jj, všichni co jsou bohatší si nutně nakradli (morálka --) a ti co jsou chudší si za to můžou sami (morálka --). Důsledek: jsem poslední spravedlivý :D :D :D
Aleš Procháska
bobik

3. 11. 2022, 8:15

prochaska píše: 3. 11. 2022, 7:39
bobik píše: 2. 11. 2022, 9:19Ano, takle se dá dobít ekonomicky slabší země a udělat z ní kolonii silnějšího státu bez jediného výstřelu. Pěkně mírovou cestou. :D
https://www.moravskynarod.cz/je-morava- ... h-a-prahy/
Jak tedy zjistit, zda určité území se stalo a de facto je dlouhodobě něčí skrytou kolonií? Je to možné učinit analýzou, rozborem situace. Tím, že si posvítíme na to, jak se do takového postavení toto území dostalo. Poté lze využít královnu věd. Matematiku. Zjistit, zda se z tohoto území bralo a bere pro jiná území z jeho bohatství v nepoměru z hlediska spravedlnosti k ostatním obyvatelům celku, aniž by se toto území mohlo adekvátně bránit. Dalším ukazatelem, že se jedná o skrytou kolonii je umlčování protestních hlasů, které se z území skryté kolonie ozývají. To může mít různou formu. Od ignorování až po pomluvy.
Z hlediska Moraváka, jsem já Čech taky svině kolonistická. :D
Kolonialismus neskončil, jen se ze zneviditelnil. Už nejsou třeba armády, veřejné prohlášení, že tohle dobyté území je moje. Dnes stačí přes korupci zajistit, aby prachy z dané země odtékali a obyvatolstvo chudlo. Od nás prachy odtékají a obyvatelstvo chudne. Tedy jsme skrytou kolonií.
Selic

3. 11. 2022, 8:27

bobik píše: 3. 11. 2022, 8:15
prochaska píše: 3. 11. 2022, 7:39
https://www.moravskynarod.cz/je-morava- ... h-a-prahy/
Jak tedy zjistit, zda určité území se stalo a de facto je dlouhodobě něčí skrytou kolonií? Je to možné učinit analýzou, rozborem situace. Tím, že si posvítíme na to, jak se do takového postavení toto území dostalo. Poté lze využít královnu věd. Matematiku. Zjistit, zda se z tohoto území bralo a bere pro jiná území z jeho bohatství v nepoměru z hlediska spravedlnosti k ostatním obyvatelům celku, aniž by se toto území mohlo adekvátně bránit. Dalším ukazatelem, že se jedná o skrytou kolonii je umlčování protestních hlasů, které se z území skryté kolonie ozývají. To může mít různou formu. Od ignorování až po pomluvy.
Z hlediska Moraváka, jsem já Čech taky svině kolonistická. :D
Kolonialismus neskončil, jen se ze zneviditelnil. Už nejsou třeba armády, veřejné prohlášení, že tohle dobyté území je moje. Dnes stačí přes korupci zajistit, aby prachy z dané země odtékali a obyvatolstvo chudlo. Od nás prachy odtékají a obyvatelstvo chudne. Tedy jsme skrytou kolonií.
Když vidím o víkendu ty plné košíky na parkovišti před supermarketem, tak mi vůbec nepřipadá, že by obyvatelstvo chudlo.
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
Grad

3. 11. 2022, 8:55

A jde o košíky čechů v Česku, nebo o košíky čechů v Polsku? :wink:

Nebo je civilizační úroveň státu daná úrovní cen? Pokud ano, pak je CZ dle cenové úrovně na špici. 8)
Nezodpovězenou otázkou ale je, na špici čeho? :?
bobik

3. 11. 2022, 9:04

V době inflace se vyplatí nakupovat trochu déle dopředu. Ty plný košíky taky stojí dvojnásobek toho, co před pár lety. Platy ale dvojnásobný nejsou. Tak jsme ještě v době, kdy na žrádlo je, ale na nové auto třeba už ne. Natož na nové elektroauto. Nebo na zahraniční dovolenou. Taky máme uměle zvýšený životní standart na úkor budoucích generací. Tu nesplatitelnou státní sekyru tak tam úroky už citelně zasahují do našich životů. To bude další generace 90% svých daní dávat do nesmyslných úroků? Když už teď platíme každý 25 000Kč? Tedy spíše 50 000Kč u plátců daně těch co skutečně něco vydělávají. To už jsme na nějakých 30% zdanění na něco, co jsme nepotřebovali a co se prožralo.
Naposledy upravil(a) bobik dne 3. 11. 2022, 10:12, celkem upraveno 1 x.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

3. 11. 2022, 10:08

bobik píše: 3. 11. 2022, 8:15prachy z dané země odtékali a obyvatolstvo chudlo. Od nás prachy odtékají a obyvatelstvo chudne. Tedy jsme skrytou kolonií.
My chudneme? Mé pozorování svědčí spíš o opačném trendu :-) A schválně kdo by podpořil "dekolonizaci" která by se projevila třeba tak, že by Němci vlastněná Škoda kompletně zastavila výrobu a tudíž transfer zisků do Německa.
Aleš Procháska
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

3. 11. 2022, 10:10

bobik píše: 3. 11. 2022, 9:04 V době inflace se vyplatí nakupovat trochu déle dopředu.
Ok, dám na tebe. Objednávám 50 lahví mléka a 200 housek.
Aleš Procháska
bobik

3. 11. 2022, 10:16

prochaska píše: 3. 11. 2022, 10:10
bobik píše: 3. 11. 2022, 9:04 V době inflace se vyplatí nakupovat trochu déle dopředu.
No ty si z toho srandu dělat můžeš, tebe takový nákup nevytrhne.
Charon
Sponzor fora

3. 11. 2022, 10:40

bobik píše: 3. 11. 2022, 10:16
A proč ne, čim myslís ze toho dosáhl? Vlastni pílí, furt ve firmě, žádné tři dovolene u moře ročně, rodina až za firmou.
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
fmodel
Kontaktovat uživatele:

3. 11. 2022, 10:41

No bohatnem ,pravidelně dělám stejný nákup v Lidlu kde kupuju věci do ledničky v dílně a nějakou zásobu kafe minerálek štávy atd do jara byla útrata 1500 ,teď už 2300 ,zdražit svoji práci o 50% si jaksi nedovolím .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
lapa
medaile za lepsi forum

3. 11. 2022, 10:43

Nikdy jsem nehlidal slevove akce, nemel jsem to zapotrebi.
Ale ted uz se po nich divam - samozrejme u zbozi s nekonecnou (toaletaky, papirove kapesniky, odpadkove pytle ...) az "rozumne nekonecnou" (praci a sanitarni prostredky, trvanlive mleko, olivovy olej, ...) trvanlivosti nakupuji na x-tydnu/mesicu dopredu - tam se to vyplati. Bezne zbozi taky hromadne podle rozumne doby do vyprseni data na nich ...
Samozrejme musis mit prepravni a skladovaci kapacity a penize na to je na urcitou dobu "zmrazit v zasobach".

Ovsem po rozhovorech s nekterymi pribuznymi je mi jasne, ze nejsou ochotni (financne by schopni byli, ale ne mentalne) obetovat okamzitou spotrebu pred budoucimi zisky z mnozstevniho nakupu.
Priklad: opakovane se mezi pribuznymi objevuje stezovani na zdrazovani MHD.
Tak mu rikam, tak si nasetri na tydenni/10denni (kdyz jeste byly) a kup ji - stacilo by vychlastat mene piva, nebo zpopelnit mene cigaret ci se docasne omezit v necem jinem, co fakt neni zivotne dulezite.
Tydenni ti vygeneruje nejakou usporu, protocis takhle par tydnu a mas na mesicni.
Par mesicnich ti nasledne vygeneruje na ctvrtletni atc az k rocni. A to uz jsou usporene tisice za rok a ty se daji trebas prochlastat/zpopelnit o to vic :lol: a kvalitneji :lol:.
Reakce - "No jo, to bych si ale musel odpustit XXX a bez toho nemuzu bejt a vubec, to je nadlouho" .... tak co s tim delat?

Samozrejme, ze jsou Cesi "bohati" - vzdy mne pobavi, kdyz u nejakeho toho XX-marketu nakladam do auta a vedle se mne sejdou (vetsinou starsi) lidi a nadavaji na drahotu a pritom maji hodne casto vozik prevazne naplneny "vyhodnymi balenimi" koly, sodovek (puvodne jsem napsal mineralek, ale ty maji alespon nejakou "pridanou hodnotu"), chipsu, tech nejlevnejsich keksu a tycinek ... zrovna toho, co je pro mne synonymem plytvani nade vsechny meze - krome toho, ze jim neco z toho krati dobu pobirani davek :lol: ....
A nepopiram, ze je skupina, ktera to proste neda a ani neprochlastava/neprokuruje/nehazi do automatu, pripadne mesicne nedava z duchodu penezni obolus detem/vnouckum (taky fascinujici cesky fenomen, cimz nijak nezpochybnuji drobne darky pro radost) - ale socialni system je tak stedry ..., ze az zasnu na co vsechno jsou davky ...
Naposledy upravil(a) lapa dne 3. 11. 2022, 11:01, celkem upraveno 1 x.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

3. 11. 2022, 10:49

fmodel píše: 3. 11. 2022, 10:41 No bohatnem ,pravidelně dělám stejný nákup v Lidlu kde kupuju věci do ledničky v dílně a nějakou zásobu kafe minerálek štávy atd do jara byla útrata 1500 ,teď už 2300 ,zdražit svoji práci o 50% si jaksi nedovolím .
Stejně nakonec zdražíš. Ale později (jako všichni, včetně mě) a na tomhle fázovém posuvu se mrška veřejný rozpočet hojí :-)
Aleš Procháska
fmodel
Kontaktovat uživatele:

3. 11. 2022, 10:51

Charon píše: 3. 11. 2022, 10:40
bobik píše: 3. 11. 2022, 10:16

A proč ne, čim myslís ze toho dosáhl? Vlastni pílí, furt ve firmě, žádné tři dovolene u moře ročně, rodina až za firmou.
No zapomínáš na pár vlivů které do toho patří ,znám pár pilných lidí a nejsou nijak za vodou a tři dovolený taky nemají ,předně musíš mít i štěstí ,potkat správné lidi ve správný čas, pokud se toto nesejde tak ti píle asi vždycky nepomůže.
Někdy zjistíš že se mají někteří dobře proto že jsou to jako lidi pěkný svině co jim nedělá problém vyjebat s každým ,to je ale jiná kapitola.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“