nie niesu.
Co jste dneska bastlili?
lepeni neslepitlných plastů vyřešeno při měření pevnosti ve smyku byly naměřeno přez 900N, všechny vzorky se vytrhly z přípravku.
žádný spoj nepovolil a při pokusu díly roztrhnout došlo k jejich totální destrukci přičemž ani jeden ze spojů nepovolil.
Jsem spokojen a pak že to nejde...
žádný spoj nepovolil a při pokusu díly roztrhnout došlo k jejich totální destrukci přičemž ani jeden ze spojů nepovolil.
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
to ma zaujíma. práve bojujem s lepením PP, okrem zvárania mi nič iné nevychádza rozumne.kenybz píše: ↑3. 11. 2022, 12:03 lepeni neslepitlných plastů vyřešeno při měření pevnosti ve smyku byly naměřeno přez 900N, všechny vzorky se vytrhly z přípravku.
Na youtube by PP držel i sekundovým lepidlem.
Ked už si mal potrebu rýpať, tak si mohol skúsiť, či majú tie väzníky dostatočný priemer, lebo v tomto prípade sú namáhané na tlak a nie na ťah. A kedže je tam ten podperný stlp, tak je úplne uprdele, či si stretajú presne v pomyselnom strede, alebo 5 cm nad ním. To 0,0prd %, čo to spraví rozdiel, v praxi nikto nepozná.
-
Možná by to bylo dobré podpořit výpočtemjean píše: ↑3. 11. 2022, 8:28 Ked už si mal potrebu rýpať, tak si mohol skúsiť, či majú tie väzníky dostatočný priemer, lebo v tomto prípade sú namáhané na tlak a nie na ťah. A kedže je tam ten podperný stlp, tak je úplne uprdele, či si stretajú presne v pomyselnom strede, alebo 5 cm nad ním. To 0,0prd %, čo to spraví rozdiel, v praxi nikto nepozná.

Teda pokud vůbec tušíš, co to je tah, tlak a vzpěr

-
Stret neutrálnych osí prvkov v jednom bode - vpodstate je to jedna zo základných teorií navrhovania priehradových konštrukcií. Spôsob výpočtu sa zjednodušuje a dochádza k najlepšiemu pomeru nosnosť/hmotnosť. Tiež sa tým eliminujú rôzne nevhodné krútiace a strihové sily. Prenos síl je potom v konštrukcii iba tlak-ťah a využitie prvku na namáhanie na vzper je na maximálnej možnej miere. Výrazne sa to prejaví aj pri návrhu drevených nosníkov.
Je jasné že v domácich podmienkach to nikto nerieši. Dal som to len ako poznatok. Kto chce, môže to využiť vo svoj prospech.
Je jasné že v domácich podmienkach to nikto nerieši. Dal som to len ako poznatok. Kto chce, môže to využiť vo svoj prospech.
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll 

Můžeš mi třeba vyfotit tu Tvojí halu v L. , jak to máš udělaný

Ne teď vážně. Měl jsem udělanou šablonu na třech i 220 mm. Ty vazníky co jsou nad volnou hloubkou jsou samozřejmě udělaný, tak jak mají být, tj. podle tohoto...
Ty zbývající dva, tj. štítový jsem udělal takhle. Na funkci živočicháře to vliv nemá. Jestli si myslíš, že dělám něco bez rozmyslu, tak se pleteš. Vše je po konzultaci se statikem. Navíc je to podepřený sloupem, mezi všema sloupy paždíky - mimojiné těsně pod těma vinglama. Víc bych to nehrotil a ty vingly jsou tam jen kvůli montáži a max. k nim půjdou nějaký žlaby na kabely.