Upgrade CNC
Nevim co myslis tim tahal, ale tenhle O krouzek je s puvodniho podobneho vretene a tam makal docela dost cca 2 roky. MAX pouzivane otacky 35 000. Freza 2 mm a pouze drevo.
Martin
No vzhledem k tomu, že ty původní vřetena jsme měli stejný a já jsem upgradoval jenom motor, tak můžu napsat co nejvíc sem s tím zkoušel. Při brzdění proud motorem asi 10A při napětí 15V, což hodně zhruba může být nějakejch 100 - 120W a gumička se tvářila, že by toho ještě snesla víc. Jinak při obrábění nejvíc co sem jel bylo: sklolaminátová deska, záběr 1.5mm do hloubky, posuvem 700mm/min při odběru 4.4A a napětí 11V.robokop píše:on myslel asi to kolik to je schopne prenest kolowat
to se da spocitat/odhadnout paklize dodas nejake maximalni parametry co
jsi s tim jak obrabel
Petře vem to tak, že tady ta řemenička je navržená a vyrobená pro převod třemi O kroužky, takže se dá předpokládat, že toho výkonu přenese dost. Martin i v té původní verzi vřetene, kde je pouze jeden O kroužek a relativně slabý motor, také někdy používal jednobřitou 6mm frézu ( akorát jsem musel osoustružit ten dřík frézy z průměru 8mm na průměr 3,175 - aby to šlo upnout do té kleštiny PROXXON ). Takže nové vřeteno je pro kleštiny R11, rozsah upínání je 0,5 - 7mm po půl milimetru. A ta MEGA je výkonově zase jinde než ten původní motor. Takže se dá přitvrdit. Ale hlavně je podmínka, že regl musí být v režimu HELI. Takže ještě dělený chladič na motor, na něm bude pro jistotu i ventilátor a může se skoušet v reálu
Rosta

Martin
Ale jo, však sem to psal tak, že když to s jednou řemeničkou přeneslo to co sem psal, tak se třema to bude výrazně lepší, aspoň sem myslel, že to tak vyzněloBob píše:Petře vem to tak, že tady ta řemenička je navržená a vyrobená pro převod třemi O kroužky, takže se dá předpokládat, že toho výkonu přenese dost. Martin i v té původní verzi vřetene, kde je pouze jeden O kroužek a relativně slabý motor, také někdy používal jednobřitou 6mm frézu ( akorát jsem musel osoustružit ten dřík frézy z průměru 8mm na průměr 3,175 - aby to šlo upnout do té kleštiny PROXXON ). Takže nové vřeteno je pro kleštiny R11, rozsah upínání je 0,5 - 7mm po půl milimetru. A ta MEGA je výkonově zase jinde než ten původní motor. Takže se dá přitvrdit. Ale hlavně je podmínka, že regl musí být v režimu HELI. Takže ještě dělený chladič na motor, na něm bude pro jistotu i ventilátor a může se skoušet v reáluRosta

Ložiska jsou palcového rozměru, z důvodu použití kleštinového upínače, který má upínací dřík v palcovém rozměru 1/2'' tj, 12,7mm. Takže ložiska jsou typ R8 - 2RS.
Rosta.

Remnicky jsou nalepeny na rozebiratelny Loclite a "O krouzek" je proste klasicky okrouzek(tesneni)
Martin
A ještě doplním Martina, O kroužek je o průměru 2,5mm a obvod O kroužku je zhruba poloviční, než by odpovídalo vypočtenému obvodu, z důvodu, že při běhu motoru dochází k tomu, že odstředivá síla začne natahovat O kroužek, tak, že přestane mít kontakt s řemenicí na vřeteni a přestane ji unášet, takže se to musí odskoušet na takové optimum, kdy ještě není prokluz O kroužku na řemenici vřetena a O kroužek není zbytečně přešponovaný
Rosta.

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
nechci ti brat iluze ale ty zvuky jsou priserne
co to bylo za nastroj?
nepouzivej takhle vylozeny nastroj
myslim ze to vreteno by melo zvladnout daleko vic
zkus si s tim pohrat
jeste by to sneslo neco s tim reglem dost ti kolisaji otacky
co to bylo za nastroj?
nepouzivej takhle vylozeny nastroj
myslim ze to vreteno by melo zvladnout daleko vic
zkus si s tim pohrat
jeste by to sneslo neco s tim reglem dost ti kolisaji otacky
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
No ten nastroj byl tupej a taky jsem do toho najizdel rucne otacenim spojky u trapezu. Byl to jen rychlej pokus. Ano to vreteno zvladne mnohem vic. Mam to uz otestovane s PID pres MESU a to jede dobre. Jenom s moji mechanikou stejne frezuji jen drevo, ABS, atd...
Martin