regis24 píše:To zatim fakt netusim,zkusil jsem si udelat jednoduchou soucastku a zatim dobry.Vypada ze je i docela presny,rozhodne to co jsem ruzne cetl o tom ze jsou napr. krive loze a pod. tady neni.
Nevim jestli je nedostatkem ta absence stiratek,co si tak vzpominam tak na SV18 to taky nebylo...To se ale da dodelat.
Uvidim co dal,az budu delat neco slozitejsiho se zavity,tam se treba neco projevi.
Mam ho taky, jako amater jsem spokojen, zatim toto:
* Po urcite dobe se vybeha vule na mikroposuvech (je tam obycejne treci ulozeni ocel/litina), u me to dosahlo az 1/4 otocky sroubu (tj. 0,25 mm). Vyresil jsem tak, ze jsem si udelal nove ulozeni, kde se puvodni posuvove srouby otaci v kulickovych loziscich (inspiraci viz
www.steamer. cz a jeho odkaz na strojirenske stranky p. Sedlacka).
Po case se stejne vybeha puvodni mosazna matice, takze je nutno obcas seridit. Ja tam mam homemade plastovou, a ta mi zatim staci.
* Odesel (resp. odchazi tak, ze ma nezretelny "cvak" pri zapnuti) poteciometr otacek motoru. Zatim neresim, ale budu muset.
* Asi mam pocinajici problem na onech ozubenych kolech ve vreteniku.
Obcas (pri vetsim zaberu) tam desne zaskripe. Zatim nevim, jestli koupim puvodni plastove nebo "tuningove" kovove. Jsem na vazkach.
* Pokud uvazujes frezovani (s frezovacim pripravkem), pak je skutecne nutno eliminovat vsechny vule na suportech, jinak to hnusne kmita a drnci

. Ale da se. Ovsem neni to produkcni rychlost

. Mne jako hobikovi to obcas staci.
* Pri rezani zavitu se mi (po)vylomil stred jednoho z prevodovych kol, kterymi se nastavuje stoupani zavitu. Ale to asi byla moje blbost, moc jsem zrejme tlacil na pilu, resp na nuz ...
Mozna koupim kovova kola, tady je (celou sadu) nabizi myslim tumlik.
Zatim nerozhodnuto.
* Stiratka jsem jeste nevyrobil, porad utiram spony hadrikem, resp. stiram stetcem, ktery mi dala zena od sve barvy na vlasy. Ten stetec doporucuji, je skvely

. Kus plocheho plastu a v nem zalisovane plastove zine.
* Zavity jsem rezal, rozpeti od M10x0,75 po standardni M20 a zatim bez problemu.
Preji hodne stesti

a at to maka ke spokojenosti.