Myslím si, že to hodnocení Kavana je velice realistické a že tak nějak to proběhne, čas ukáže, zatím si mysli svoje, klidně se směj, ono je to duševně zdravé a prodlužuje to život

Moderátor: sysel
Já jsem si to tedy schválně přečet, ale pokud tomu dobře rozumím, tak kořen problému je v tom, že jsme vstoupili do NATO. A Rusko se toho bojí
Ale Rusko zjevně neví, kde má hranice
Jinak, co se týče toho nárůstu mzdy/zlato, převážně za to může kurz zlata, který byl do roku 2005 vesměs klesající. Je to tedy ten problém s přepočtem monetárních veličin na komodity. V tomto ohledu bych doporučil sledovat spíše ten index reálných mezd, neboť ten umí vesměs dobře určit, zdali jsme zbohatli či schudli. Jen podotknu, že náš CPI se od světového liší, protože dáváme velkou váhu nájemnímu bydlení, tedy by bylo nutné zvolit jejich index při porovnávání zemí...
Na tom nezáleží. Vysvětlení viz jeden vtip, který jsem slyšel ještě za komoušů: "S kým sousedí Sovětský svaz?" ... "S kým chce."
Situace: Rusko vede agresivní dobyvačnou válku na území cizího státu, který předtím zcela jednoznačně uznalo v daných hranicích (včetně Krymu).
Budapešťské memorandum je označení pro trojici mezinárodních dohod podepsaných 5. prosince 1994 v maďarském hlavním městě Budapešti, které poskytují záruky bezpečnosti a územní celistvosti Bělorusku, Kazachstánu a Ukrajině výměnou za připojení se ke Smlouvě o nešíření jaderných zbraní. Jejím důsledkem bylo jaderné odzbrojení těchto států a jedinou zemí bývalého Sovětského svazu vlastnící jaderné zbraně (jadernou velmocí) zůstala Ruská federace.