no právě

Moderátor: sysel
Ostatni akcionari nesrazili hodnotu akcii neuvazenymi zvasty o znarodnovani ani snahou vyznamne zdanit prijmy spolecnosti. Navic je to pujcka a narozdil od jinych statnich garanci se tady neobavam ze by nedoslo na splaceni.
bobik píše: ↑13. 12. 2022, 8:58 Neber si to tak osobně. Já tě ze lži nenařknul. Pomoc Ukrajině nás letos určitě stojí více, než uváděných 24 miliard Kč. Za tím si stojím. Takovejch 5000Kč je jen kapesný. Zdravotnictví určitě bezplatný není. Ty úředníci co je obsluhují také nepracují zadarmo. Ceny ubytování na obyčejné ubytovně budou taky par tisíc na osobu. Ale jak jsem psal, nemám se samotnou pomocí problém, jen s účelovostí článku. Spadá to do stejné kategorie, jako ty vidlákovy kydy.
No přesně jsem napsal :Dawe píše: ↑13. 12. 2022, 11:47 Milan199> Ty jsi naznacoval, ze s tim vidlakem celkem souznis. Nedokazu si predstavit jake jsou jeho mentalni a analyticke schopnosti, kdyz je schopen publikovat takovy zvast zalozeny na ocividne lzi a myslet to vazne. Prijit na to pritom trva par desitek vterin...
Bud si mily vidlak neuvedomuje zakladni pravdilo kritickeho mysleni "duveruj ale proveruj", nebo vedome uverejnuje lzi.
Prvni by ukazovalo na vazne velkou naivitu. Druha moznost na to, ze jde o dezinformatora v pravem slova smyslu.
U jinych jeho clanku treba nebude tak zjevna pitomost jako v tom pripade s CEZem, ale jak mu muze clovek po takovem expoze cokoliv verit?
Ono to třeba může být ještě jednodušší. Třeba ten jeho kámoš nedělá u ČEZu, ale u EONu. A Vidlák to bral, že dělá "u nějakého distributora", a v hlavě mu tam naskočil ČEZ. A tak mohla vzniknout šííílená kauza, že na Jižní Moravě ČEZ není a tak je to Vidlákovo spiknutí proti skvělé vládě 5-koalice.Milan199 píše: ↑14. 12. 2022, 4:20 ...
Uvádíš jako možnosti buďto velkou naivitu nebo dezifomátorské aktivity. Osobně zvažuji ještě další dvě varianty :
- posral to a psal rychleji nežli přemýšlel // tady si dovolím poznámku, že nepovažuji za možné aby všechno co publikuje /// všechno tedy opravdu nečtu /// psal sám - ale podepisuje se pod to //
- je to provokatér
...
Jako stát? Kdyby ses vykašlal na železo, zboural dílnu a místo ní pěstoval třeba brambory, uděláš něco pro národní potravinovou soběstačnost. A kdyby to udělal každý, budeme soběstační
Co to sem pleteš ? Proč bych měl bourat dílnu ? Brambory kde pěstovat mám a taky je pěstuju.
Dobrá, odvolávám. Pomoc Urajině a Ukrajincům nás stojí zatím jen těch 24 miliard korun. Nemám problém ani s dvoj trojnásobkem téhle částky ročně. Mám sice nutkání udělat pěknou exelovskou tabulku, ale nejspíš by to tady nemělo žádný význam a nestálo by to za ty hodiny tvorby. Jen si uvědomte, že každej mimořádný výdaj nás tojí 1,X? násobek příští roky. Svůj volnej čas budu raději věnovat analýze toho, proč se u nás výroba elektřiny tak vymkla dlouhodobému průměru.robokop píše: ↑13. 12. 2022, 9:04 Dobre, uz se opakujes. Je to pouze tvuj pocit nebo to dokazes necim podlozit?
Ono paklize to nemas nicim podlozene. Tak je vaha takoveho pocitu v celem procesu analyzy tak miziva ze si to nezaslouzi nejak zduraznovat a opakovat. Ale ty se toho docela drzis.
Mozna by sis jen pral aby to tak bylo, ale to neni rozhodne ten nejstastnejsi pristup k analyze.
bobik píše: ↑13. 12. 2022, 8:58 Neber si to tak osobně. Já tě ze lži nenařknul. Pomoc Ukrajině nás letos určitě stojí více, než uváděných 24 miliard Kč. Za tím si stojím. Takovejch 5000Kč je jen kapesný. Zdravotnictví určitě bezplatný není. Ty úředníci co je obsluhují také nepracují zadarmo. Ceny ubytování na obyčejné ubytovně budou taky par tisíc na osobu. Ale jak jsem psal, nemám se samotnou pomocí problém, jen s účelovostí článku. Spadá to do stejné kategorie, jako ty vidlákovy kydy.
Ešte si zabudol doplniť, že ak poľnohospodár pestuje repku, tak vramci Greeneko dostáva dotácie z eu na prenájom plochy, na nákup osyva, na nakúp hnojív, na nákup pohonných hmôt a ako bonus nerieši výkup.
Sorry. Přišlo mi jednodušší napsat to, co jsem napsal, než zde psát dlouhý příspěvek ohledně způsobu obchodování na burze s komoditami a o principech zajišťění těchto obchodů.
Nepletu, to k tomu patří. Jsme průmyslová země (nejprůmyslovější z EU) tak děláme průmysl. Výzva k potravinové soběstačnosti je totiž současně výzva k opuštění valné části průmyslu, jen to možná není na první pohled vidět. A to lidi udělat nechtějí. Druhá věc je, že něco jako potravinová soběstačnost je nesmysl, který kdosi vypustil a už se to jen opakuje, aniž by se vzaly v úvahu souvislosti. Teoreticky můžeme být soběstační v tom, že všechno co sníme vyrostlo na našem území, ale zemědělství se už nedá dělat bez nafty (v té soběstační nejsme), bez hnojiv (totéž) atd. Vždycky to skončí na něčem co musíme dovážet, takže když se vydáš po tom výrobním řetězci, dřív nebo později najdeš bod, ve kterém nejsme soběstační (ve smyslu, že kdybychom přestali obchodovat se vším a se všemi, tak že se v pohodě uživíme). Co se týká klacků pod nohy, ty jsou bohužel státní byrokracií házeny všem, nejen zemědělcům. Zkus si vyprodukovat sud odpadní emulze a uvidíš úplně stejnou byrokracii a otravování a kontroly od všemožných inspekcí a orgánů (což asi sám dobře víš, když máš kovovýrobu).Milan199 píše: ↑14. 12. 2022, 9:55 Co to sem pleteš ? Proč bych měl bourat dílnu ? Brambory kde pěstovat mám a taky je pěstuju.
Až pojedeš na jaře autem, tak se rozhlédni kolik polí je zasraných řepkou nebo kukuřicí. Pokecej si s někým kdo na půdě hospodaří. Vysvětlí ti jaká nesmyslná administrativa je okolo každého telete. Jak zoufale je zdevastovaná půda. Stavy prasat, skotu, drůbeže jsou na zlomcích toho co potřebujeme do huby. Není čím hnojit pole a umělá hnojiva zdražují, protože bez těch opovrhovaných ruských surovin to moc nejde.
Aby každý pěstoval brambory je pitomost. Ono by bohatě stačilo těm našim zemědělcům neházet klacky pod nohy. A to je přesně to co stát dělá.