Zdražování elektřiny

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

14. 12. 2022, 6:40

Snad to není skok moc daleko od tématu, ale zajímalo by mě, jak se stane, že se člověk vůbec k těm informacím dostane. Na netu pořád něco hledám a pořád nacházím zajímavé věci, ale vypadá to, že celá kategorie věcí mě míjí. Pak se o tom někdo s někým zasvěceně baví a já jen zírám, o čem to vlastně mluví? Zeptám se, ustojím pohled jaký se vrhá na lidi kteří nevědí kolik stojí chleba a kdo byl Churchill a dozvím se, že -- očkování je smrtelně nebezpečná věc kterou si vymysleli ilumináti aby nás ovládli, -- že 5G sítě nám vypalují mozek, -- že rozpad ČSSR naplánovala a provedla CIA, -- že Westinghouse už sto let utajuje Teslův vynález využití volné energie, ... no a teď ty věci s energiemi :-)
Aleš Procháska
Charon
Sponzor fora

14. 12. 2022, 6:55

bobik píše: 14. 12. 2022, 6:29 A kolik to tedy dělá procent, to navýšení?
Já to beru jako částku o kolik mě to bude stát víc. Jinak procentně u el asi 25 procent, u nájmu cca 20 procent. To se fakt nějak nezhroutím, a to máme dálkové topení, kde regulace ceny nějak není v praze
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
bobik

14. 12. 2022, 7:01

To by bylo pěkný, kdyby to tak zůstalo. Navýšení v rozsahu inflace. Mě to jenom o letošek oproti loňsku šlo o 33%. Nový rozpis záloh na příští rok jsem nedostal.
bobik

14. 12. 2022, 7:11

prochaska píše: 14. 12. 2022, 6:40 Snad to není skok moc daleko od tématu, ale zajímalo by mě, jak se stane, že se člověk vůbec k těm informacím dostane. Na netu pořád něco hledám a pořád nacházím zajímavé věci, ale vypadá to, že celá kategorie věcí mě míjí. Pak se o tom někdo s někým zasvěceně baví a já jen zírám, o čem to vlastně mluví? Zeptám se, ustojím pohled jaký se vrhá na lidi kteří nevědí kolik stojí chleba a kdo byl Churchill a dozvím se, že -- očkování je smrtelně nebezpečná věc kterou si vymysleli ilumináti aby nás ovládli, -- že 5G sítě nám vypalují mozek, -- že rozpad ČSSR naplánovala a provedla CIA, -- že Westinghouse už sto let utajuje Teslův vynález využití volné energie, ... no a teď ty věci s energiemi :-)
Podle mě tyhle informace vypouští různé vlády, aby nás nějak zabavili a zabránili přemýšlet o skutečném chodu světa. :D Myslím to ve srandě. Nebo ne? Sakra dostali mě. :D :D :D
pavlík

14. 12. 2022, 7:27

prochaska píše: 14. 12. 2022, 6:40 Snad to není skok moc daleko od tématu, ale zajímalo by mě, jak se stane, že se člověk vůbec k těm informacím dostane. Na netu pořád něco hledám a pořád nacházím zajímavé věci, ale vypadá to, že celá kategorie věcí mě míjí. Pak se o tom někdo s někým zasvěceně baví a já jen zírám, o čem to vlastně mluví? Zeptám se, ustojím pohled jaký se vrhá na lidi kteří nevědí kolik stojí chleba a kdo byl Churchill a dozvím se, že -- očkování je smrtelně nebezpečná věc kterou si vymysleli ilumináti aby nás ovládli, -- že 5G sítě nám vypalují mozek, -- že rozpad ČSSR naplánovala a provedla CIA, -- že Westinghouse už sto let utajuje Teslův vynález využití volné energie, ... no a teď ty věci s energiemi :-)
Ono to máš snadné - v případě politiky někdo například sleduje jen provládní ČT a ostatní odmítá uznávat a sleduje své vybrané weby a hlavní chyba, striktně odmítá se podívat jinam a odmítá cokoliv jiného slyšet (například můj brácha). Začne být jako tetřev hlušec, začne křičet, že to nebude poslouchat a že nic nechce slyšet ani vědět.
No a někdo sleduje více zdrojů a porovnává si to a přemýšlí o tom a tak dochází k nějakému zprůměrovanému názoru, protože všichni trochu nebo více přehánějí, aby byli poplatní/zajímaví nebo se i přes svoji bezradnost a neschopnost udrželi u moci.
A zajímavé je, že právě ti, kteří se odmítají dívat na různé zdroje, mají úplně jasno a jsou si jistí, že je to jedině tak, což v politice nikdy neplatí.
Říci někomu, ať se podívá na Vajíčka nebo třeba Bobošíkovou, přivádí takové lidi k šílenství až k agresivitě a přitom to mají oba precizně podložené, zdokumentované, tak proč se na to nepodívat a nesrovnávat si to, co se na obou stranách uvádí. Potom se jeden diví, kde to ti lidé berou...
Fifík

14. 12. 2022, 7:38

pavlík píše: 14. 12. 2022, 7:27
Ono to máš snadné - někdo například sleduje jen provládní ČT a ostatní odmítá uznávat a sleduje své vybrané weby a hlavní chyba, striktně odmítá se podívat jinam a odmítá cokoliv jiného slyšet (například můj brácha). Začne být jako tetřev hlušec, začne křičet, že to nebude poslouchat a že nic nechce slyšet ani vědět.
No a někdo sleduje více zdrojů a porovnává si to a přemýšlí o tom a tak dochází k nějakému zprůměrovanému názoru, protože všichni trochu nebo více přehánějí, aby byli poplatní/zajímaví nebo se i přes svoji bezradnost a neschopnost udrželi u moci.
A zajímavé je, že právě ti, kteří se odmítají dívat na různé zdroje, mají úplně jasno a jsou si jistí, že je to jedině tak, což v politice nikdy neplatí.
Říci někomu, ať se podívá na Vajíčka nebo třeba Bobošíkovou, přivádí takové lidi k šílenství až k agresivitě a přitom to mají oba precizně podložené, zdokumentované, tak proč se na to nepodívat a nesrovnávat si to, co se na obou stranách uvádí. Potom se jeden diví, kde to ti lidé berou...
Tak třeba když někdo slyší mluvit Breivika, tak si řekne hele to jsou fajn vlastenecký / patriotický názory. Jenomže když znáš pozadi toho člověka, těžko lze názory a osobu, která je proklamuje oddělit...
pavlík

14. 12. 2022, 7:40

Ale pořád je dobré to slyšet, přebrat si to, než to bez znalosti rovnou odmítnout...
Nemusím se s tím ztotožnit, ale může to člověku dát jiný pohled a upravit jeho do té doby zcela jasný názor.

Ono to podobné bylo (už snad není) na venkově, když jsem jezdil k tetě, tak u ní byl hlavní a jediný zdroj pan farář, vše nakonec končilo "ale pan farář říkal...".
Mex

14. 12. 2022, 7:48

Knihy kacířů je třeba číst.
M.J.Hus
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

14. 12. 2022, 7:53

Jasně, sledovat alternativy, proč ne. Ale přiznám se, že jsem také určitým způsobem zabedněný a některé věci odmítnu dřív, než o nich začnu uvažovat. Třeba když jsou založené na neplatnosti termodynamických zákonů (zákon zachování energie, zákon zachování peněz) a podobně :-) Též automaticky odmítám všechny hluboké pravdy a všechna vysvětlení života, vesmíru a vůbec.
Aleš Procháska
Fifík

14. 12. 2022, 7:55

Spíš je to kontraproduktivní, protože názor někoho o kom máš negativní mínění tě jenom zabetonuje na opačné pozici. Lidi, kteří by uměli přijmout názor svého nepřítele (hlavně ne jen navenek, ale opravdu) bude sakra málo.
Fifík

14. 12. 2022, 7:57

prochaska píše: 14. 12. 2022, 7:53 Jasně, sledovat alternativy, proč ne. Ale přiznám se, že jsem také určitým způsobem zabedněný a některé věci odmítnu dřív, než o nich začnu uvažovat. Třeba když jsou založené na neplatnosti termodynamických zákonů (zákon zachování energie, zákon zachování peněz) a podobně :-) Též automaticky odmítám všechny hluboké pravdy a všechna vysvětlení života, vesmíru a vůbec.
Ale na 42 nelze nic říct ... navíc to po sobě několikrát kontroloval. :lol:
pavlík

14. 12. 2022, 7:58

Mex píše: 14. 12. 2022, 7:48 Knihy kacířů je třeba číst.
M.J.Hus
Přesně tak, je třeba znát názory i protinázory a zvažovat.
To, co dělala třeba inkvizice nebo dále fašisté - ničení lidí, kteří věc vidí jinak, ničení (pálení) knih a zakazování kulturních děl z protistrany, je cesta do pekel. A lidé se nepoučí, i v dnešní době se najdou třeba divadla, která odmítají hry ruských autorů, přitom ruská kulturní tvorba je úžasná...
Fifík

14. 12. 2022, 8:06

pavlík píše: 14. 12. 2022, 7:58
Mex píše: 14. 12. 2022, 7:48 Knihy kacířů je třeba číst.
M.J.Hus
Přesně tak, je třeba znát názory i protinázory a zvažovat.
To, co dělala třeba inkvizice nebo dále fašisté - ničení lidí, kteří věc vidí jinak, ničení (pálení) knih a zakazování kulturních děl z protistrany, je cesta do pekel. A lidé se nepoučí, i v dnešní době se najdou třeba divadla, která odmítají hry ruských autorů, přitom ruská kulturní tvorba je úžasná...
Bulgakov je třeba super, ale aktuální ruská kultura je vraždění, mučení, znásilňování - dnešní článek o znásilnění čtyřleté a mučení dětí by byl dobrý studijní materiál pro ty, kdo si myslí, že rusáci nejsou jenom vraždící dobytek. Myslíš, že jim to změní názor?
pavlík

14. 12. 2022, 8:09

Nějak nechálu souvislost mezi tím, co píšeš, a třeba poslechem koncertu Čajkovského... To přece nemá s ruskou kulturou nic společného, to je lokální válečný konflikt a v něm se obvykle dějí nepěkné věci...

Ale pochopitelně se najdou lidé, kteří jsou schopni si spojit nespojitelné, protože jim to zapadá do jejich uzavřeného a jedině správného názoru...
Myslíš, že úplně všicnhni Rusové schvalují co se děje??? Vidíš a i oni to prostě jen tak mimochodem odnesou.

Já Rusáky nemám rád hodně dávno, hodně desítek let. Prožil jsem dosti aktivně rok 1968, kdy jsme sundavali označení ulic a čísel domů, aby se zhoršila orientace okupantů, hodiny jsme hučeli do vojáků na tancích, že je to špatně a že u nás kontrarevoluce nebyla (a asi dvakrát, když je to už otrávilo, tak to skončilo střelbou do vzduchu a namířenými samopaly a utíkali jsme). Jednou cestou do práce jsem se připojil k průvodu, který v čele nesl zakrvácenou vlajku kluka, kterého zastřelili.No a veliká část těch Rusáků byli, jak nám řekli, Ukrajinci (je to ligické, měli to na přesun nejblíže). Pro mě byli od těch dob všichni jedna pakáž a když jsem zaslech někde v Praze rusky mluvící turisty, tak jsem měl značně negativní pocity, i když to byli třeba mladí lidé, kteří v roce 1968 nemohli být ani na světě. No a najednou jsou ti nenávidění hrozní a hnusní Rusáci rozděleni na jen zlé Rusy a jen hodné Ukrajince... :roll:

Ale i v době té okupace 1968 jsem ruské autory poslouchal, on takový Čajkovskij, Prokofiev nebo třeba Rimskuij-Korsakov s tím nic společného neměli...
Naposledy upravil(a) pavlík dne 14. 12. 2022, 8:36, celkem upraveno 5 x.
Mex

14. 12. 2022, 8:28

Fifík píše: 14. 12. 2022, 7:55 Spíš je to kontraproduktivní, protože názor někoho o kom máš negativní mínění tě jenom zabetonuje na opačné pozici. Lidi, kteří by uměli přijmout názor svého nepřítele (hlavně ne jen navenek, ale opravdu) bude sakra málo.
Nemusíš ho přijmout.
Ale vědět, že ti ostatní ho mají. A snažit se pochopit proč ho mají.
Dávat ostentativně najevo, že mě osobně nějaké zdražení energií na 3-4násobek nerozháže, protože JÁ na to mám ... to je právě přesný opak.
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“