To mi hlava nebere toto
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Delali to jak ti pakistanci dnes, kterym se tu vsichni smeji, ale s jejich vybavenim by to nedokazali :drunk:
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
-
Ahoj,
pozri na túto stránku, je tam veľa zaujímavého:
http://www.muzeumhodin.info/paichl/knihy/hodinari.htm
tu má pan Paichl dokonca nejaké knižky:
http://www.muzeumhodin.info/paichl/knih ... ratura.htm
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
Moc pekne cteni: a klasicka otazka - proc si kazda generace mysli, ze ti predtim celkem nic nevymysleli a ze to spravne prislo az s ni. Mysleno zcela obecne - myslim, ze tady na foru takovych nafoukancu obecne moc neni.
Zvlast ta posledni veta je velmi inspirujici:
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste. (Theodore Roosevelt)
Zvlast ta posledni veta je velmi inspirujici:
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste. (Theodore Roosevelt)
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Vzdyt donedavna platilo totez i o Cesich (na tzv. Zapade) - verze tzv. zlatych ceskych rucicek a hlav.
Z mala (toho, co meli mistni k dispozici) dokazali Cesi najit reseni a provest ho - protoze mistni zluxulnele obyvatele by to nenapadlo ...
Akorat se to asi blbe posloucha - ja (Cech) prece nejsem jako blbej Pakos nebo Indak ...

Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Jenomže tam nejde o šméčkovou techniku, ale o ten celkově bordel kolem toho a debilní přístup. A to už je o něčem jiném.lapa píše: ↑23. 1. 2023, 12:47Vzdyt donedavna platilo totez i o Cesich (na tzv. Zapade) - verze tzv. zlatych ceskych rucicek a hlav.
Z mala (toho, co meli mistni k dispozici) dokazali Cesi najit reseni a provest ho - protoze mistni zluxulnele obyvatele by to nenapadlo ...
Akorat se to asi blbe posloucha - ja (Cech) prece nejsem jako blbej Pakos nebo Indak ...![]()
Mě vždycky zajímalo, jak je to možné, že jsou národy, kde je ve všem pořádek, vše organizované, atd., a pak jsou národy kde je vše v takovém bordelu že kdyby to snad chtěl tak někdo udělat schválně tak to nedokáže.
Kamarádka mi třeba ukazovala vlastní fotky z Vietnamu, jak tam vypadá v ulici jejich verze distribuční soustavy elektřiny. Naprosto nepřehledná změť do sebe zamotaných kabelů. Další pecka byl elektrický rozvod v restauraci. Jedna jediná zásuvka a z ní vše rozvětvené přes nespočet prodlužovaček a jezevčíků. Vše včetně světel.
Teď jsem nedávno na Novinkách četl článek, jak Pákistánci přenáší plyn od těžby domů v pytlích. Samozřejmě je to důsledek, že blbci z vlády jim nepostavili plynovod (asi aby měli víc na další jaderné bomby, a taky aby zbylo víc na rozkradení). Nicméně nepochopím přístup mít to pak těsně u sporáku nebo kamen. Prý jim to občas bouchne. Jako by byl problém vzít dlouhou hadici ...
Sorry, ale mě tohle prostě neoslovuje. Že nemám na pořádné vybavení neznamená, že musím být prase a chovat se u toho jako debil. Jejich plus je, že se alespoň snaží něco dělat a nečekají jen jako na jiném nejmenovaném kontinentě něž jim to někdo přijde udělat nebo to přiveze a ideálně za darmo v rámci humanitární pomoci.
Samozřejmě bordel je i v různých částech Evropy, abych se netrefoval jen do Asie. Třeba táta kdysi v Rumunsku viděl stánek občerstvení, že ho rychle přešla chuť – jedna sklenice z které postupně všichni ve frontě pili limonádu a samozřejmě se mezi tím vůbec nemyla. A našlo by se toho víc.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
to Aleš - zkusím přiblížit filozofii těch národů
naši předci museli vypěstovat brambory či obilí na celou zimu s rezervou na to co se zkazí či to sežerou myši
+ museli postavit dům, kde to schovali před nepřáteli a sebe před počasím - a cokoliv postavili muselo tu zimu přežít s nimi.
v tropech roste vše pořád = sklízím až když mám hlad. Nepotřebuji dům na úschovu potravin a ani jako ochranu před mrazem. Nemám dům, nemá cenu ani mít majetek - kam bych ho také dal. Pracuji jen abych měl na zítřejší jídlo, vše dělám jen pro momentální potřebu, co bude pozítří mne nezajímá.
naši předci museli vypěstovat brambory či obilí na celou zimu s rezervou na to co se zkazí či to sežerou myši
+ museli postavit dům, kde to schovali před nepřáteli a sebe před počasím - a cokoliv postavili muselo tu zimu přežít s nimi.
v tropech roste vše pořád = sklízím až když mám hlad. Nepotřebuji dům na úschovu potravin a ani jako ochranu před mrazem. Nemám dům, nemá cenu ani mít majetek - kam bych ho také dal. Pracuji jen abych měl na zítřejší jídlo, vše dělám jen pro momentální potřebu, co bude pozítří mne nezajímá.
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
tak ses tu vyzvracel a pointa je jaka?aleshonsa píše: ↑23. 1. 2023, 2:21Jenomže tam nejde o šméčkovou techniku, ale o ten celkově bordel kolem toho a debilní přístup. A to už je o něčem jiném.lapa píše: ↑23. 1. 2023, 12:47Vzdyt donedavna platilo totez i o Cesich (na tzv. Zapade) - verze tzv. zlatych ceskych rucicek a hlav.
Akorat se to asi blbe posloucha - ja (Cech) prece nejsem jako blbej Pakos nebo Indak ...![]()
Mě vždycky zajímalo, jak je to možné, že jsou národy, kde je ve všem pořádek, vše organizované, atd., a pak jsou národy kde je vše v takovém bordelu že kdyby to snad chtěl tak někdo udělat schválně tak to nedokáže.
Kamarádka mi třeba ukazovala vlastní fotky z Vietnamu, jak tam vypadá v ulici jejich verze distribuční soustavy elektřiny. Naprosto nepřehledná změť do sebe zamotaných kabelů. Další pecka byl elektrický rozvod v restauraci. Jedna jediná zásuvka a z ní vše rozvětvené přes nespočet prodlužovaček a jezevčíků. Vše včetně světel.
Teď jsem nedávno na Novinkách četl článek, jak Pákistánci přenáší plyn od těžby domů v pytlích. Samozřejmě je to důsledek, že blbci z vlády jim nepostavili plynovod (asi aby měli víc na další jaderné bomby, a taky aby zbylo víc na rozkradení). Nicméně nepochopím přístup mít to pak těsně u sporáku nebo kamen. Prý jim to občas bouchne. Jako by byl problém vzít dlouhou hadici ...
Sorry, ale mě tohle prostě neoslovuje. Že nemám na pořádné vybavení neznamená, že musím být prase a chovat se u toho jako debil. Jejich plus je, že se alespoň snaží něco dělat a nečekají jen jako na jiném nejmenovaném kontinentě něž jim to někdo přijde udělat nebo to přiveze a ideálně za darmo v rámci humanitární pomoci.
Samozřejmě bordel je i v různých částech Evropy, abych se netrefoval jen do Asie. Třeba táta kdysi v Rumunsku viděl stánek občerstvení, že ho rychle přešla chuť – jedna sklenice z které postupně všichni ve frontě pili limonádu a samozřejmě se mezi tím vůbec nemyla. A našlo by se toho víc.
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Umíš číst???filla píše: ↑23. 1. 2023, 6:45tak ses tu vyzvracel a pointa je jaka?aleshonsa píše: ↑23. 1. 2023, 2:21Jenomže tam nejde o šméčkovou techniku, ale o ten celkově bordel kolem toho a debilní přístup. A to už je o něčem jiném.lapa píše: ↑23. 1. 2023, 12:47
Vzdyt donedavna platilo totez i o Cesich (na tzv. Zapade) - verze tzv. zlatych ceskych rucicek a hlav.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
To máš pravdu. Na vznik úspěšné civilizace jsou potřeba určité podmínky. Ne příliš moc příznivé klima, ale ani ne moc kruté. Jenomže mě přijde, že se to s klimatem moc nekryje. Viz třeba bordel ve východní Evropě – přijde mi čím víc na východ, tím větší bordel.chb píše: ↑23. 1. 2023, 4:25 to Aleš - zkusím přiblížit filozofii těch národů
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Plyn vo vaku (pytli) nie je pakistanský výmysel. Používalo sa to aj tu, minimálne na pohon vozidiel. Či sa to používalo aj na dopravu domov, to neviem.aleshonsa píše: ↑23. 1. 2023, 2:21 ...
Teď jsem nedávno na Novinkách četl článek, jak Pákistánci přenáší plyn od těžby domů v pytlích. Samozřejmě je to důsledek, že blbci z vlády jim nepostavili plynovod (asi aby měli víc na další jaderné bomby, a taky aby zbylo víc na rozkradení). Nicméně nepochopím přístup mít to pak těsně u sporáku nebo kamen. Prý jim to občas bouchne.
...
zdroj
dobrý je, že není potřeba palivoměr
prostě kouknu jak je nafouklej ten pytel a je jasno
prostě kouknu jak je nafouklej ten pytel a je jasno

Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
No nevím, píšou tam, že je v tom svítiplyn. Do toho bych se rypákem zabořit nechtěl.

Mimochodem, tady chápu, že to motor vysává podtlakem. Jak to ale funguje těm Pakošům? To musí obsluha ten pytel mačkat, ne?