kompas m 350

Mambo
Příspěvky: 313
Registrován: 5. 4. 2007, 5:38
Bydliště: Turnov/Liberec

10. 3. 2010, 11:08

Mozna by to chtelo ze zacatku par nacrtku abys nezacal uplne z niceho.
Stoupani sroubu pokud vim nejcasteji 5 nebo 10 mm. Kdyz je to predepnute je to lepsi. No mozna by to chtelo asi uplne jako prvni nastrel ceny, tech 2000E neni az tak moc.
forever
Příspěvky: 69
Registrován: 26. 12. 2009, 5:00
Kontaktovat uživatele:

10. 3. 2010, 12:46

cena no nevim dulezity je vysledek aby to splnilo predstavy a aby to nebyly vyhozeny penize ,kdyz dojdou tak holt budu muset pockat no
Mambo
Příspěvky: 313
Registrován: 5. 4. 2007, 5:38
Bydliště: Turnov/Liberec

10. 3. 2010, 1:09

Tak to je vcelku rozumny pristup :D, oni se tu obcas vyskytnou dost sileny rozpocty tak je lepsi se zeptat predem.
prochaska
Příspěvky: 5287
Registrován: 16. 7. 2006, 12:33
Bydliště: Praha Bohnice + Roudnice nad Labem
Kontaktovat uživatele:

10. 3. 2010, 1:10

Taky bych to tak videl. Napred sehnat lineary a mozna jeste pred tim srouby, protoze od tech se odviji vsechny rozmery, lineary se pripadne pak daji zkratit kdyby se to moc lisilo. Mozna by taky stalo za uvahu koupit srouby s nizsi presnosti (ale samozrejme predepnute) a jit do primeho odmerovani, pokud by se nejake vyskytlo. Vsechno ostatni se udelat podle tech soucastek ktere clovek musi brat tak jak jsou (nebo je za draho kupovat nove, ale pak si zase muze vyskakovat s rozmery). Taky by to chtelo vedet dopredu jake bude vreteno. Spousta lidi si udela "placicku s dirama" jako ze na ni pak pridelaji "nejake vreteno" a pak se ukaze, ze kdyby meli vreteno predem tak by si usetrili dost prace.
Aleš Procháska
forever
Příspěvky: 69
Registrován: 26. 12. 2009, 5:00
Kontaktovat uživatele:

10. 3. 2010, 1:45

vreteno teda nemam a ni nema paru po cem koukat nemuzete hodit neco do placu ? naky www
RaS
Příspěvky: 7832
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

10. 3. 2010, 3:04

a co jit cestou konverze nejake klasiky podle me bys na tom asi byl lip nez uvazovat o nejakem svarenci z jaklu.. potom neco povaris a treba zjistis ze je to taky nepouzitelny.. konvertovat klasiku je podle me jednodussi cesta nez vyroba noveho stroje a podle me je tam zarucenejsi vysledek.. samozrejme se musi vybrat neco co predelat jde..
forever
Příspěvky: 69
Registrován: 26. 12. 2009, 5:00
Kontaktovat uživatele:

10. 3. 2010, 3:11

taky me to napadlo ale kde zas hledat neco..njn uvidime svarenec je na nic vim co to dela jak se to krouti myslel jsem zy bych vsechno srouboval a jeste skolikoval treba
RaS
Příspěvky: 7832
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

10. 3. 2010, 4:57

ma tady nekdo takovy svarenec kterej je uz funkcni a obrabi kov? aby jsi se mohl od neceho odrazit? ja sem tady chvilku ale takovy stroj si nevybavuju.. a pokud bys mel zacinat od nuly tak si myslim ze ta konverze je lepsi cesta..
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16048
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

10. 3. 2010, 5:01

ted je tu na prodej KX3 mrkni do sekce prodej, je to scelkem robustni masina na tohle bude akorat
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
prochaska
Příspěvky: 5287
Registrován: 16. 7. 2006, 12:33
Bydliště: Praha Bohnice + Roudnice nad Labem
Kontaktovat uživatele:

10. 3. 2010, 5:43

Svarenec nedoporucuju. Kdyz se pouzijou dost tluste plechy a tlustostenne jekly tak ani neni potreba, ty se pak daji sroubovat i do hran. Pevnost je nezajimava, ty srouby to udrzi vzdycky, jde hlavne o tuhost a tvarovou stabilitu. Ostatne i profi CNC maji treba dva mohutne odlitky skrinoveho tvaru sesroubovane ctyrmi sroubky M20.
Aleš Procháska
J0hny
Příspěvky: 505
Registrován: 10. 5. 2008, 1:31

10. 3. 2010, 5:52

Nevzdelany samouk, zo vsetkeho trosku, ziadne konkretne zameranie :)
forever
Příspěvky: 69
Registrován: 26. 12. 2009, 5:00
Kontaktovat uživatele:

10. 3. 2010, 6:30

tak kx3 by se mne libila jenze 90tis. na kupe nemam mam jen 50ted jak jsem psal delal bych dokud by byly babky a v prubehu se neco dosetri ,nechce se mne delaat pokusy protoze to tj docela drahy :D a jinak dik vsem :)
jančo
Příspěvky: 58
Registrován: 17. 7. 2006, 12:14
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

24. 3. 2010, 6:37

Musím súhlasiť s tým, že postaviť sa dá stroj aj lacnejšie. Ale to platí pre cenu dielov a materiálu. Ovšem kto podniká, mal by poznať aj cenu času.
A tam už som si nie celkom istý či sa to dá zmáknuť lacnejšie. Kým bude stavať stroj tak mu utečú iné kšefty. Keby pred pár rokmi niekto tu vyrabál takéto stroje, tak by som ho určite nestaval a asi by neexistovali ani moje stránky.
www.cnc1.eu
www.gravirovanie.sk/01UVOD.htm
Bezer
Příspěvky: 8
Registrován: 15. 12. 2015, 6:00

20. 8. 2016, 7:52

Ahoj.

Kompas m 350 mám.
Musím podotknout, že co bylo první, tak jsem si objednal stůl se sklotextitu a vyvrtal jsem si tam díry se závity na upínky.
Později mi odešlo vřeteno, ale to jsem vyřešil čínou a spokojenost.
Jinak jsem velice spokojený. Byl sem si pro frézku osobně. Už to bude
Ještě v původním provedení jsem zkoušel frézovat dural. Šlo to, ale neměl jsem chlazení obrobku a nástroje, proto jsem po cca 5 minutách upekl nástroj.
Zkoušel jsem i gravírovat sklo diamantovým nástrojem, šlo to, ale zase to chce trochu laborování a hlavně vodu, aby to bylo podle mých představ.
V nejbližší době chci zkusit gravírovat bronz, měď.
Odpovědět

Zpět na „H1 a jine z www.gravirovanie.sk“