Provedení kuličkového šroubu

mechanika k motorům
potraviny
Kontaktovat uživatele:

13. 3. 2010, 11:24

trnkav píše:Take snad existuji dvojita kosouhla loziska, ktera maji jeden vnejsi krouzek a dva vnitrni. Takze se predepnuti snad resi jen z jedne strany (v profi variante presne brousenou podlozkou?)
Ložiska do autových kol. 1 vnější, 2 vnitřní které se stahují. Jak moc, to netušim.[/quote]

Stahují se na krev :wink:
Většinou je to na př.kolech na k.kloubech.
Baltazarek
Kontaktovat uživatele:

13. 3. 2010, 1:32

Můžete mi tedy prosím poradit, zda použít 2x jednořadé ložisko 7200 a nebo 1x dvou řadé 4200 ? A jak s krytováním ? Díky
DemX
Kontaktovat uživatele:

13. 3. 2010, 3:10

Už jsem tu někde četl, že použít dvě 7200 - kosoúhlá je lepší už jen proto, že si předpětí lze nastavit i po nějakém tom opotřebení a i cena bude rozhodně příznivější... s tím krytováním... určitě se prodávají i jako 2Z nebo 2RS...
Baltazarek
Kontaktovat uživatele:

13. 3. 2010, 7:04

DemX píše:Už jsem tu někde četl, že použít dvě 7200 - kosoúhlá je lepší už jen proto, že si předpětí lze nastavit i po nějakém tom opotřebení a i cena bude rozhodně příznivější... s tím krytováním... určitě se prodávají i jako 2Z nebo 2RS...
Ložiska 7200 s krytováním jsem nikde nenašel. Nevíte někdo jestli se prodávají ?
DemX
Kontaktovat uživatele:

13. 3. 2010, 7:46

Baltazarek píše:
DemX píše:Už jsem tu někde četl, že použít dvě 7200 - kosoúhlá je lepší už jen proto, že si předpětí lze nastavit i po nějakém tom opotřebení a i cena bude rozhodně příznivější... s tím krytováním... určitě se prodávají i jako 2Z nebo 2RS...
Ložiska 7200 s krytováním jsem nikde nenašel. Nevíte někdo jestli se prodávají ?
Omlouvám se za mystifikaci... :oops: Taky jsem po nich zapátral a někdo někde psal, že opravdu nevyrábějí, což by mě opravdu nenapadlo... (V době kdy se dělá všechno :D ) on ten problém vyřešil guferem na každé straně... ovšem obrázek žádný takže... nechť zkušenější poradí...
Baltazarek
Kontaktovat uživatele:

13. 3. 2010, 8:21

DemX píše:
Baltazarek píše:
Omlouvám se za mystifikaci... :oops: Taky jsem po nich zapátral a někdo někde psal, že opravdu nevyrábějí, což by mě opravdu nenapadlo... (V době kdy se dělá všechno :D ) on ten problém vyřešil guferem na každé straně... ovšem obrázek žádný takže... nechť zkušenější poradí...
A guferem to mám vymyšlené, bohužel je ten domek potom moc široký a nevyjde mi tam :-(
J0hny

13. 3. 2010, 11:56

Nestacil by O kruzok alebo len plechovy kryt 0,5mm a pod nim plstena (filcova) podlozka "vymachana" v oleji ?
Zaistenie matky je viac moznosti: tmel na sruby, poistna podlozka ktora sa zaklepe na hranu matky (vnutorny otvor podlozky ma vycnelok takze treba do sruby zarezat drazku proti pootoceniu) samoistna matka roznych prevedeni, "kontramatka", alebo stift z boku matky, prpadne prevrtana sruba a zavlacka v korunkovej matici.
Este k tomu uchyteniu volneho konca sruby: nebolo by rozumne pouzit valcekovu klietku aby tepelnou roztaznostou sruby nebolo bezne lozisko nijak namahane a zaroven vzdy na desatinu v osi ?
Nevzdelany samouk, zo vsetkeho trosku, ziadne konkretne zameranie :)
Josef
Sponzor fora

14. 3. 2010, 10:41

J0hny píše: Este k tomu uchyteniu volneho konca sruby: nebolo by rozumne pouzit valcekovu klietku aby tepelnou roztaznostou sruby nebolo bezne lozisko nijak namahane a zaroven vzdy na desatinu v osi ?
Valceková klietka by měla být na kaleném čepu a kalené díře, vše broušeno na povrch 0.4. Desetina v ose je strašně moc, to musí být tak do dvou stovek. Eliminaci roztažnosti šroubu dosáhneš tak, že buď díru pro ložisko, nedo průměr na šroubu uděláš takový, aby to šlo nasunout mírným tlaken. Pak si to poradí samo.
J0hny

14. 3. 2010, 11:57

Aha :shock: ... no diera kalena ani nie, mal som na mysli nie klietku ale ihlove puzdro. Ja co mam sruby tak na konci je klzne ulozenie, 5mm tlusta priemer 25/40 brusena podlozka na srube zaistena segerkou, ide tahko tocit, minimalny presah diery v podlozke (nemeral som) a podlozka bola ulozena v diere liatinoveho masivu na tesno, ale slo to vybrat lahko.
Nevzdelany samouk, zo vsetkeho trosku, ziadne konkretne zameranie :)
Odpovědět

Zpět na „šrouby a převodovky“