HORKOVZDUŠNÉ SUŠÁRNY

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
stanik84

7. 6. 2023, 8:21

Myslel jsem, že blaflo to kuře :D
Sancho Panza

7. 6. 2023, 8:59

kenybz píše: 7. 6. 2023, 8:13 Hahá Sanča to zná i zevnitř hochu to když se vys...ložiska na tom větráku, tak práce na celý den. Já mám teď 3 ty sterilizátory každý jiná velikost. A u dvou jsem implementoval procesní regulátory a SSR relé, pak kalibroval a ladil PID charakteristiky a drží "displejovou teplotu" na +/-0,1°C
Dělám v tom zátěžové zkoušky vyvíjené elektroniky a i se v tom dá sušit granulát a i ten filament no Pa 6 by jít mohl v práci jsme to v tom kdysi sušívali a odvětrání bylo zavřené prostě pára utekla netěstnostma, bylo to lepší, než aby to nasávalo do sebe venkovní vlhký vzduch kór teď v tutu dobu.
Jo, znám je za těch víc jak 30 let víc jak dobře.
Moc pěkné je taky seřizování (prostě aby to dělalo co má) u starý HS 120 - tý, co má tu regulaci teploty udělanou tou dilatující tyčí ("jakobimetalem") který se reguluje (předepíná) tím lankovým kramařincem přes to kolečko s těma nasunutýma plechama co pak dělají ukazatele té konktrétní teploty (tím kam jsou na tom bubnu nasunutý).
Pro letmou představu - cca jako u elektronkového radia ladění (tj. lanko, kladky, pružiny, šrouby, matice, ukazatel...........).
Práce tak na dva :roll: dny - metodou pokus/omyl se musí dohnat konkrétní teplota (přes externí teploměr, nebo ten rtuťák ve dveřích), pak změřit hysterezi, nakroutit střed hystereze (nebo kam to chci mít zkalibrovaný), opět zkontrolovat ty dvě teploty (zap/vyp), pak tam nasunout ten plech s číslem. Opět zkontrolovat.
Co teplota, to plech s číslem. :roll:
A čas letí, letí, nádávky prší jako smršť.
Sancho Panza

7. 6. 2023, 9:08

kenybz píše: 7. 6. 2023, 8:13 Hahá Sanča to zná i zevnitř hochu to když se vys...ložiska na tom větráku, tak práce na celý den. Já mám teď 3 ty sterilizátory každý jiná velikost. A u dvou jsem implementoval procesní regulátory a SSR relé, pak kalibroval a ladil PID charakteristiky a drží "displejovou teplotu" na +/-0,1°C
Dělám v tom zátěžové zkoušky vyvíjené elektroniky a i se v tom dá sušit granulát a i ten filament no Pa 6 by jít mohl v práci jsme to v tom kdysi sušívali a odvětrání bylo zavřené prostě pára utekla netěstnostma, bylo to lepší, než aby to nasávalo do sebe venkovní vlhký vzduch kór teď v tutu dobu.
no, když chceš aby to sušilo, tak do toho musíš pouštět suchý luft - prostě to nenechávat nasávat přes tu hranatou trubku s tou parodií filtru obyčejně zvenku (stejně jako třeba u toho moulekoulovýho :lol: síta - to taky nebere vzduch z běžný atmosféry).
A chce to taky měřít vlhkost toho vstupního (nejen vstupního) vzduchu - protože nasliněným prstem obvykle nepoznáš kolik ve skutečnosti fakt je - čím je v letě líp, tím je obvykle vlhkost větší.
Zlatá zima, že - to je totiž sucho.
Sancho Panza

7. 6. 2023, 9:14

stanik84 píše: 7. 6. 2023, 8:21 Myslel jsem, že blaflo to kuře :D
Pokud je ta HS v pořádku, tak nic neblafne - protože vypadne ten havarijní teplotní spínač (se střihne ten natavený kolík).
Problém ovšem je, že ta havarijka s časem zrovna moc nedrží, takže odteče a pak to stejně vypadne, samo od sebe. Takže většina těch HS to má vyblokovaný od těch matláků, co to jako "servisovali" :roll: (aby to furt nevypadávalo a obsluha je neprudila) no a pak je to jistota průseru - jakmile selže ten regulátor.
kenybz

7. 6. 2023, 9:24

Musím te poopravit, protože molekulové síto má jen jednu vývěvu, tak část vzduchu musí nasávat z okolní atmosféry, a to z toho důvodu, aby mohla fungovat regenerace. Platí to u sušek co mají 2 síta kdy přez jedno se suší a druhé se regeneruje. Piovan i Moretto pooužívají sušky s jedním sítem a když regeneruje, tak nesuší...A co tu mám Piovan sušku, tak ta dělá kravál jak blázen ten pneumaticky ovládaný regenerační ventil je jak píšťala.
Hoši taloši se s tím nemazlili a v kanálech reg. ventilu jsou ostré přechody je to jako takové větší šoupě
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
stanik84

7. 6. 2023, 12:12

Sancho Panza píše: 7. 6. 2023, 9:14
stanik84 píše: 7. 6. 2023, 8:21 Myslel jsem, že blaflo to kuře :D
Pokud je ta HS v pořádku, tak nic neblafne - protože vypadne ten havarijní teplotní spínač (se střihne ten natavený kolík).
Problém ovšem je, že ta havarijka s časem zrovna moc nedrží, takže odteče a pak to stejně vypadne, samo od sebe. Takže většina těch HS to má vyblokovaný od těch matláků, co to jako "servisovali" :roll: (aby to furt nevypadávalo a obsluha je neprudila) no a pak je to jistota průseru - jakmile selže ten regulátor.
Dík za info. Tohle jde úplně kolem mě.
elbarto

7. 6. 2023, 3:42

To Míla. Pokud budeš potřebovat, ty nebo kupující, tak ty pekelné mechanické časáky (nové) bych ještě někde našel. Jinak jsem byl překvapený, že nejlepší česky stříkač Cerakotu to peče na férovku v kuchynských troubách postavených do věže :-)
Britt

7. 6. 2023, 6:05

Také jsem měl tu čest je měnit. Také mi odešel ten časový spínač, ale podařilo se mi ještě sehnat jiný a běhá to dodnes 2-3x denně.
b3nd3r

7. 6. 2023, 9:39

robokop píše: 6. 6. 2023, 3:26 charon: jestli potrebujes vim o nejakych za odvoz
Kdyz by byla nejaka vetsi klidne ta 60l, taky bych se ji klidne ujal
Je lepsi vlastnit nastroje, ktere clovek nepotrebuje, nez potrebovat ty co nema.
Mílap

9. 6. 2023, 9:50

Pěkný den,
tak vám p ě k n ě děkuju. Jeden nabízí kde mají levnější (pravda, připouští že i dražší), druhý dokonce zdarma, třetí vypočítá nectnosti konstrukce a servisování. Rozhodně neříkám, že nemáte pravdu, ale pod cizí prodejní inzerát to snad nepatří, tedy pokud platí "Pravidla fóra: Zakazujeme: !!! ....Pomlouvat zboží,... ". Na to si založte vlastní vlákno.:-)
Nepohodlnost servisování běžné používání neovlivní a některá konstrukční řešení moderních přístrojů si s háeskami mnohdy nezadají. Ono je vždycky něco za něco, nepohodlně vyměnitelné těsnění dveří, nebo těsnění zastříklé do dveří izolační pěnou a tak nevyměnitelné a celé dveře se nedodávají (lednice a biologické termostaty), součástka za korunu nebo celá deska za 5 000,- a jiné. Je radost řešit pant vylomený z plastových dveří hlubokomrazicího 300 l boxu s vypěněnou izolací.

Co se týká ceny, tu jsem střelil od boku, měl jsem se podívat na bazoš.
Nová cena : 2 000,- Kč za jeden každý.

Barte díky, dvě tu taky mám, ale je dobré vědět kam se případně obrátit.

Britte, samozřejmě horkovzdušný sterilizátor, ale taky často slouží na sušení skla, proto ta sušárna.
Sancho Panza

11. 6. 2023, 5:23

ještě jedna doplňující informace - HS62A, s původní izolací (sklo), v ustáleném stavu, na 110°C, s zavřenou dírou, běží v režimu 30s topí, 5min netopí.
Topení má 2160W, ventilátor bere cca 100W.
Mílap

24. 8. 2023, 8:18

Prodáno.
Odpovědět

Zpět na „Prodej“