Oživení magnetického stojánku na hodinky
-
Přesně.t256 píše: ↑19. 6. 2023, 11:03 Magnetizacni stroj jsem videl nazivo a jestli se necemu nepodobal, tak je to trafo z mikrovlnky. Slovo MOT je takove zaklinadlo internetovych teoretiku a youtuberu kteri pomoci trafka dokazou vyrobit temer cokoliv od energetickych zbrani az po generatory volne energie :-)
Na ynternetu se zatím (

Ale jsme už blízko - komu není MOTu, tomu není pomocí, MOT do každé rodiny!
Magnetizační stroj jsem sice naživo nikdy neviděl, ale jenom v Plzni a okolí je asi deset firem, které se tím zabývají.
Takže nejen tady, ale i jinde v republice by nemusel být problém sehnat někoho, kdo by to uměl namagnetovat profesionálně.
Takže nejen tady, ale i jinde v republice by nemusel být problém sehnat někoho, kdo by to uměl namagnetovat profesionálně.
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
Kdysi mi jeden důchodce magnetoval magnet ze zapalování, přímo na stolici.
A stačilo několikrát stlačit tlačítko.
Prý tam byl kondenzátor a ten se spínal tím tlačítkem na magnetizační cívku.
Odhadem kA pár milisekund.
Pak jsem se motal kolem bodovek s elektronickým řízením a tam prý byla možnost výroby mag. pulsu spuštěním jen jedné půlvlny a opět tam hrály roli kA.
A stačilo několikrát stlačit tlačítko.
Prý tam byl kondenzátor a ten se spínal tím tlačítkem na magnetizační cívku.
Odhadem kA pár milisekund.
Pak jsem se motal kolem bodovek s elektronickým řízením a tam prý byla možnost výroby mag. pulsu spuštěním jen jedné půlvlny a opět tam hrály roli kA.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
zde ukázka magnetizační cívky : viewtopic.php?t=1680&start=30
Měl (mám) jsem podobnej, taky slabej. Nechal jsem si ho přemagnetovat u jednoho bastlíře na fakultě. Po opravě se jevil vcelku dobře, ale při práci se po pár minutách "odlepil" a zničil mi tisícinový hodinky Mahr. Hodinky zničený a stojánek jsem předělal na šroubobací kovovou příchytku. Ale stejně mi leží ve skřínce a používám jiný.
A nějakým tím fluxmetrem jste to měřili ?
Že by magnet zeslábl v řádu minut čtu prvně.
Že by magnet zeslábl v řádu minut čtu prvně.
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
Neviem co sa presne magnetizuje, ale co tak nejaka cievka, Mot,. nabit kondik a cez tlacitko to pustit do cievky. Asi by to chcelo paralelne aj zavernu diodu, nech skratuje opacny pulz od cievky..
A tlacitko asi skor nejaky deon..
Ale kondiky maju max prud, tak by to chcelo vyzsie napatie..
A tlacitko asi skor nejaky deon..
Ale kondiky maju max prud, tak by to chcelo vyzsie napatie..
já bych všechny co někomu raděj at na něco použije MOT doživotně zakázal internety...plus doživotní zákaz obsluhovat mikrovlnku a veci obsahující zaMOTanej drát......bude na světě bezpečněji
Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR
Tak ja som si z Motu spravil celkom fayn magneticky stojan na vrtacku..
Ale posun to tvrdenie vyrobcom mikrovlniek
Ako neviem co presne sa magnetuje, ci sa jadro motu na to hodi, alebo nie, zatial som nemal tu potrebu..
Momentalne mam potrebu stavat altanok...
Co mi znemoznuje stavat moje cnc.
Co ma celkom serie.
Ale posun to tvrdenie vyrobcom mikrovlniek

Ako neviem co presne sa magnetuje, ci sa jadro motu na to hodi, alebo nie, zatial som nemal tu potrebu..
Momentalne mam potrebu stavat altanok...
Co mi znemoznuje stavat moje cnc.
Co ma celkom serie.
Vědomi si kvalit svojí práce už radši neopravují své bastly.Když někde vidím Kundexácký paskvil,(třeba ve šrotu,nebo na burze,za malou cenu) tak z něj odšroubuju jen tyčku s ramínkem a zbytek bez výčitek zahodím. Vietve prodávají celkem funkční magnety za pár korun (popř. celé stojany,kde ale zase stojí za h. ty ramínka).Když se ty vietve zkombinují s tím paskvilem z východu, sice z toho Noga nikdy nebude,ale na takové to stání u verkštatu to stačí. Někdy je potřeba tu základnu přebrousit ,aby se to nekymácelo na rovině,ale jinak dobrý (to je za 3).Pochopitelně to chce mít aspoň minimální míru soudnosti a tisícinové hodinky v ceně tisíců korun upínat do cenově i kvalitou odpovídajícího stojánku..
No já jako hobík zásadně digi setinovýho Mahra do stojánku od MahraMn/80 píše: ↑18. 7. 2023, 4:49Vědomi si kvalit svojí práce už radši neopravují své bastly.Když někde vidím Kundexácký paskvil,(třeba ve šrotu,nebo na burze,za malou cenu) tak z něj odšroubuju jen tyčku s ramínkem a zbytek bez výčitek zahodím. Vietve prodávají celkem funkční magnety za pár korun (popř. celé stojany,kde ale zase stojí za h. ty ramínka).Když se ty vietve zkombinují s tím paskvilem z východu, sice z toho Noga nikdy nebude,ale na takové to stání u verkštatu to stačí. Někdy je potřeba tu základnu přebrousit ,aby se to nekymácelo na rovině,ale jinak dobrý (to je za 3).Pochopitelně to chce mít aspoň minimální míru soudnosti a tisícinové hodinky v ceně tisíců korun upínat do cenově i kvalitou odpovídajícího stojánku..

SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz