Prerobenie frezy na CNC frezu
Dobry den,
Mal by som záujem o prerobenie frézy ktorej fotky sú v prílohe na cnc frézu , tak by som Vás chcel požiadať o nejaké informácie ohladom sily krokových motorov o ich ovladaní (poprípade kde ich zohnať) a informácie aké su možnosti ovladacích softwarov ak by stým niekto mal skúsenosťi pomoc a rady rád privítam .
Frézované a sústružené diely potrebné pre stavbu nieje problém vyrobiť.
Parametre stroja :
X - 800mm
Y - 480mm
Z - 420mm
Mal by som záujem o prerobenie frézy ktorej fotky sú v prílohe na cnc frézu , tak by som Vás chcel požiadať o nejaké informácie ohladom sily krokových motorov o ich ovladaní (poprípade kde ich zohnať) a informácie aké su možnosti ovladacích softwarov ak by stým niekto mal skúsenosťi pomoc a rady rád privítam .
Frézované a sústružené diely potrebné pre stavbu nieje problém vyrobiť.
Parametre stroja :
X - 800mm
Y - 480mm
Z - 420mm
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
na vetsinu tvych otazek najdes odpovedi zde na foru jiz zodpovezene
rozhodne bych neuvazoval o dvoufazovych krokovych motorech
uz jsem delal stroje i vetsi a byl by to nesmysl
rozhodne bych neuvazoval o dvoufazovych krokovych motorech
uz jsem delal stroje i vetsi a byl by to nesmysl
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
a co by si odporucal ty ? stacily by tam 12Nm motory ?
odporucil by si trojfazove servo motory ? alebo by boly lepsie krokove ?
mohol by si mi poradit ci vie mach3 pracovat aj s odmeriavacimi pravitkami alebo vie len riadit krokove motory ?
odporucil by si trojfazove servo motory ? alebo by boly lepsie krokove ?
mohol by si mi poradit ci vie mach3 pracovat aj s odmeriavacimi pravitkami alebo vie len riadit krokove motory ?
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ac serva rozhodne a asi by sly pouzit i 3f krokace jak jsem je tak videl pracovat
mach3 rozhodne ne
porozhlidni se po necem serioznejsim
predelavka tohoto stroje je velika investice a nemelo by smysl ji zabit necim takovym
v uvahu pripada emc s mesou ale je to dost prace rozchodit nebo neco
hotoveho treba gravos ktery je cenove vyhodnejsi a velmi rychly na oziveni
mozna by pripadal v uvahu i panel GSK ktery spojuje vyhody obou predchozich a soucasne supluje jeste pocitac s monitorem a je to robustni a do nepohody a kdyz pocitas ruzne podruzne naklady s predchozimi alternativami vyjde to taky dost zajimave
mach3 rozhodne ne
porozhlidni se po necem serioznejsim
predelavka tohoto stroje je velika investice a nemelo by smysl ji zabit necim takovym
v uvahu pripada emc s mesou ale je to dost prace rozchodit nebo neco
hotoveho treba gravos ktery je cenove vyhodnejsi a velmi rychly na oziveni
mozna by pripadal v uvahu i panel GSK ktery spojuje vyhody obou predchozich a soucasne supluje jeste pocitac s monitorem a je to robustni a do nepohody a kdyz pocitas ruzne podruzne naklady s predchozimi alternativami vyjde to taky dost zajimave
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
tak podme postupne teda daly by sa tam AC servo motory ... aky vykon by mal postacovat ? co som pozeral doma nove CNC centrum boly tam pouzite 13Nm na vsetky osi na takyto stroj by maly stacit aj slabsie ale aky vykon ? 6Nm alebo viac ? nemam stym skusenosti preto sa pitam .
tymto padom by sme maly vyriesenu silu motorov,
vedel by si mi poradit ze kde by sa daly zohnat take silnesie ako su tieto ?
ako som tam vsade pozeral na ebay kazdy motor mal uvadzane ine napajacie napetie od 24V cez 230V az po 560V a rozne ine tak tomu celkom nechapem ale asi to riesia tie drivery mam pravdu ?
ako silne by boly potrebne drivery ? a kde sa daju take silne zohnat ?
vedel by si mi poradit ze kde by sa daly zohnat take silnesie ako su tieto ?
ako som tam vsade pozeral na ebay kazdy motor mal uvadzane ine napajacie napetie od 24V cez 230V az po 560V a rozne ine tak tomu celkom nechapem ale asi to riesia tie drivery mam pravdu ?
ako silne by boly potrebne drivery ? a kde sa daju take silne zohnat ?
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Bobík má pravdu. Horizontální vřeteno je sice šikovná věc, ale na většinu CNC obrábění je vhodnější vertikální vřeteno. To by neměl být takový problém, prostě tam nahoru prdneš nějakou konzolu a fertikbobik píše:Taky by to chtělo předělat z horizontální na vertikální frézku.

Jinak přeju hodně úspěchů, pravda je že sis ukrojil silný krajíc, a z tvrdého chleba

Petr Spáčil
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ano, to je taky řešení, akorát že na svislou plochu se pak hůř upíná obrobek - gravitace nespolupracuje, a člověk by potřeboval 4 rucerobokop píše:nebo si poridit vingly na stul

Petr Spáčil