Jenom se zeptám ?
Ta mašinka automatický příčný posuv neměla ? Nebo byl nefunkční ?
Ahoj
Ahoj
Jo díky za info. Ptám se protože mám na malinké magnetce pohon os asynchrony - jenom v časové smyčce. Protože v době kdy jsem to stavěl byl FM docela drahý, tak se přepíná na všechny osy pomocí dvou relátek. Podélná osa // X? // cykluje dvěma dorazy proti jednomu snímači. V levé úvrati potom přitahuje Z // to je ta příčná - podle normy je Z osa rovnoběžná s hlavní osou vřetene //. Výškové přitahování sice funguje, ale nikdy jsem to nepoužíval - mám to jenom jako rychloposuv při změně kusu a tak.Charon píše: ↑23. 8. 2023, 5:41Ahoj
Mam cyklovani od indukcnich snimacu co ovladaji elektroventily, takze oba signaly se vyuzijí a pujde nastavit posuv na jeden nebo oba dva a pujde vybrat jestli na levy nebo pravy. Pujde nastavit primo v mm o kolik bude krok, bude umet pocitat celkovou delku prejezdu a bud zastavit nebo cyklovat tam a zpet. Bohuzel bez pridani v Zku... to uz by vychazelo moc komplikovaně.
Plus rucni ovladani pauzy, start, stop, no neni to sranda a Luboš se nad sw celkem zapotil, timto mu moc děkuji![]()
pěkná rozborka
SAE J2133 - CV nakladaky, Disc Wheel Radial Runout Low Point Marking.
Ta odkazuje na: ISO 16833 Road Vehicles-Wheels-Measurement of radial and lateral run-out -->
ta odkazuje na ISO 13326 test methods for measuring tyre uniformity (metody mereni hazeni vc. doporuceni pro PV, CV i motorky) .Doporuceni (shall be, shall have) v tabulkach.
ahoj, tak může to být i pneumatikami, ale.....testone píše: ↑23. 8. 2023, 8:17 když koukám na ty brzdiče a kola, trochu si přihřeju svoji polívčičku
.....
obuli jsme jedno MINI na gumy Continental 185/55 R16 , teď to má najeto asi 2000 km
to auto nejede jak bych si představoval, je to neklidný, chvílema (!!) to hýbe volantem a tak
.. disky běží, sbíhavost udělaná, bez zjevné vady na podvozku - silentbloky, čepy atd
začal jsem bádat, zdvihnul jsem heverem postupně P a L přední kola, zařadil jedničku a na volnoběh to pozoroval
LP kolo - disk běží, ochranný rantl gumy nad patkou běží, běhoun háže viditelně okem odhadem tak 3-5 mm (neměřil jsem to) stejně po celé šířce běhounu
PP kolo totéž, pouze o něco menší házení
zadní kola bez viditelného házení
v gumárně na vyvažovačce totéž, nevývažky do 5g, po upozornění gumaře jak se na to má dívat (proti spáře v dlažbě podlahy) - no jo, ono to trochu šmajdá, ale to je normální, to je v pořádku, "takhle to děláme vždycky, paninko"
jsem přesvědčen, že ty dvě gumy co jsme náhodně obuli na předek jsou zmetky
po přehození přední - zadní se to trochu zklidilo
otázka:
Je někde dostupná nějaká norma, ve které by bylo napsáno kolik ta guma smí házet a jak se to měří?
díky za diskusi