Tak co se mechaniky týče dejme tomu že bych to s malou pomocí zvládl.
Jen začínám odhalovat problém co za software.Je tu sice mnoho programů které se dají i ošahat zadara, ale mně by spíše zajímalo co by jste doporučili a co používáte.
Asi se to nehodí do této sekce ale všechny dotazy jiných se zvrhly na souboj páru nadšencu co mluvili ce ten jejich sw umí a že ten zase nezvládá to či ono a používali přitom jazyk jiného kmene.
Tudíž pro mně jako 30ti letého samouka co si chce nějaký díl nakreslit a v CADu nikdy nedělal a následně předělat do jazyka pro MACH či něco jiného by jste doporučili co.
Plošňáky jsem už tak nějak zvládl, ale třeba co bych chtěl vytvořit jsou ramena k mému Marderu z duralu či hliníku a tak bych to viděl (asi moc jednoduše) že si poměřím origo rameno a překreslím ho v "něčem" a "něčím" to přelouskám do Gkódu.
Takže pls jak na to.
Jaký SW použí pro začátek
- sysel
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš to dobře, to "něčem" je jakýkoliv CAD a to "nečím" je jakýkoliv CAM... Za sebe musím říct, že pro začátky stačí obyčejný AutoCAD k tomu LazyCam který je u Mach3 zdarma a dá se to....
Pokud jak píšeš si CAD nikdy neviděl tak se toho neboj, je to jako kreslení tužkou, chceš čáru vodorovně, tak ji natáhneš vodorovně, chceš 50mm dlouhou napíšeš 50 a odklepneš Entrem a je tam
Na netu existujou i nějaké CADy zdarma, ale s něma zkušenosti nemám, možná to tady už někde je, nebo poradí někdo jiný....
Každopádně to chce zkoušet, tím se naučíš nejvíc a nebát se toho
Pokud jak píšeš si CAD nikdy neviděl tak se toho neboj, je to jako kreslení tužkou, chceš čáru vodorovně, tak ji natáhneš vodorovně, chceš 50mm dlouhou napíšeš 50 a odklepneš Entrem a je tam

Každopádně to chce zkoušet, tím se naučíš nejvíc a nebát se toho

5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
Musis si urcit co vsecko ten CAM musi vediet.
Najjednoduchsie sa mi zdaju od delcamu, ale je ich viac...
Mne padol do oka feature cam, a az budem mat masinku ktora na seba zaarobi, tak si ho kupim

Najjednoduchsie sa mi zdaju od delcamu, ale je ich viac...
Mne padol do oka feature cam, a az budem mat masinku ktora na seba zaarobi, tak si ho kupim

Nevzdelany samouk, zo vsetkeho trosku, ziadne konkretne zameranie :)