Jaký SW použí pro začátek

Odpovědět
Kiki Lopez

5. 4. 2010, 9:42

Tak co se mechaniky týče dejme tomu že bych to s malou pomocí zvládl.
Jen začínám odhalovat problém co za software.Je tu sice mnoho programů které se dají i ošahat zadara, ale mně by spíše zajímalo co by jste doporučili a co používáte.
Asi se to nehodí do této sekce ale všechny dotazy jiných se zvrhly na souboj páru nadšencu co mluvili ce ten jejich sw umí a že ten zase nezvládá to či ono a používali přitom jazyk jiného kmene.
Tudíž pro mně jako 30ti letého samouka co si chce nějaký díl nakreslit a v CADu nikdy nedělal a následně předělat do jazyka pro MACH či něco jiného by jste doporučili co.

Plošňáky jsem už tak nějak zvládl, ale třeba co bych chtěl vytvořit jsou ramena k mému Marderu z duralu či hliníku a tak bych to viděl (asi moc jednoduše) že si poměřím origo rameno a překreslím ho v "něčem" a "něčím" to přelouskám do Gkódu.
Takže pls jak na to.
sysel
Kontaktovat uživatele:

5. 4. 2010, 10:06

Myslíš to dobře, to "něčem" je jakýkoliv CAD a to "nečím" je jakýkoliv CAM... Za sebe musím říct, že pro začátky stačí obyčejný AutoCAD k tomu LazyCam který je u Mach3 zdarma a dá se to....
Pokud jak píšeš si CAD nikdy neviděl tak se toho neboj, je to jako kreslení tužkou, chceš čáru vodorovně, tak ji natáhneš vodorovně, chceš 50mm dlouhou napíšeš 50 a odklepneš Entrem a je tam :wink: Na netu existujou i nějaké CADy zdarma, ale s něma zkušenosti nemám, možná to tady už někde je, nebo poradí někdo jiný....
Každopádně to chce zkoušet, tím se naučíš nejvíc a nebát se toho :wink:
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
J0hny

5. 4. 2010, 11:38

Musis si urcit co vsecko ten CAM musi vediet.
Najjednoduchsie sa mi zdaju od delcamu, ale je ich viac...
Mne padol do oka feature cam, a az budem mat masinku ktora na seba zaarobi, tak si ho kupim :lol: :D
Nevzdelany samouk, zo vsetkeho trosku, ziadne konkretne zameranie :)
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“