pájač píše:Pracujem na prerobení dosky na úplné opto oddelenie , keď bude hotové , zverejním .
Pájač

A neslo by tam miesto toho 7812 ci co to tam je, vrazit malinky modul spinaneho zdroja s ferit. trafkom ? Myslim take to male jadro z elektroniky k usp. ziarivkam + k tomu nejaku keramiku a tantal, dat to do plechovej krabicky. Niekde som to videl hotove, ma to asi 1x1x3cm a 3 nozicky zospodu. Predpokladam ze nejak vyrazne rusenie z toho nepojde.
CZ_Pascal píše:....se da pomoci vstupu "TQ1" a "TQ2" snizit proud na 75%/50%/20%. Takze nastevenim techto vstupu muze inteligentni cast driveru rict tomuto broukovi ze po urcitem case kdy motor stoji ma snizit proud....
Takze teoreticky neni problem tam dorobit sw alebo hw sledovac aktivity signalu dir a step, ktory by prepinal aspon 50 percent a max.
Konkretne mam na mysli nejake hradlo/invertor ... pri aktivite stepu nabije cez odpor kondik a ten nejaku sekundu podrzi max. prud.
Softwarovo napriklad sledovac portu a pouzit 1 vystup druheho LPT portu na riadenie toho TQ1