To mi hlava nebere toto

jak na ebayi kupovat a prodavat, odkazy na zajimave veci obchodniky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

20. 10. 2023, 11:28

Velmi rozumne je mit X na nejdelsi ose. K tomu pak vyjde zbytek. Duvod je jasny. Obrazovky jsou defaultne na sirku. Kbyt to otocene tak budes porad zoomovat. U toho datronu jim tohle mozna nedoslo. Monitor navysku z pohledu kdy mas nejdelsi osu pred sebou. Ale buhvi jak maji postavene okenko nahledu dat.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Thomeeque

20. 10. 2023, 11:47

Na obrazovce je kromě náhledu přece spousta dalších věcí, takže je to jen o tom, jak se to vše uspořádá.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

21. 10. 2023, 8:25

Vubec jsi me nepochopil.
Kdyz si koupis fanuc tezko neco budes usporadat. Nahled je vzdy sirsi nez vyssi. Tzn v X je na nem vic mista. Je to fixni a nic s tim neudelas. Kdyz pak na stul davas dlouhy dil das ho stejne orientovany delsi stranou k delsi ose stroje a vyjde ti delsi stranou k delsi strane nahledu na displayi. Kdyz je to treba 1:2 ver mi poznas v tom rozdil jak to je ci neni prakticke.

Zkus si v cadu vzit dil ktery je nepomerne delsi nez siroky a zkus si ho editovat vyhradne na vysku. (Vetsina systemu nema otoceni nahledu, napr z bezpecnostniho hlediska, fuzicky to vzdy sedi se strojem) uvidis.
Thomeeque

21. 10. 2023, 9:04

Když si koupíš stroj, uživatelské rozhraní bude již výrobcem přizpůsobené pracovním rozměrům (a dalším vlastnostem) stroje (dokonce natolik, že když jim bude vycházet lépe dát display na výšku, dají ho klidně na výšku atd). Pokud by fanuc vyráběl stroje, kde by bylo výhodnější mít Y delší než X, určitě by se nezastavil kvůli tomuto a přizpůsobil by systém.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

21. 10. 2023, 9:25

Fanuc ale vyrabi pouze systemy s nahledem na sirku. Vyrobci stroju maji k dispozici pouze systemy s nahledy na sirku. (Existuje par vyjimek ale jsou to extremni vyjimky ktere nejsou univerzalni.) Pak existuji cad softwary a cam softwary ktere jsou optimalizovany taky vyhradne na sirku. Takze cokoli jineho je neergonomicke.

Thomeeque

21. 10. 2023, 9:37

robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

21. 10. 2023, 9:52

Mas pravdu tuto posledni generaci lze. Ale to je vyjimka a porad to neresi zbytek retezce.
I na linuxu muzu otocit screen. Ale... co mi je to platne kdyz ve fusionu je gui optimalizovane na sirku. Kdyz to nejak preskladam stejne to nebude ono. Proste levaka preucis ale nikdy to nebude ono.
Thomeeque

21. 10. 2023, 11:41

Mas pravdu tuto posledni generaci lze. Ale to je vyjimka

Víš jistě, že to předchozí verze neumožňují? A tím, že je to vyjímka? Pokud to má Fanuc, nebudou to mít třeba i ostatní? Netvrdim, že ano, jen mi přijde, že jsi se tím možná akorát nikdy do hloubky nezaobíral.

Ale... co mi je to platne kdyz ve fusionu je gui optimalizovane na sirku.

Nějak si nevybavuju, že bych někdy řešil tvar modelu versus poměr stran obrazovky. Když tam něco ladim, zoomuju, posouvám, otáčím ve všech osách, zaměřuji se na detaily atp. Nejsem takový praktik jako ty, možná máš úplně jiný styl práce atp., tak se možná mýlím, ale přijde mi to dost přitažené za vlasy.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

21. 10. 2023, 12:09

Ano jsem si tim docela jisty. Vetsina systrmu masin s kterymi delam maji jeste monochromaticje obrazovky.
To co jsi tu postnul je fakt minoritni.
Mam tyhle veci za sebou a mluvim ze sve zkusenosti stovek pracovist na kterych jsem neco delal. Chapu ze z tve praxe jsi se s tim zatim nesetkal a tudiz je slozite to pochopit. Ver mi ale ze to ma co delat s ergonomii a ze je to podstatne.
Thomeeque

21. 10. 2023, 12:35

robokop píše: 21. 10. 2023, 12:09 Ano jsem si tim docela jisty. Vetsina systrmu masin s kterymi delam maji jeste monochromaticje obrazovky.
To nevylučuje, že je bylo možno nakonfigurovat podle potřeby daného stroje (že to definuje nějaký konfigurák, nikoliv přímo jádro systému - je to celkem praktické i z hlediska vývoje toho systému).

robokop píše: 21. 10. 2023, 12:09 Mam tyhle veci za sebou a mluvim ze sve zkusenosti stovek pracovist na kterych jsem neco delal. Chapu ze z tve praxe jsi se s tim zatim nesetkal a tudiz je slozite to pochopit. Ver mi ale ze to ma co delat s ergonomii a ze je to podstatne.
Takže i když kreslíš něco, co je přirozeně vyšší než širší, máš to natočené na bok?
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

21. 10. 2023, 4:12

Vylucuje. Starsi systemy jsou dost natvrdo definovane hardwarove. Tyhle veci tam nejdou je to dost uzavrene a software je psany v assemblery atd... a optimalizovany na ten hardware. Nejake takove zasahy by nebyli mozne. Fakticky budes mit problem vymamit i jednodussi upravu a to muzes brat klidne 1000ks systemu mesicne. Napriklad lokalizace do cj. Proc to asi trvalo 20 roku? Kdyz to tu odebirame od revoluce.

Ano kdyz potrebuju delat nejakou entitu ktera je prez vsechno tak je to dost rozumne to mit nazoomovane na max a videt celek kdyz do nej potrebujes klikat. Jako bys nikdy nestudoval PDF. Stranka na vysku. Schemata necitelna dokud nenazoomujes tak ze prestanes videt celou stranku. Pote to zase blbe listuje. Desna schiza...
jean

21. 10. 2023, 7:25

Tu to teraz tusim nebude odveci - pouzivate niekto ku cad systemu 40 palcovy monitor? Mam 32 palcovy a je mi to malo. Ale v popise tych 40 palcovych pisu, ze je to na prezentacie. Nevytecu mi oci? Do tej 32 mozem cumiet 12 hodin a je to v pohode. Skusat sa mi to nechce, predsa oen to stoji dost vela. Aby som nevyhodil peniaze zbytocne
shaolin
dezinfo trol

24. 10. 2023, 6:29

S tým veľkým monitorom - budeš pravdepodobne musieť viacej otáčať hlavou a ak to budeš robiť 10 hodín v kuse, tak ťa bude bolieť krk.
Ja robím na dvojmonitore, je to praktické ale nedá sa to robiť celý deň.
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll :)
fmodel
Kontaktovat uživatele:

24. 10. 2023, 11:25

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
adam410

24. 10. 2023, 11:25

Odpovědět

Zpět na „Ebay, aukro, a jine“