Pěkné, díky!
Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
nejlepší je když si v tom frézovaném rohu popleteš na kterou stranu dat páku posuvu...člověk to dělá sice automaticky, ale mě se párkrát stalo, že jsem přepnul posuv opačně
tak jsem si na frézku nafixoval k pákám směr posuvu 
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Pánové děkuji za pochvalu.
kenybz: To máš pravdu, to je taková klasika, zvlašť když se pospíchá na večeři
. Mám takovej zvyk u podobných kapes, že vždy popojedu z rohu kousek ručně, okem mrknu na odměřování a už při tom ručním posuvu zařazuju strojní.
kenybz: To máš pravdu, to je taková klasika, zvlašť když se pospíchá na večeři
Máš to moc hezký, jen prosím pro nás amatéry i čím jsi to obráběl, rychlost a posuv, ať víme co neumíme
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Zbýňa píše: ↑23. 10. 2023, 5:58 Pánové děkuji za pochvalu.
kenybz: To máš pravdu, to je taková klasika, zvlašť když se pospíchá na večeři. Mám takovej zvyk u podobných kapes, že vždy popojedu z rohu kousek ručně, okem mrknu na odměřování a už při tom ručním posuvu zařazuju strojní.
[/quote
taky to tak dělám, akorát nemám odměřování, ale cítím odpor v ruce. Jo fix pomohl levá pravá seno sláma
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Včera a předevčírem první součástku budoucího vřetena budoucí cirkulárky na PCB:
A dnes dělení sustruhu:
T.
A dnes dělení sustruhu:
Naposledy upravil(a) Thomeeque dne 30. 10. 2023, 10:39, celkem upraveno 1 x.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Hezké! To všechno frézuješ na soustruhu? Dej celkovou fotku
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Kapsy jsou frézovaný TK 4břity D20, otáčky 800, posuv 100. Je to sice hluboko pod tabulkovejma hodnotama na TK, ale musim vycházet z vlastností mašiny svojí doby a absence krytování.