Odpoviem tak hromadne
Mr. MR píše: ↑2. 12. 2023, 7:25
Zeptam se jeste na ten implantat. Ktery to byl zedex a jak jsi ho sterilizoval? Diky
Ako píše Hasstroha, išlo o zedex 100K. Sterilizácia prebehla ponorením na 12 hodín do dezinfekčného rozroku a následným oplachom sterilnou vodou. Už mám aj vzorky ďalších zedexov, dúfam že vyskúšam v dohľadnej dobe aj tie. Možno aj na nejaké ľahké konštrukcie vonkajších fixátorov. Materiál je to ohromný, postupne sa zoznamujeme keď je chvíľu času byť v dielni.
Habešan píše: ↑2. 12. 2023, 8:39
Kolik stojí udělat takový rentgenový snímek ?
Když započteš cenu toho přístroje, to že lampa nevydrží věčně, že musíš mít školení od příslušných úřadů, i tvůj plat, když s ním pracuješ, kolik to vyjde ???
Máš pravdu, technológia nieje lacná . Potrebuješ generátor žiarenia a nejakú snímaciu technológiu. Klasické filmy a mokrý proces sa dnes prakicky nepoužíva. takže digitalizácia-priama alebo nepriama, ochranné pomôcky (olovené vesty, rukavice, nákrčníky), školenia a pravidelné premeranie pracoviska a kalibrácia prístroja. A samozrejme plat obsluhy, vedomosti na vyhodnotenie zhotovených snímkov, radiačná záťaž zamestnancov, spotrebovaná energia, akumulátory do detektoru, prevádzkové náklady na priestory. Nazbiera sa to. Samotné vyšetrenie účtujeme 30 euro plus 10 euro každý zhotovený snímok. Čo je v podstate na hranici nákladov. Do úvahy však treba zobrať, že vďaka dobrej diagnostike a dostupnosti technológie môžeme následne napr. vykonať operáciu, kde je pridaná hodnota zase lepšia. každopádne výhoda je, že technológia dnes má síce vysokú nadobúdaciu cenu, ale na druhej strane pomerne slušnú životnosť a nízke prevádzkové náklady.
Charon píše: ↑2. 12. 2023, 2:50
tomik.tk píše: ↑2. 12. 2023, 8:55
ja teda ohledne dotazu hledal kompresor
tohle se uz podle historie vlakna rozklicovava slozite
t.
A JAK SE MÁ ORLÍK ?
Neboj, nejsi sám, mě to taky pár sekund trvalo, než mi to docvaklo

[/quote]
V prvý moment som sa aj ja zamyslel, že aký kompresor som tu kedy rozoberal

. Hold, strojárske fórum, a teraz som to tu ja trochu zaplevelil veterino - strojarinou