Inventor
To bych nerekl ono ac to vypada vcelku pekne tak je to zatim podle me ne moc pouzitelny, radsi mam pekne rychlou odezvu nez par efektu (a zavity jeste vypadaj trosku prapodivne). Jo az to bude umet tohle http://www.rhino3d.cz/clanky/renderovan ... r-rc5.html to bude maso
Tak se vracím zase na začátek tohoto vlákna a fak nevím jak na to.
Jak udělat na válci po obvodě stejnoměrně rozděleny díry (např 3-6 do hloubky 5mm atd.)
Dělám to v ipt a jdou mi díry pouze na rovné ploše válce, tedy horní nebo dolní. Na obvodě né a né vytvořit.
Nejde mi to vlasně nikde kde je plocha nějak zaoblená. V generátoru na hřídele udělám jen jednu díru a to ještě skrz na skrz.
Poraďte ať nejsem zas takovej blb.
Jak udělat na válci po obvodě stejnoměrně rozděleny díry (např 3-6 do hloubky 5mm atd.)
Dělám to v ipt a jdou mi díry pouze na rovné ploše válce, tedy horní nebo dolní. Na obvodě né a né vytvořit.
Nejde mi to vlasně nikde kde je plocha nějak zaoblená. V generátoru na hřídele udělám jen jednu díru a to ještě skrz na skrz.
Poraďte ať nejsem zas takovej blb.

Takze pokud jde o to mit diry navrtane uz na valec (ne diry v plechu a pak ohle) tak si udelej pomocnou rovinu (klikni an jednu ze zakladnich co je rovnobezna s osou valce ) a pak vyber plcohu valce melo by to vytvorit rovinu rovnobeznou s tou zakladni a zaroven tecnou na valec. Pak uz si jenoduse dej na ten valec novy nacrt vloz si bod dej navrat. Pak zmacni klavesu h (nebo si najdi ikonu otvor) a v tom dialogu si vytvor diru podle potreby. Pak uz pouzij jen pole dej rotacni a dal je to snad jasene.
Aha, já nedělal ten nový náčrt, no zkusím, jdu na to.
Tak to zkouším a nidke není ten nový náčrt. Mohu pouze 2D nebo 3D náčrt a tam ve 2D jdou pouze rovné plochy.
Je to 2D nacrt myslel sem ze je to jasny (jen do budoucna 3D nacrt se pouziva pro obecne plochy a treba typicky prikald je pokrouceny kabel ). Jinak nevim jaky by mel byt problem s rovnou plochou, pocitam ze de o neco podobneho jako vrtani do kulatiny)
To by šlo s tím vrtáním do kulatiny, to taky nevím jak na to. Provrtám vše jen kulatinu né. 

Tak jsem to v práci zkoušel pořád dokola a nic.
Dám vytvořít pracovní plochu a kliknu na obvod válce a to se označí, zatím super. Dám nový náčrt a kliknu na tu označenou plochu jako na pracovní plochu kliknu a nic
prostě nic nereaguje a ta označená plocha (zesvětlaná) se vrátí do původního náhledu.
Myslím, že kdybych to viděl jak na to na vlastní oči určitě bych to pochopil. Nemám ale nikoho kdo s tím dělá.
Jó nějaké to video, to bych se hned usmíval.

Dám vytvořít pracovní plochu a kliknu na obvod válce a to se označí, zatím super. Dám nový náčrt a kliknu na tu označenou plochu jako na pracovní plochu kliknu a nic

Myslím, že kdybych to viděl jak na to na vlastní oči určitě bych to pochopil. Nemám ale nikoho kdo s tím dělá.
Jó nějaké to video, to bych se hned usmíval.