Box na filament
No, jeden z duvodu proc jsem si tiskarnu stavil byl, ze si vytisknu veci presne takove jak potrebuju a jake budou vyhovovat danemu ucelu a nebudu tak muset pouzivat a slozite se snazit s vetsim ci mensim uspechem priohybat to co koupim v obchode 

Pokud je cilem tisku jen vytisknout box na miru, proc ne.
Ale pokud je cilem paronepropustny box (a tak to chapu v kontextu teto diskuse), pak bych se bez dodatecne upravy vytisku na to vubec nespolehal.
Tisknul jsem si kompletni lodni trup (z ABS - kvuli spojovani jednotlivych casti jednoduchym/dostupnym/levnym lepenim) a vubec nebyl vodonepropustny.
Steny trupu byly tluste cca 2-3 mm, cca 20-25% infill.
Voda po dostatecne dlouhe dobe (vyssi jednotky minut) prosakovala.
Vyssi infill (i 100%) by to zrejme vubec nevyresil, nepocitaje ubytek vztlaku pri vzrustajici hmotnosti pri stejne velikosti trupu
.
Takze nakonec jsem to vyresil oboustrannym naterem ABS rozpusteneho v toluenu (pomaleji se odparuje na rozdil od acetonu).
A to slo jen o vodonepropustnost, ne paronepropustnost - viz princip GoreTexu a apod.
Takze bys u kazdeho boxu (asi nezalezi na materialu filamentu) jeste dodatecne necim jeho steny znepropustnoval?
Ale pokud je cilem paronepropustny box (a tak to chapu v kontextu teto diskuse), pak bych se bez dodatecne upravy vytisku na to vubec nespolehal.
Tisknul jsem si kompletni lodni trup (z ABS - kvuli spojovani jednotlivych casti jednoduchym/dostupnym/levnym lepenim) a vubec nebyl vodonepropustny.
Steny trupu byly tluste cca 2-3 mm, cca 20-25% infill.
Voda po dostatecne dlouhe dobe (vyssi jednotky minut) prosakovala.
Vyssi infill (i 100%) by to zrejme vubec nevyresil, nepocitaje ubytek vztlaku pri vzrustajici hmotnosti pri stejne velikosti trupu

Takze nakonec jsem to vyresil oboustrannym naterem ABS rozpusteneho v toluenu (pomaleji se odparuje na rozdil od acetonu).
A to slo jen o vodonepropustnost, ne paronepropustnost - viz princip GoreTexu a apod.
Takze bys u kazdeho boxu (asi nezalezi na materialu filamentu) jeste dodatecne necim jeho steny znepropustnoval?
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Da sa to vyriešiť jednoducho. Cievku filamentu vloží do mokroténového sáčku. Ten potom vloží do hrubostenneho sáčku. To sa dá do podtlakového sáčku a potom sa odsaje vzduch a pre istotu sa to dá do gumeného sáčku. Cele sa to potom vloží do vytlačeného boxu a ten sa umiestni do mrazaku. Jednoduché… 

To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll 

Ono zalezi jak to tisknes, ja jsem delal takovy zasobnik podivneho tvaru na vodu z PETG kde je sila steny asi 2.5 nebo 3mm. Tisknul jsem to tak, ze jsem dal 1 perimetr a vypln plnou krizem krazem nebo jak to nazvat. Puvodne to melo fungovat tak, ze se tam vzdycky naleje voda a pak to pojede dokud nedojde. Ale po case jsem zjistil ze tam chlapi pridelali hadicku a nechavaji vodu pustenou porad, takze je to v dobe chodu stroje stale pod tlakem a nikde nic netece. Pri vypnuti stroje se voda odpojuje elektroventilem, takze to bez dozoru pod tlakem neni, to bych neriskoval. Ale pri provozu to nikde neunika a jede to takhle uz nejaky rok. Jaky je tlak ve vodovodu netusim, ale mame to nastavene na spis mensi nez je bezne.
U tech civek mam v planu dovnitr hodit sacek silikagelu a samozrejme gumove tesneni. Civky normalne skladuju ve vzduchotesne skrini pod tiskarnou s par kily silikagelu, ale planuju tyhle boxy vytisknout tak, aby se daly jednoduse pricvaknout na tiskarnu a byly by tam civky ze kterych zrovna tisknu. Takze bych jich zas nepotreboval nejake vekle mnozstvi a vypadalo by to urcite lip nez pixly na rejzi.
U tech civek mam v planu dovnitr hodit sacek silikagelu a samozrejme gumove tesneni. Civky normalne skladuju ve vzduchotesne skrini pod tiskarnou s par kily silikagelu, ale planuju tyhle boxy vytisknout tak, aby se daly jednoduse pricvaknout na tiskarnu a byly by tam civky ze kterych zrovna tisknu. Takze bych jich zas nepotreboval nejake vekle mnozstvi a vypadalo by to urcite lip nez pixly na rejzi.
No pro mě je podstatné, že to funguje, a je mi jedno, jestli je to určené na rejži nebo na jaderný odpad.
Třeba todlencto už je totální overkill pro nadšence, co si tisknou i držák na použité lístky z MHD. Ale já nehodlám trávit mládí a peníze tiskem příslušenství. Jakože ten box na filament je vizuálně a designově pecka, to je celkem bez diskuse, ale když se člověk potřebuje podívat kolik mu na špulce zbývá filamentu, tak ten megaultrahyperbox musí otevřít a vpustí si tam zase další vlhkost
Viděl jsem i "must have" příslušenství, třeba tady ten "poop bucket", jehož tisk trvá kdoví jak dlouho a spotřebuje kdovíkolik filamentu. Vyřešil jsem to lepenkovou krabičkou postavenou za tiskárnou, která stejně není zepředu vidět, hotové jsem to měl za 30 sekund a nestálo mě to ani korunu.
Třeba todlencto už je totální overkill pro nadšence, co si tisknou i držák na použité lístky z MHD. Ale já nehodlám trávit mládí a peníze tiskem příslušenství. Jakože ten box na filament je vizuálně a designově pecka, to je celkem bez diskuse, ale když se člověk potřebuje podívat kolik mu na špulce zbývá filamentu, tak ten megaultrahyperbox musí otevřít a vpustí si tam zase další vlhkost

Viděl jsem i "must have" příslušenství, třeba tady ten "poop bucket", jehož tisk trvá kdoví jak dlouho a spotřebuje kdovíkolik filamentu. Vyřešil jsem to lepenkovou krabičkou postavenou za tiskárnou, která stejně není zepředu vidět, hotové jsem to měl za 30 sekund a nestálo mě to ani korunu.