termín rozumný

prosím o CN na 50 a 150ks
diskuze o tom co ve výkrese chybí řešit nemusíme.. to případně proberu se zhotovitelem, který má zájem to dělat
Děkuji
Asi jsi našel někoho s low-cost soustruhemRaS píše: ↑21. 2. 2024, 6:41 děkuji všem za nabídky,
pro zajímavost vyhrála komerční nabídka CNC soustružny za 120kč/kus včetně materiálu při 50ti kusech, špičková kvalita špičkový termín,
jinými slovy nevím kam se fórum posunulo, ale nabídky zde jsou zoufalé, předražené, kvalita většinou taky, minule jsem dostal hřídelku s průměrem 20h7 s průměrem 19,91 a soustružník mi řekl, že tam mám dát Locite![]()
co se tady stalo?
rozumím tomu, že někdo nemůže s SV18kou konkurovat automatu s tyčovým podavačem s poháněčkama, ale opravdu mě nezajímá nabídka za 500kč kus při 150ti kusech...
To je jak víš už delší dobu ,co jsem zde poptával tak se cena nabídek z fora ani nepřiblížila běžným nabídkám firem z mého okolí a to jsem tam většinou nikoho neznal . To mi připomíná názor že když jsem si šroubovákem nevypíchnul oko tak jsem prostě hvězda a moji šikovnost musí zákazník zaplatit ,a navíc jsem viděl co si fakturuje můj zaměstnavatel když v práci něco děláme
Podle mě to půjde ještě daleko rychleji - maximálně tak 10.3 sec na kus. Samozřejmě včetně toho úpichu.RaS píše: ↑22. 2. 2024, 5:53 mimochodem můj odhad,
soustružení cnc s podavačem tyče za jak dlouho to vyrobí komplet - kolem minuty s upíchnutím a "odhozením lopatkou na hromadu" ??
tedy 50kusů hodina práce? x 2000 hodinu
programování a nastavení 3hodiny? x 1000kč/hodinu
cena materiálu? 40kč/kus? tedy 50kusů 2000?
tedy 7000/50 140kč/kus takže těch 120 je asi reálnejch ne?
Tohle je ovšem pro dnešní dobu taky typické. Lidi vůbec netuší, o čem mluví, ale přesně ví, co by to mělo státRaS píše: ↑22. 2. 2024, 5:53 mimochodem můj odhad,
soustružení cnc s podavačem tyče za jak dlouho to vyrobí komplet - kolem minuty s upíchnutím a "odhozením lopatkou na hromadu" ??
Ale no tak RaSi... to je pořád stejná písnička už 10 let... jak chceš srovnávat komerční firmu na dotacích s moderníma strojema s někým na klasice? ty berou tyhle zakázky jen aby plnily obraty kvůli splnění podmínek dotací ve chvílích kdy němají předražené zakázky pro automotive atd. jejich nákupky materiálu to samé. Možná to ani nevyrábějí tady, ale vyrobí ti to v cizině a dodají přebalené... to jsem na vlastní oči také viděl v automotivu. Cena je dle mého na spodní hranici pro někoho kdo má tento materiál skladem nakoupený tak za ceny 1000Kč a stroj na dotaci a programátora ve firmě co se nudí. Taky jsem v takové firmě byl a pracoval a vím o čem mluvím.RaS píše: ↑22. 2. 2024, 5:53 mimochodem můj odhad,
OK a můžeš tedy napsat ty časovou představu o výrobě tohoto dílu? případně někdo jinýSancho Panza píše: ↑23. 2. 2024, 4:58Podle mě to půjde ještě daleko rychleji - maximálně tak 10.3 sec na kus. Samozřejmě včetně toho úpichu.RaS píše: ↑22. 2. 2024, 5:53 mimochodem můj odhad,
No a teď už konečně víš, PROČ se ta teoretická tlachárna (tohle "diskuzní" forum) dostala tam, kde je.
P.S, s odhozením lopatkou na hromadunelze než souhlasit.
Tyhle odhady jsou cesta do chudoby ! Zkus to počítat.