Nové EMC a ubuntu 9.04

Smartyn

7. 5. 2010, 8:54

Už jste někdo rozchodil EMC2 na ubuntu 9.04 nebo 9.10?

Já se o to pokouším už pár týdnů a nemůžu na to přijít, Zkoušel jsem nainstalovat RTAI, ale bez úspěchu. Ubuntu 8.4 nemůžu nainstalovat z důvodu HW. Tak zatím musím používat jenom LiveCD.

Zkoušel jsem i tu novou verzi EMC, ale ta chce taky RTAI a na tom jsem ztroskotal, moc s tím ještě neumím.
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

7. 5. 2010, 9:46

Instalace specialne upraveneho realtime jadra na kterem je nasledne postaveno fungovani EMC na cistou verzi linuxu je tezky orisek i pro zkusene. Pokud jak pises s tim neumis tak pouze marnis svuj cas.

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
Smartyn

7. 5. 2010, 9:55

Tak nějak jsem doufal že ta nová verze už bude fungovat i na novějším systému.
Ještě to párkrát zkusim, dokuď mně to nepřestane bavit. Na cizích fórech je toho dost, ale nic z toho mi nefungovalo.
gnat
Kontaktovat uživatele:

7. 5. 2010, 12:22

pokud ti funguje na tom HW Live CD, tak tam na 99% musí jít nainstalovat.
SABLE-2015
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

7. 5. 2010, 3:31

Vidis to je pravda, pokud ti jede live cd , musi jit nainstalovat. Jinak pokud mas nejake zajimave zdroje informaci , tak sem dej linky a skusime to spolecne. Sam jsem to neuspesne nekolikrat skousel take.

RADEK
automatizace/konstrukce
AcemanLB
Kontaktovat uživatele:

7. 5. 2010, 8:49

Asi tě zklamu ale na jedné desce co jsem zkoušel LiveCD tak CD jelo nastavení EMC a frézování taky ale instalace nešla. Po změně hw to fungovalo.
gnat
Kontaktovat uživatele:

8. 5. 2010, 11:30

Když nejde Xkovej instalační klikátor, jde instalovat přes konzoli. Osobně si dokážu představit jen jedinnou situaci, kdy by to nešlo nainstalovat pokud běží live CD - velmi exotický diskový řadič. Pokud to je problém s detekcí SATA disků, zkus juknout třeba sem: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=24274.0
SABLE-2015
Smartyn

10. 5. 2010, 12:36

8.4 mi nejde nainstalovat pro nějakou HW chybu. Ani podle google se to nikomu nepovedlo, tak jsem to vzdal brzo.

Teď jdu cestou nového jádra na kterém EMC funguje, ale zatím stále bez výsledku, ta kompilace a nastavení je šílený. Už si myslím že vím jak na to, ale musím přeinstalovat původní systém, asi je v něm bordel po těch pokusech.

Funguje někomu tento asi nejznámější postup?
http://wiki.linuxcnc.org/cgi-bin/emcinf ... mpile_RTAI
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

14. 5. 2010, 8:22

Tak kompiluju realtime jadro do cisteho ubuntu 9.10 a probiha to uz cca 3hodiny. Toto bych opravdu nikomu nedoporucil jako schudnou cestu. Ono to zatim vypada dobre bez chyb, ale pripadne mi porad jednodussi pouzit HW na ktery jde instalovat automaticky z liveCD.
Dam vedet jak to dopadlo.

RADEK
automatizace/konstrukce
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

15. 5. 2010, 12:39

http://wiki.linuxcnc.org/cgi-bin/emcinf ... C_Ubuntu91

Tak jsem skoncil v kroku 15. kde mi vznikapresne ta chyba o ktere pise autor, ale nepomaha ani clean ani jeho mozne reseni problemu. Mam tam eror ktery spociva v tom ze ja ten adresar /realtime.. proste nemam. Jinak mi realtime jadro bezi bez chyb a dokonce i po restartu. Mam tam pustene dve jadra procesoru , coz by byl proEMC zrejmne velky prinos ,ale zatim nevim co stim provest dal. Resil to uz nekdo ? Vyresil ?

RADEK
automatizace/konstrukce
Smartyn

16. 5. 2010, 6:45

Radek-B píše:Tak kompiluju realtime jadro do cisteho ubuntu 9.10 a probiha to uz cca 3hodiny. Toto bych opravdu nikomu nedoporucil jako schudnou cestu. Ono to zatim vypada dobre bez chyb, ale pripadne mi porad jednodussi pouzit HW na ktery jde instalovat automaticky z liveCD.
Dam vedet jak to dopadlo.

RADEK
Tak to jsem na tom uplně stejně, taky jsem dal čistou instalaci 9.10 a zkompiloval jádro včetně RTAI balíku(asi 4 hod.). Bohužel jsem udělal chybu nejspíš v nastavování jádra, po restartu to po chvíli zmrzne. Teď mám spoustu jiný práce, ale zkusím to znovu, taky dám vědět
ledvinap

17. 5. 2010, 9:16

Radek-B píše:http://wiki.linuxcnc.org/cgi-bin/emcinf ... C_Ubuntu91

Tak jsem skoncil v kroku 15. kde mi vznikapresne ta chyba o ktere pise autor, ale nepomaha ani clean ani jeho mozne reseni problemu. Mam tam eror ktery spociva v tom ze ja ten adresar /realtime.. proste nemam. Jinak mi realtime jadro bezi bez chyb a dokonce i po restartu. Mam tam pustene dve jadra procesoru , coz by byl proEMC zrejmne velky prinos ,ale zatim nevim co stim provest dal. Resil to uz nekdo ? Vyresil ?

RADEK
Cetl jsem ten postup, jeste zkusim zkompilovat jadro, jen poruce nemam vhodny poc.
Co presne mas za chybu pri kompilaci RTAI? (bod 15).
Pokud mu chybi /usr/realtime, tak ten adresar zkus vytvorit (sudo mkdir /usr/realtime). Pokud je problem s nalezenim jadra, tak by chyba mela byt videl kdyz pouzijes primo script ./configure
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

17. 5. 2010, 11:05

Myslim ze linux ovlada mne a ne ja jeho :D , fakt sem se zasek a netusim co dal , jsem pouhy uzivatel. Dostanu se do oken kde se da setovat rtai, ale ty erory mne samozrejmne nepusti dal.

RADEK
Přílohy
Screenshot-4.png
Screenshot.png
Screenshot-1.png
Screenshot-2.png
Screenshot-3.png
automatizace/konstrukce
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

17. 5. 2010, 11:11

Jadro najde.
Přílohy
Screenshot-5.png
automatizace/konstrukce
gnat
Kontaktovat uživatele:

17. 5. 2010, 11:17

A máš opravdu v /usr/src/linux zdrojáky jádra ? Většinou jsou v /usr/src/linux-x-x-xx podle verze jádra a dělá se symlink /usr/src/linux který ukazuje na verzi, kterou chceš kompilovat.

Ještě bych zkusil v tom ./configure do parametru --with-linux-dir dát úvodní lomítko --with-linux-dir=/usr/src/linux
SABLE-2015
Odpovědět

Zpět na „LinuxCNC - drive pod nazvem EMC2“