p.s. Dnes bych na stůl přišrouboval magnet a nepoužil příchytky.
Třeba by to prošlo. Požadavek na určitou orientaci plechu je vcelku normální a pokud dělají něco lepšího než "železo" pro zedníky, tak to běžně berou v úvahu. Aspoň mně to všude kde jsem nechával pálit dodrželi, stačí poznámka na výkresu.
https://www.youtube.com/watch?v=gaIVzdJ2V5w zhruba od 10:08lapa píše: ↑27. 4. 2024, 6:16 Jako hobikovi mi není jasne, jak se to pro "srovnavaci" frézování podaří upnout tak, aby se tím upnutím nenarusila ta "ohnutost" obrobku.
To se používají nějaké přesne podložky, kterými se to podklada tak dlouho, dokud se to nepřestane "viklat"? Nebo jiný fígl?
Nebo se to frezuje ne v rovině, ale v "negativu" toho prohnutí?
Nebo je ten plech tak tvrdý, že se upnutim nijak nedefornuje a jen se ofrezuji vrcholy/hrby z jedné strany, otočí se to a pak se "odhrbi" z druhé strany a je hotovo?
Díky za vyjasnění.
Som si istý, že s vybavením a skúsenosťami, to bude bez problémovzverodoktor píše: ↑28. 4. 2024, 5:41 A si si istý, že ten o 3 mm ohnutý banán na tom magnete bude dobre držať a nebude sa ešte aj klimbať?
Ty robíš v takom dobrom servise kde vítajú s otvorenou náručou hobíkov, s tým že by si chceli u nich niečo pre seba spraviť na ich zariadení?
Tá drážka nie je vôbec nešťastná. Ten materiál je prehnutý inak. Zasa taká veľká sila šponovania na tom nebude, že by to prehýbalo 12mm hrubú platňu.
Tých kopec dier nie je tam na privarenie. To by mohol každý strojár trošku znalý problematiky odhadnúť. Zvárať sa tam nebude nič. Všetko bude šrobovateľné.testone píše: ↑28. 4. 2024, 12:56pro předpokládaný použití -
stejně se to zkroutí při vaření, to taky musí dělat někdo kdo myslí
když to chytneš na jednom konci, tak ten druhej o toho půl mm v pohodě přetáhneš obyčejnou truhlářskou svěrkou
edit
aby nedošlo k nedorozumění
tou svěrkou je myšleno přitáhnout volný konec při svařování
rovnat to tak samozřejmě nelze, to propruží zpět
No já bych to opět "podložil" tím kovovým epoxydem.zverodoktor píše: ↑28. 4. 2024, 5:41A si si istý, že ten o 3 mm ohnutý banán na tom magnete bude dobre držať a nebude sa ešte aj klimbať?
Nevyžádaná rada: když je to šroubované, nebylo by lepší to udělat z tenčího plechu (4 mm) + dva ohyby na krajích, které to srovnají a zpevní?dovla píše: ↑29. 4. 2024, 7:54Tých kopec dier nie je tam na privarenie. To by mohol každý strojár trošku znalý problematiky odhadnúť. Zvárať sa tam nebude nič. Všetko bude šrobovateľné.testone píše: ↑28. 4. 2024, 12:56pro předpokládaný použití -
stejně se to zkroutí při vaření, to taky musí dělat někdo kdo myslí
když to chytneš na jednom konci, tak ten druhej o toho půl mm v pohodě přetáhneš obyčejnou truhlářskou svěrkou
edit
aby nedošlo k nedorozumění
tou svěrkou je myšleno přitáhnout volný konec při svařování
rovnat to tak samozřejmě nelze, to propruží zpět
S tou zvierkou máš možno pravdu . Stiahnuť a vyrovnať to poriadnou zvierkou o 2mm asi nebude problém a potom tam ide priskrutkovať 3 ks plocháč 30x12 na kant s 5 x M6 imbus. čiže celkovo 15 ks skrutiek.
Možno by tie skrutky udržali ten tlak.
Vďaka za nápad.