Výroba lučíku - frézování 1ks z nerezu

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
Pechi

15. 5. 2024, 3:29

Zdravím všechny,

jsem tu nový a předem upozorňuji že nejsem strojař ani jinak technicky vzdělaný. Nevím, jestli dokážu srozumitelně popsat co vlastně chci vyrobit, tak aby to někdo z vás případně zvládl. No jednalo by se o jeden kus pravděpodobně vyfrézovaný z nerezu (na konkrétním druhu nerez oceli netrvám) a to konkrétně lučík (tedy vlastně takový kryt spouště) na flobert verzi pušky ZKM 452 po dědovi. Byla v dost špatném stavu (celé moje dětství jsme ji devastovali) ale železo je OK, tak jsem si řekl že ji dám zase do pucu jako památku. Dělám na ni novou pažbu z ořechového dřeva, no a původní lučík je vlastně jen takový naohýbaný kus plechu, tak to chci nějak vylepšit. Různé custom lučíky se sice dají všude možně koupit, ale jednak by mi nesedly do nové pažby, a druhak nejsou pro moje oko dostatecně "masivní", neladily by s robustnější pažbou. Mohu dodat nějaký obrázek (ano, obrázek, výkres na jaké jste tu zvyklí prostě neumím).

Obrázek

Stačilo by mi vlastně vyrobit takový jakoby "polotovar" dle tohoto nákresu, díry bych si později vyvrtal a zahloubil sám (to zvládnu na stojanové vrtačce, a stejně zatím nevím kde přesně budou, bo zádlab pro ten lučík včetně kompletního epoxidového beddingu budu dělat až ho budu mít kompletně hotový). Takže shrnuto - 1 kus, materiál nerez, cenu včetně materiálu respektuji. Budu rád pokud mi to někdo vyrobí.

Díky, s pozdravem Milan
Charon
Sponzor fora

15. 5. 2024, 4:06

A staré zkmko je v nerezu :?: :shock: Proč tedy nerezový lučík?
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Pechi

15. 5. 2024, 4:22

Samozřejmě že není :) Ale momentálně mám železo obroušené (původní brynýr byl v háji a skoro všude byla lehká liška) a uvažuju o matném niklu jako povrchovce. I kdybych si to ale pak rozmyslel a železo nakonec načernil, nerezový lučík bude vypadat dobře, a hlavně bude praktičtější.
elbarto

15. 5. 2024, 4:51

.. dovolím si doplnit kolegu. Pokud možná i přijde nabídka, tak se může blížit ceně zbraně. Pokud dostaneš polotovar, tak se pilováním v nerezu utrápíš. Zvolil bych Nikl nebo náš oblíbený "brundibál", kde uvaříš slušný černý povrch doma v hrnci.
Pechi

15. 5. 2024, 6:40

Rozumím. No, s vyšší cenou jsem tak nějak počítal, už jen s ohledem na ten materiál (nerez). Pokud by to měla být opravdu raketa, nebo by se to z toho nikomu nechtělo vyrobit, bral bych to samozřejmě vyrobené i z jakékoliv pevnější černitelné (pro jistotu) oceli a brunigal to případně jistí. Uvidíme, třeba se někdo obětuje :)
Pechi

17. 5. 2024, 9:46

Tak jen malý update, stačí mi to vyrobit z jakékoliv pevnější černitelné oceli, rozhodl jsem se nakonec pro kompletní načernění Brunigalem. Přece jen je to klasika, nebudu muset dělat nějaké experimenty s niklováním, a taky chápu že do toho nerezu se nikdo moc nepohrne. Jen pro doplnění - tím polotovarem minule jsem myslel ten svůj nákres, ze kterého všechny znalé technického kreslení musí bolet oči :) Ale pro mne to vyrobené podle toho bude v podstatě dokonalé, jen to trochu obrousím, vyvrtám tři díry a udělám nějaký povrch.
Takže se nebojte to nějak nacenit, cenu plně respektuji. Opravdu si vážím ochoty a dobře odvedené práce. :wink:
Pechi

18. 5. 2024, 11:53

Zadáno, děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“