Zdravím
Nevíte o nějaký vhodným tichým kompresoru klidně z číny? Potřeboval bych k ATC vřeteni (čili těch 10-12bar) aspoň s 30L vzdušníkem a alespoň jakýs takýs průtokem (k zajištění drobného ofuku řezu), řekněme cca 50-70L/min. Problém je jen ten že by měl být relativně tichý, takže klasika pístovka s 90dbi asi nepadá v úvahu.
nějaký kompresor na ofuk laseru, ale ty asi zas nedávají tlak, což?
tichý kompresor
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Kámoš si nedávno kupoval tohle :
https://www.naradi-vzduch.cz/aircraft-h ... or-2001221
Je to fakt tiché. Mají i vyšší výkony, ale cena pak roste. Obecně jsou tiché ty membránové kompresory.
https://www.naradi-vzduch.cz/aircraft-h ... or-2001221
Je to fakt tiché. Mají i vyšší výkony, ale cena pak roste. Obecně jsou tiché ty membránové kompresory.
... jj je to jeden typ pod desitkami brandu. Tohle provedení je opravdu tiché, značku ted nevím, kupoval jsme ho do dílny v ES. Trvaly provoz si uplně představit neumím, to ho nejspíš zabije. Potom bych šel cestou Bauhausu a jejich 5 leté záruky. Některé krámy tam nosím každoročně.. je to jejich volba.
Mam mini tichy stanley, ten je na urovni vylagrovsnej chladnicky, fakt tichy. Ma 750W, prietok dost slaby. Na ofukovanie supportu staci. Potom mam tichy kompresor z lidla, ten uz je vyrazne hlasnejsi, ale udrzi ofukovaciu pistol na 5 barov. Problem je, ze nejaky uvedomely sudruh si povedal, ze viac je lepsie a tlakovy spinac je nastaveny na 10 bar. Ten kompresor relativne svizne nafuka 7,5, mozno 8 a potom sa trapi a do tych 10 mu to trva dlho.
On i profesionální "šroubák" se od těch 8 barů výše trápí také. Když si to změříš tak mu docela výrazně klesá účinnost. Na ofukování by ti stačil tlak do 4 barů, ale autor vlákna potřebuje vzduch i na ATC. Tam je problém s tlakem, protože v těch vřetenech je většinou malý píst a potřebuješ tlak alespoň 8 bar aby to spolehlivě pracovalo. Zase je potřeba toho vzduchu malinko a občas.
Možná by stálo za zvážení mít malý kompresor s vyšším tlakem jen pro to ATC.
Musel jsem narychlo koupit nahradu za tichy maly kompresor ke stroji. Bez rozmyslu nebo reserse jsem koupil prvni co mi padlo pod ruku a vyhovovalo rozmerove. Tagred TA302 , se 6 litrovym zasobnikem.
A musim rict, ze jsem prijemne prekvapeny. Je opravdu tichy a neprehreje se ani pri trvalem provozu. Je teply, ale ne horky. Remeslne slusne. Spolehlivost neposoudim, ale za ty penize fakt dobry.
A musim rict, ze jsem prijemne prekvapeny. Je opravdu tichy a neprehreje se ani pri trvalem provozu. Je teply, ale ne horky. Remeslne slusne. Spolehlivost neposoudim, ale za ty penize fakt dobry.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo