Voron 2.4 Level Zero

http://www.reprap.org/wiki/Main_Page" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět
elbarto

12. 6. 2024, 1:38

.. jj ve všem máte pravdu Sokolíci. Foceno jen telefonem přes display mikroskopu a kosmické technologie standar trysky opravdu nejsou. Díry šišky a plné optřepů a šponek. Zkusím i drahé a uvidím zda to není stejne :-)

Obrázek Obrázek Obrázek
honzaZ

12. 6. 2024, 6:10

elbarto píše: 12. 6. 2024, 1:38

ještě bych je nevyhazoval, i dražší trysky nebudou zárukou úspěchu, raději bych je "vylepšil", kruhový profil díry se dá opravit jehlou, trysku do akučky (z lehka upnout, ideálně přez papír/plech, ale funguje to i bez :) ) a lehkým tlačením do otvoru díru vykroužit, potom podle potřeby lehce srovnat čelo smirkem 1000 grid a víc, dál nějakou starou tryskou nachystat v měkém dřevě několik dírek na různé části trysky, plocha na čelo, trochu zapuštěné na přechod a nakonec hlubokou na zbytek spodní části, potom stačí nanést lapovací pastu a trysku z lehka přeleštit. Nakonec zalamovákem seříznout tu měděnou vložku aby byly náběhy co nejostřejší (pozor na špony, ať nezapadnou dovnitř) a není potřeba kupovat drahou trysku :) případně možno koupit něco takového https://www.bondtech.se/product/bondtec ... ss-nozzle/ jestli se ti s tím nechce otravovat, ale za mě ty 3 minuty za to vylepšení stojí protože i ta tryska za 500 nebude dokonalá (a to už by mě trochu sralo :lol: )

dokonce jsem myslím viděl srovnání kde ty čínské dopadly lépe než originál kvůli tomu měděnému jádru :)
Dawe

12. 6. 2024, 8:46

Dneska uz koupis vetsinou krasne trysky.
To takove Mk7 jeste kolem 2013-14, to bylo jiny kafe. Otrepy, sisate diry, nepruchozi diry, eroze cela, nesouosa dira... Bez dodelani doma (smirek, vrtak) s tim poradne tisknout neslo. Viz foto novych trysek pro Endery z tech dob.
Na plnene plasty, jestli to je E3D v6 kompatibilni hotend, funguji ty "CHT Kingroon" trysky z kalene oceli s medenou trojitou vlozkou z alika, asi $2 za kus. edit> tyto: https://www.aliexpress.com/item/1005005844181731.html
Přílohy
tryska 2013 CR Mk7-Mk10 low quality (16).JPG
tryska CR Mk8-Mk10 low quality (13).JPG
tryska CR Mk8-Mk10 low quality (10).JPG
tryska 2017 CR Mk7-Mk10 low quality (14).JPG
tryska CR Mk8-Mk10 low quality (15).JPG
elbarto

13. 6. 2024, 12:25

Řetezy z Ali a možná řetezy obecně (nevím) nejsou asi na časté odemykání. Tím jak stále tuním tak se mi ulamuje stále a stále více zámků. Každy výrobce má jiný systém. Když někdo najdete viz obrázky tak budu rád, pokud ne tak objednám 2m, 30cm nahradím a budu mít zásobu. Možnost 1 je ale vyrazně snažší. Tohle je 10x15 viz photos. Dík.

Obrázek Obrázek Obrázek

P.S. Případně prosím o radu co v rámci Ali použiváte za várobce, respektive který systém se nejméně láme při častejším tevírání ?
marekzcke

14. 6. 2024, 7:12

Ono zrovna odolnost opakovaneho rozoberania nebude parameter, ktory by sa cielene testoval. Ale napr existuje retaz s otvorenou vonkajsou stranou, kde sa kabel len vlozi. Pouziva ho Bambulab a napr na CAN pre Voron v kombinacii s vhodnym kabelom mozno idealne riesenie? Ale ako vzdy co clovek to nazor :). Tieto stavebnice to je teda vdacna tema.
Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.
elbarto

15. 6. 2024, 9:29

Stavebnice ? V mém případě, kdy nemám a neplánuju farmu jsou moje mikro komerční tisky jen tématem "cesta je cíl". Za ten rok jsem se hrozně moc naučil. Co vím, tak i kámoši co jedou Bambu na komerci docela opravují/servisují. Co si po roce a tisíci hodinách tisku troufám konstatovat je zjištění, že energo kabely na gantry při tisku 24/7 skutečně není cesta a to nejedu žádné závratné rychlosti. Když tomu někdo skutečně naloží, tak zemřou za 2 měsíce. Na hraní občas něco vytisknout to je v asi v pohodě, ale při tisku 24 hodim to ty vodiče prostě nemůžou nikdy vydržet. Aktuálně přestavuju na digitál.

P.S. Pár snílků tady mělo další individual stavby s plány na závratné rychlosti, ale ti se v tichosti vypařili, jak už ostatně bývá zvykem zde na foru :-)
marekzcke

15. 6. 2024, 10:59

Co to znamena prestavba na digital?

A ono odolnost ako napr cyklicke zatazenie a min radius ohybu u flexi kabelov je udaj, ktory sa bezne udava. Je to len o vhodnej aplikacii. Tie testy v podmienkach tlacovej komory uz niekto vykonal, nieje dovod experimentovat, staci si to max len overit.
Osobne poznam cloveka, ktory neda na toto riesenie dopustit a funguje mu to skvelo.
Az budem mat u neho cestu, tak to skusim vyfotit.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

16. 6. 2024, 8:37

Presne tak. Kabely maji predepsane parametry ktere neni radno prekracovat. V prumyslu se to pak pouzivam i se 100x castejsim namahanim a drzi to. Proste proto ze tam jsou spravne kabely a jsou spravne pouzite. Tzn HiFlex, spravne radiusy ne mensi nez... a pripadne zajisteni podelneho klouzani... nekdy se pouziva i vazelina zvlast na robotech.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
lubbez

16. 6. 2024, 10:35

V DIY stavbách 3D tiskáren se překračuje většina parametrů, proč by to u kabelů mělo být jinak? :lol:
elbarto

16. 6. 2024, 7:12

To marekzcke : CANBUS, už na ty pitomý dráty nemám nervy a žijeme v moderní době :-)

Obrázek
marekzcke

26. 8. 2024, 4:47

Takto nejak by slo ulozit CAN vodice do retazu. Udajne to ma nalietane tisice hodin a stale to funguje.
Přílohy
IMG_3283.jpg
elbarto

26. 8. 2024, 10:27

... jj zlomený CAN je mi relativně jedno, protože nový (2-3USD) protáhnu za 5 min a navic jen přecvakám konektory. U analogové klasiky to nejsou jen problémy s vlastními vodiči v řetězu, ale problémy se spoji. např. termistor má spoj na dlouhý vodič do desky v nejvíce exponovaném mistě. Všechny konektory jsou ve značně namáhaných místech na StealthBurneru neštastně napojované. Bohužel i krimplování periferii do CANu je v případě mikro konektorů slušné psycho.
P.S. Sklaním poklonu doktorům operujících pod mikroskopem. Naučit hlavu, že ruce dělaji mimo zorné pole očí je složitější než jsem původně čekal.
elbarto

11. 9. 2024, 9:59

Moje vlákno umírá, musím to tady trošku oživitititi. Ve 20 letech mi přišlo, že v aute stačí sedačka řidiče a motor, zbytek letěl pryč. Před důchodem se mi zdu to samé u 3D printeru, tak dostává odlehčení :-) CAN je super, ale přeflešovaní všeho je peklo. Každých 14 dní opičák něco vylepší, čip, driver, firmware a zase je všechno jinak. Nakonec jsem dal EBB42 protože u EBB SB2240, EBB SB2209 mimimikro konektory sotva vidím a tohle krimplovat je crazy.

Obrázek
marekzcke

11. 9. 2024, 10:46

Kolega sa tejto nekonecnej temy CAN kabelov chytil a uspesne krimpuje Igus zvazky pre energeticke retaze na zakazku. Vcera mi to vykladal a odniesol som si z toho ukol, zistit kolko zilovy zvazek vlastne potrebujem. Mam tam totiz v plane osadit vykonnejsie vetraky, UHF hotend a dosku Cartographer 3d.
Urcite sa zas pochvalim ako to dopadlo :)
elbarto

11. 9. 2024, 11:55

Přeji kolegovi at se zaslouženě stane miliardářem a začne krimplovat pro Voroní sety. Tohle mikro zlo nenavidím.

Obrázek

.. edit: a už to zase žije :-) CAN bus ve fazoně. Koupil jsem desku na jiný motor (kulatý vs hranatý) , ale s troškou improvizace tam je.

Obrázek Obrázek

P.S. To marekzcke: dej fotku na Voroni Stealthburner at se juknu, jak to tam maš asi pěkněji porovnané :-)
Odpovědět

Zpět na „Rapid prototyping - stereolitografie - 3D tisk - 3D skenery - RepRap a související projekty“