Tři prkna 650 x 200 x 36 /vyřešeno/

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Thomeeque

17. 6. 2024, 1:52

mirek53 - máš to hezké (akorát dost zvláštní stoupání), dík za tip.

tomik.tk - šrouby půjdou samozřejmě skrz oba plechy, je v nich takový otvor, aby se to ve vrchním zakouslo.

Udělám to tak, jak jsem to plánoval (možná s děravou rohoží) a při nejhorším se k tomu za pár let zase vrátím.

Ta účka by mimochodem měla trochu bránit tomu kroucení, aslespoň takový byl plán.

T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
R - stick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

19. 6. 2024, 8:35

TVL, když to tady tak čtu, tak mě to nutí do nezvladatelného smíchu .....

Pokud jsou to venkovní stupy, tak bych neřešil, jestli to shnije za 4, 5 nebo deset let, prostě bych je vyměnil za nové. Dále na ochranu proti hnilobě a počasí je nejlepší napustit to luxolem, nebo nějakým penetračním lakem - v obchodech jsou toho hromady. Nějaké drážky, nebo gumu nebo něco dalšího bych neřešil - efekt zanedbatelný a akorát to leze do peněz.

Co se týče nákladů - tak ty nejsou taková raketa, jak by se to jevilo. Na toto ti stačí jedna padesátka (5 cm) modřínová fošna - zhruba kolem tisícovky, ze které vyřízneš tři desky o požadovaných rozměrech + přídavky, projedeš to protahem na požadovanou sílu, a přesně ořízneš čela. Záležitost tak max na hodinku - solidní řemeslník si za ni řekne tak kolem 500,-.

Dokonce bych to byl ochoten v záchvatu charity i udělat - ale to by jsi mě nesměl prásknout manželce, protože pro ní mám u podobných prací dodací lhůtu několik týdnů až měsíců, a která může dynamicky přejít i do několika let. Rekordu v tomto směru jsem dosáhl, když jsem jí měl přišroubovat zrcadlo do předsíně - to mi trvalo plných 16 let ....
jenicek

19. 6. 2024, 8:47

Tvl, známej už má za tu dobu třetí manželku :lol: :lol: :lol:
Mr. MR

19. 6. 2024, 9:12

Zinkované rošty a je pokoj nafurt, slouží jako rohožka. Hlavně je podložit něčím měkkým, aby necvakaly. Na gumě si akorát rozbiješ tl*mu.
Připrav se, hrajem...
https://www.youtube.com/watch?v=HzjNAnEfvxc
Milan199

19. 6. 2024, 9:48

R - stick píše: 19. 6. 2024, 8:35 Dokonce bych to byl ochoten v záchvatu charity i udělat - ale to by jsi mě nesměl prásknout manželce, protože pro ní mám u podobných prací dodací lhůtu několik týdnů až měsíců, a která může dynamicky přejít i do několika let. Rekordu v tomto směru jsem dosáhl, když jsem jí měl přišroubovat zrcadlo do předsíně - to mi trvalo plných 16 let ....
Zkrátka chlap když řekne že něco udělá, tak to udělá. A není potřeba mu to každých půl roku připomínat !
Thomeeque

19. 6. 2024, 12:05

R - stick píše: 19. 6. 2024, 8:35 ...
Ahoj,

díky za zajímavý vstup a za nabídku (jestli to chápu správně? :)).

Doufal jsem, že se ozve právě někdo, kdo se dřevem běžně dělá, má zásoby odřezků a vybavení, na kterém to bude raz dva. Netrvám na modřínu, cokoliv, co bude pro tento účel fungovat. Rozměr 200 není kritický, resp. nevadí mi pár cm navíc, a jsou to schody z jednoho patra zahrádky na druhé, takže žádné velké šolichání, u řezu stačí, když bude rozumně kolmý, povrch libovolný, je schovaný v profilu.

Poptal jsem i jednu pilu, zatím čekám na slíbenou nabídku.

Dík i ostatním, T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
shaolin
dezinfo trol

21. 6. 2024, 6:51

Tak na tento účel sú zinkované rošty najlepšie.
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll :)
Thomeeque

21. 6. 2024, 10:07

Mám to vyřešeno, T.

shaolin píše: 21. 6. 2024, 6:51 Tak na tento účel sú zinkované rošty najlepšie.
Asi bych se k tomu teď už také klonil.
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“