Knoflík přístrojový se světlovodem
Musim to uviesť na pravú mieru.
Bol to len taký úlet pravdepodobne spôsobený ranným slniečkom a pivom nalačno na dovolenke v kombinácii s informáciami z dokumentu o živote Marie Kiri a jej výskume radioaktívnych látok
Tiež jej to tam v noci žiarilo, no vysielalo to aj gama svetlo ...
Bol to len taký úlet pravdepodobne spôsobený ranným slniečkom a pivom nalačno na dovolenke v kombinácii s informáciami z dokumentu o živote Marie Kiri a jej výskume radioaktívnych látok

To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll 

Ahoj, sice to stále není na pořadu dne, ale trochu bych to tu oživil:
Díky, T.
PS: Galvanicky (zabudovaná LED) to řešit nechci, láká mne zkusit toto.
- knoflík bude z hliníku, musí něco vydržet (kytarová krabička, počítá se i s ovládáním nohou), navíc se mi to líbí
- úhel otočení bude (ze stejného důvodu) omezen na cca 90°
- světlovod by se vyléval přímo do vysoustružené drážky (čelního zápichu) a vrtu
- lehké podsvětlení nevadí, naopak je tam asi i potřeba
- vnější průměr cca 32mm, to černé nahoře je guma
Díky, T.
PS: Galvanicky (zabudovaná LED) to řešit nechci, láká mne zkusit toto.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
-
Ahoj,
mne to fungovalo super. Číru živicu v malom balení kúpiš v kreatívnych potrebách, skús na googli heslo "kryštálová živica". S Dentakrylom ti čo sa týka kúpy nepomôžem, ten prášok mám doma hádam od roku 1988. Skús google, bazár, prípadne susedov, možno niekto má v garáži.
mne to fungovalo super. Číru živicu v malom balení kúpiš v kreatívnych potrebách, skús na googli heslo "kryštálová živica". S Dentakrylom ti čo sa týka kúpy nepomôžem, ten prášok mám doma hádam od roku 1988. Skús google, bazár, prípadne susedov, možno niekto má v garáži.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
A nešel by použít nějakej průsvitnej lukopren (+třeba nějaká příměs) ?
-
Isteže išiel. Celý princíp je mať médium, ktoré vedie svetlo (je číre) a na konci cesty svetla je matnica, ktorá rozptylom spôsobí, že ten koniec bude svietiť. V podstate by úplne vyhovelo, ak by sa do konca svetlovodu ktorý má svietiť vložil kúsok nejakého mliečneho plastu, alebo fólie. Kľudne vystrihnutý (vyrazený krúžok) z nejakého obalu od jogurtu. Ideálne koliesko z opálového plexi, aby pekne sadlo do diery. Dokonca by sa mohol koniec po vytuhnutí živice obehnúť šmirgľom, aby bol matný.
Akurát čaro tej mojej metódy je v tom, že nakoniec to vyzerá hodne profi a svieti to homogénne.
P.S.: Keďže tomík má sústruh, elektro súčiastky, ale nemá dentacryl, mohol by ten mliečny valček do konca svetlovodu vysústružiť z púzdra nejakej nepotrebnej mliečnej LED
. Zalisovať ho do diery tak aby kúsok pretŕčal von, zaliať živicou a nakoniec presústružiť povrch gombíka načisto aby všetko bolo pekne v jednej rovine.
Akurát bude treba vyskúšať, či číra živica bude viesť svetlo aj "za roh", moc tomu neverím. Ak nie, bude treba do nej ten prášok
.
Akurát čaro tej mojej metódy je v tom, že nakoniec to vyzerá hodne profi a svieti to homogénne.
P.S.: Keďže tomík má sústruh, elektro súčiastky, ale nemá dentacryl, mohol by ten mliečny valček do konca svetlovodu vysústružiť z púzdra nejakej nepotrebnej mliečnej LED

Akurát bude treba vyskúšať, či číra živica bude viesť svetlo aj "za roh", moc tomu neverím. Ak nie, bude treba do nej ten prášok

-
Elchemco samozrejme má dokonca hotové mliečne živice na zalievanie LED, čisté plug-and-play riešenie. Akurát predpokladám, že tu ide o výrobu 1 kusu a kvôli tomu kupovať kilo živice bude drahý špás.