Ahoj.
Prosim o radu ci je mozne, pripadne ako vytvorit g-kod na rovnu plochu ktora je zvisla pod urcitym uhlom (8 stupnov). Otazka je ci sa to da v rezime 2D obrabania, alebo musim pouzit 3D....
G-kod šikma plocha
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokial riadkujes tak mozes ist logicky v XZ YZ, ale ak velmi cuces tak mozes riadkovat sikmo a ist vsetky 3 osi... ak nejdes cez CAM a pouzijes aj primerrovu kompenzaciu tak ti treba prepinat peacovne roviny
Dakujem za rady. Z Vasich reakcii usudzujem ze to ide roznymi sposobmi. Aj ked mam za sebou zopar stoviek hodin CNCckovania - stale sa len ucim a sposoby ktore ste mi opisali su nad moje terajsie schopnosti.... Robim vsetko v Aspire aj G-kod. Nebude to na par klikov ale asi sa trosku potrapim cestou 3D.....
prikladam obrazky o co ide - klin bola "brnkacka" - ohranicil som mu pracovnu plochu aby sa tam kam nechcem proste s nastrojom pri 3D obrabani akoby nedostal a vypocet bol presne ako som potreboval.... urobil len sikminu oblu cast a rovne aj oblukove zrazenie hrany.
Ten hlavny kus o ktory mi ide teraz, su oznacene polia zo sikminami kam idu tie kliny. Budem sa stym musiet trochu pohrat aby sikminu urobil presne tam kde ma byt... :):) - nebudem to cele robit 3D, chcem len tie sikminy....
Este raz dakujem za reakcie.
prikladam obrazky o co ide - klin bola "brnkacka" - ohranicil som mu pracovnu plochu aby sa tam kam nechcem proste s nastrojom pri 3D obrabani akoby nedostal a vypocet bol presne ako som potreboval.... urobil len sikminu oblu cast a rovne aj oblukove zrazenie hrany.
Ten hlavny kus o ktory mi ide teraz, su oznacene polia zo sikminami kam idu tie kliny. Budem sa stym musiet trochu pohrat aby sikminu urobil presne tam kde ma byt... :):) - nebudem to cele robit 3D, chcem len tie sikminy....
Este raz dakujem za reakcie.
Za starých časů by se prostě použila kuželová fréza.
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
a za nových časů si konstruktér zvolí úhel 27,654st (protože to tak zrovna vyšlo)a bude tvrdit že je to nejdůležitější .
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU