Jen tak pro zajímavost - můj pohled na svářečky pro elektrodové svařování (zkopírováno ze skupiny CZ/SK svářeči na FB kde maník vybírá svářečku, autor textu jsem já):
Pánové k tomuto vám něco napíšu a myslete si o tom co chcete. Sám jsem tomu nevěřil, dokud jsem to nevyzkoušel. Budu psát jen a pouze o svařování MMA, tedy obalenou elektrodou. Ano ty levné invertory "nějak svařují". Když pomineme jejich neduhy jako obtížné zapalování oblouku, nestabilitu oblouku, utrhávání oblouku když jej natáhnu a další negativa, tak nějak svařovat dokážou. Ovšem kdo někdy v životě svařoval Triodynou (MEZ Brumov) nebo hodně kvalitním usměrňovačem jako byla třeba ZU315 (BEZ Bratislava), tak ví, že tyto neduhy tam prostě neexistují. Ještě zcela nedávno jsem nevěřil, že nějaký invertorový stroj může vařit stejně dobře. Až mi kolega Jakub Oulehla povídá: "Hele, ty máš doma EWM Tetrix a používáš jej pouze na TIGa, zkus to taky někdy s elektrodou, budeš čumět jak puk". A taky že jo. Zavolal mi známý, že potřebuje vyměnit tažné oko na podvalníku + přivařit uši pro sklápěcí nájezdy. Vědělo se, že to je mat. tloušťky 20mm a bude se vařit do stoupaček. Tak jsem tentokrát nevzal ani Omicron ani AlfaIn, ale vzal jsem ze zvědavosti ono EWMko (o kterém jsem říkal, že je nikdy na elektrodě trápit nebudu) a nestačil se divit. Elektrodou tím může vařit doslova a do písmene úplný pitomec. Neexistuje aby se přilepila elektroda, nebo to zhasínalo a nebo to nešlo zapálit. Prostě Triodyna jak vyšitá. Jediný problém byl s prodlužkami, neboť dotyčný neměl doma kloudnou prodlužku 2,5mm a já tam sázel jednu 3,2ku elektrodu za druhou

Toť vše. Bohužel negativní ukazatel je vysoká cena těchto strojů, jako je EWM, Fronius, Kemppi. Ale co se týče výhradně elektrodového svařování, poohlížel bych se po starším Fronius Transpocket a nebo podobném stroji.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.