jergus.balaz> o tom Volvu a jejich motorech vis urcite vic, ja delal na jejch motorech jen okrajove a naposled trochu vic jen na D5 druhe generace, nez na tech novejsich.
A urcite nechci obhajovat nejake prusery, tech bylo, je a bude hromada. Mohl bych vykladat hodiny o praskajicich blocich, prehrivani, rozpoustejicich se remenech, opotrebeni vseho mozneho, ruznych kontaminacich, vadach materialu, nekompatibilite oleju, prilis malych nebo prilis velkych tolerancich apod. Ale to k tomu proste patri, ICE neni jednoduchy vyvoj a se zkracujicim se vyvojovym cyklem a vsech tech value engineering aktivitach (katovani kostu kde to jde pro udrzeni konkurenceschopne ceny) se neni ani cemu divit. Ale kdyz jsi sledoval cele odvetvi a jeho trendy, smerovani, tak proste fungovalo lip a efektivneji nez kdy predtim. Nez prisel GD a fit for 55 atd.
Keď si už ale pri tých turbach, mohol by si mi vedieť odpovedať na dve otázky, na ktoré mi nik nevie. Pri koncepte biturba ma zaujímajú maximálne pracovné otáčky, a pracovná teplota. Vieš / môžeš dať info ohľadom toho?
Urcite umel, to nejsou slozite otazky. Jen potrebuju vedet o jaka turba konkretne jde. Jestli to je benzin nebo diesel a jaky system z jake doby na jaky motor. Lidi (a marketing) casto zamenuji two stage turbo nebo i twinscroll za biturbo, tak at se bavime o tomtez.