Voron 2.4 Level Zero

http://www.reprap.org/wiki/Main_Page" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět
marekzcke

3. 10. 2024, 5:16

Jen se rád podělím o progres, aby to nevyznělo, že tady něco prodávám.
Dnes taková malá vychytávka inspirovaná Bambulab.
Uhodne někdo, kam to půjde namontovat? Napovím, že je to z materiálu PC CF15.
IMG_3386.jpg
Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.
Modros

3. 10. 2024, 5:38

marekzcke píše: 3. 10. 2024, 5:16 Jen se rád podělím o progres, aby to nevyznělo, že tady něco prodávám.
Dnes taková malá vychytávka inspirovaná Bambulab.
Uhodne někdo, kam to půjde namontovat? Napovím, že je to z materiálu PC CF15.
IMG_3386.jpg
vodítko tiskového plátu
Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR
b3nd3r

3. 10. 2024, 8:49

elbarto píše: 3. 10. 2024, 11:44 To je dobré rozhodnutí na zimní večery. Na to je naštestí snadná odpověd. Poshánět díly na svojí první stavbu je cesta do pekel a nejspíš to nikdy nedokončíš jako řada Sokolíků v tomto vlákně. Navíc Voroní sety pokužívají poměrne kvalitní a solo špatně sehnatelne vodiče. Vraždou je krimplováni stovek pinů. Někomu to možná nevadí, mě krimplováni ničí. Určitě KIT a plast díly si tiskneš nebo necháš vytisknout. Můžeš mít nejlacinější 2.4 z Ali, můžeš vzít Formbota jako myslím cenový slušný kompromis nebo se přidat na pořadi na stavebnic co tady připravují kluci. Ty budou špičkové, když vidím jak to mazlí, uvidíme co nám vyčarují za cenoffky :-)
Pokud si budes dily objednavat sam, urcite ti to zabere vice casu, ale zas si muzes vzit kvalitnejsi dily. Pocitej s tim, ze se obcas nekde spletes a budes muset neco objednat znovu a spravne. Ale dokoncit se to da. Samozdrejme kdyz nakoupis stavebnici, uz jen sestavujes a za tyden mas hotovo. Ja uz mam skoro finale
1727984241195.jpg
Potrebuji "jen" pripevnit heat bed, natahat remeny, zapojit elektroniku a nasroubovat krytovani. Ale aktualne veskery svuj volny cas prez leto venuji tomuto:
1727984287962.jpg
Mam obkopanou dilnu. 20m x 0,8m x 1,5m prikop, srovnat zed betonem, natavit ipu, polystyren. Uz se bude nastesti zasypavat, tak zas bude vice casu na tiskarnu
Je lepsi vlastnit nastroje, ktere clovek nepotrebuje, nez potrebovat ty co nema.
Netolish2
Začátečník

5. 10. 2024, 9:32

elbarto píše: 3. 10. 2024, 11:44 To je dobré rozhodnutí na zimní večery. Na to je naštestí snadná odpověd. Poshánět díly na svojí první stavbu je cesta do pekel a nejspíš to nikdy nedokončíš jako řada Sokolíků v tomto vlákně. Navíc Voroní sety pokužívají poměrne kvalitní a solo špatně sehnatelne vodiče. Vraždou je krimplováni stovek pinů. Někomu to možná nevadí, mě krimplováni ničí. Určitě KIT a plast díly si tiskneš nebo necháš vytisknout. Můžeš mít nejlacinější 2.4 z Ali, můžeš vzít Formbota jako myslím cenový slušný kompromis nebo se přidat na pořadi na stavebnic co tady připravují kluci. Ty budou špičkové, když vidím jak to mazlí, uvidíme co nám vyčarují za cenoffky :-)
Díky moc za nakopnutí. Vidím to na toho Formbota, bude to dobrý začátek a až se dostanu trochu víc do "obrazu" budu moc začít z vymazlováním. Moc se mi líbí přechod na CAN - že "rozděl a panuj" funguje věděli už ve starém Římě a asi i tady to bude správná cesta. Trochu bastlím a hraju si s STM32 A ESP32 řadiči tak to snad zvládnu.
elbarto

6. 10. 2024, 7:17

jj to je dobrá cesta. Pouze mám pocit, že bohužel ve Formot setu není CAN pro StealthBurner 2.4 Bastlit to solo je zbytečně pracné. Možná jim zkus písnout a zeptat se. Zkoušet v kolika se drátky přelámou je možná škoda času já tou cestou šel.
marekzcke

20. 10. 2024, 7:11

Evolučně trochu vylepšujeme! Vorony tak stále drží krok s nejnovějšími technologiemi.

Tato rodinka 350x350x500 je navržena pro tiskové farmy s nepřetržitým provozem 24/7/365.
IMG_3420.jpeg
Tisk zvládá úctyhodných 25 mm³/s na vnějším perimetru a 40 mm³/s na výplni. Pro optimální výsledky u PLA musíme mírně zvýšit teplotu na 245 °C.
IMG_3431.jpeg
Aktuální akcelerace je nastavena na 5000 mm/s², což je přizpůsobeno pro situace, kdy dojde cívka a tiskárna čeká na zavedení nové. To zabraňuje zbytečnému zahřívání motorů. Jakmile doladíme AMS pro 2,5kg cívky, zvýšíme výkon ještě o něco víc.
IMG_3433.jpeg
Tipy pro tisk:
• PLA: Tryska 0,6 mm / vrstva 0,3 mm
• ABS: Tryska 0,5 mm / vrstva 0,2 mm
• S tryskou 0,8 mm stále experimentujeme, hodně stringuje
elbarto

20. 10. 2024, 7:22

.. kluci máte opravdu vkus, tuhle flexi žábu doslova miluju :-) Závodit s vámi nemůžu :-)

Obrázek
marekzcke

21. 10. 2024, 10:20

Není to o závodění, ale o efektivitě.

Uvažovali jsme o přidání dalších dvou motorů na gantry, výměně driverů a dalších vylepšeních. Nicméně to, co momentálně limituje FDM tisk, jsou samotné filamenty. Tato konfigurace snadno zvládá vysoký výkon s tryskou o průměru 0,5 mm. Práce s 0,4 mm už vyžaduje značné zkušenosti a dovednosti.

Tryska 0,6 mm je zvolena záměrně – aby i průměrný uživatel mohl dosáhnout násobně vyšší produktivity než zkušený uživatel na hotovém uzavřeném systému.
elbarto

21. 10. 2024, 10:47

.. jj rozumím. U homemade stroje navic 250*250 se nesnažím o produktivitu, ostatně ani to nejde s takovou plochou. Cílem je testovat maximální možnou dosažitelnou kvalitu tisku. Na produkce doufám už spácham větší hračky.
Selic

23. 10. 2024, 9:04

Blbě se zeptám. Jak reálné je upravit Vorona aby se s tím daly tisknout věci cca 1m vysoké?
Tiskly by se trubkoidní podpěry s patkami ve tvaru antických sloupů. Cílem je levně udělat tlumič naladěný na tlumení specifických vibrací.
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
lubbez

23. 10. 2024, 10:19

Proč to netiskneš z více dílů? Minulý rok jsem tisknul 60cm trubku s přírubama. Dva kousky slepené do sebe. Když si pohraješ s průměrama a uděláš to "nafest" a slepíš kvalitním lepidlem, bude to stejné jako z jednoho kusu.
elbarto

23. 10. 2024, 11:54

Selic píše: 23. 10. 2024, 9:04 Blbě se zeptám. Jak reálné je upravit Vorona aby se s tím daly tisknout věci cca 1m vysoké?
Tiskly by se trubkoidní podpěry s patkami ve tvaru antických sloupů. Cílem je levně udělat tlumič naladěný na tlumení specifických vibrací.
Chápu, že lepit to nepujde, když to má být naladěné na určitou frekvenci. Postavit se dá jistě všechno, ale nevím zda máš rozpočet bez limitu :-)
marekzcke

23. 10. 2024, 1:17

1m uděláš v pohodě, ale chce to použít profily buď 4020 a bude to méně hodin v CAD. A nebo to udělat z 4040 profilů co pořád jde zvládnout. Jen si pohlídejte těžiště zařízení a kvalitní řemeny :). Ideálně GT3 LL-2MGT 9mm a např. teď má novinku Igus v podobě levných ale přesných kluzných lineárů (budeš je potřebovat 4m a to leze do peněz i od Činana z ali).
Selic

24. 10. 2024, 7:52

Mám jeden zbytný svařovaný 2m dlouhý portál s lineáry a ozubeným hřebenem. Otázka je pro mně, když použiju materiál ABS, PETG nebo podobný, jak to zakapotovat, aby se portál neprohnul do luku. Druhá otázka je, jak se na takové délce bude kroutit samotný výtisk.
Na portál lze poměrně snadno přidělat vyhřívanou podložku - ta by jezdila napevno arám s tiskovou hlavou s pojezdy x-y.
Pojezd x-y stačí v pohodě 250x250mm.
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
elbarto

24. 10. 2024, 9:33

Selic píše: 24. 10. 2024, 7:52 Mám jeden zbytný svařovaný 2m dlouhý portál s lineáry a ozubeným hřebenem. Otázka je pro mně, když použiju materiál ABS, PETG nebo podobný, jak to zakapotovat, aby se portál neprohnul do luku. Druhá otázka je, jak se na takové délce bude kroutit samotný výtisk.
Na portál lze poměrně snadno přidělat vyhřívanou podložku - ta by jezdila napevno arám s tiskovou hlavou s pojezdy x-y.
Pojezd x-y stačí v pohodě 250x250mm.
První tiskoši jsem postavil po šroubku. Po tisíci hodinách tisku překopal na CAN. Po cca roce tisku a permanet servisu vlastního stroje se pomalu odvažuju na stavbu větší, tentokrát snad z více profi komponetů. Stále se považuji za naprostého začátečníka, obzvlašt když vidím, jak to krásně mrskají kluci z Boleslavi. Jediné co si troufám říct je fakt, že myšlení Selič nefunguje. Stavebnice/koncepce je dílem stovek mozků celého světa a je poměrně složita na správné poladění HW i SW.
Koncept .. " mám rám s lineáry s řemenem, zakapotuju a budu tisknout opravdu nebude fungovat. Tohle je cesta hvězdné pěchoty, která zde už vymyslela stovky nikdy nerealizovaných nebo v průběhu stavby opuštěných projektů. Rozhodně ti nechi brát entuziasmus do kutění, ale podobné myšlení mám obavu nefunguje mluvíme li o komerční produkci "něčeho".
Odpovědět

Zpět na „Rapid prototyping - stereolitografie - 3D tisk - 3D skenery - RepRap a související projekty“