Kryptoměna

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
marekzcke

14. 11. 2024, 2:59

Som skutocne rad, ze slusne diskutujeme. Davam zastancom samozrejme za pravdu, koniec koncov ono je to pravda. To nepopieram.
Snazim sa ale premyslat o veciach tiez inak. Preto ma fascinuje, ze mnoho ludi si nechce vobec pripustit ako lahko to pojde zariadit a ze uz teraz je v tom vidiet znaky planovania.
Treba si len odmysliet vsetky tie omacky a zastieracie manevre okolo.
Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.
gaminn

14. 11. 2024, 4:02

Já jsem taky rád za slušnou diskuzi. Snažil jsem se podat maximum protiargumentů, proč totalitní stát, který by měl ve svůj prospěch využívat bitcoin k potlačování svobody jedince, je oxymoron. I praxe ukazuje, že autoritativnější/totalitní státy typu Rusko a Čína bitcoin zkrátka mezi své občany bitcoin nerady pouštějí, protože se pravděpodobně bojí ztráty plné kontroly nad svou ekonomikou a občany. Když jsme u toho Ruska, dobře svobodu v bitcoinu dokazuje i to, že v mezinárodních obchodních vztazích Rusko určitým způsobem platby v bitcoinu podporuje - protože to je jeden z dostupných nástrojů pro Rusko, jak mezinárodní obchod realizovat. A pro západní státy neexistuje způsob, jak Rusku používání bitcoinu zatrhnout.
elbarto

14. 11. 2024, 6:11

Charon píše: 14. 11. 2024, 2:40 No zůstanu u své investiční posedlosti :lol:
viewtopic.php?p=506939#p506939
.. ano, ano, lidé kteří něčemu rozumí můžou investovat lépe a lidé kteří tomu rozumí hodně i hodně vydělaji a to bez ohledu na elektronické nesmysly. Ceny pěkných WW2 věcí letí do závratných výšin. Kdo chce opravdu pěkné kousky nesmí mit v současné fin. limity. Hrát si na XTB s číslama dnes umí i 15 tiletý syn a docela mu to jde.
lapa
medaile za lepsi forum

14. 11. 2024, 7:41

elbarto píše: 14. 11. 2024, 6:11 .. Hrát si na XTB s číslama dnes umí i 15 tiletý syn a docela mu to jde...
A kdo tady mluvil o XTB? To je to, co propaguje Ibrahimovic? Nezatahuj to uplne jinam ...
Pokud je to ono, pak pro mne znamka o tom (XTB) vubec neuvazovat :lol: - to jasne cili na jasnou cilovku ... :lol: ... tem je pred i po zapase vsechno jasne a uplne logicke ... :lol:
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
atlan

15. 11. 2024, 6:52

Ako chcete riesit to, ze to nema pevnu hodnotu. A nema to byt regulovane.
gaminn

15. 11. 2024, 7:56

Za mě existuje protiotázka - jak chceš řešit fiat peníze, že nemají pevnou hodnotu? Já za poslední 3 roky ztratil 30 % svých úspor. A obávám se, že mi ztrátu už nikdo nikdy nenahradí. Narozdíl od bitcoinu...

Jak a proč by měl někdo řešit pevnou hodnotu něčeho, co má malou kapitalizaci, neustále tomu roste počet uživatelů? Přirozeně tomu bude hodnota růst a pak v bear marketech, když se vystraší spekulanti, to zase klesne. Důležitý je samozřejmě dlouhodobý rostoucí trend, ze kterého se tak trochu dá odvodit, že je po bitcoinu poptávka. Každopádně je vidět, že volatitila bitcoinu historicky klesá a myslím si, že (téměř) zmizí, v momentě, kdy by se bitcoin stal dominantními světovými penězi (zatím samozřejmě utopie), kde jeho celková kapitalizace bude prostě vyjadřovat hodnotu všech statků v ekonomice. Tj. tak, jak se bude dařit ekonomice, tolik si toho za bitcoin koupíš.

Co přesně chceš, aby bylo na bitcoinu regulované? V důsledku nejspíš dojdeš k tomu, že regulace znamená možnost třetí strany zastavit bitcoinovou transakci - a to samozřejmě není možné, bitcoin nelze cenzurovat, tj. říkat tato transakce je špatná a tato je správná. Není to chyba, je to jeho vlastnost, kterou já považuji za užitečnou, přinášející větší svobodu.
atlan

18. 11. 2024, 5:22

Ano za 3roky 30% ale nie v priebehu hodiny.
elbarto

18. 11. 2024, 8:44

gaminn píše: 15. 11. 2024, 7:56 Za mě existuje protiotázka - jak chceš řešit fiat peníze, že nemají pevnou hodnotu? Já za poslední 3 roky ztratil 30 % svých úspor. A obávám se, že mi ztrátu už nikdo nikdy nenahradí. Narozdíl od bitcoinu...
... to je otázka tvého porfolia. Kdybys koupil např nemovitost v zahraničí, tak jsi 300 procent plus. Dnes je bohužel doby, kdy nelze držet CZK hotovost, to je jako měna banánové republiky. Ted s Donaldem bude ještě hůř viz kurz USD.
gaminn

18. 11. 2024, 9:16

atlan píše: 18. 11. 2024, 5:22 Ano za 3roky 30% ale nie v priebehu hodiny.
Jestli tvůj rozhodovací horizont ohledně financí leží někde v řádu hodin (nebo i měsíců), tak proti tomu fakt nelze nic namítnout.
gaminn

18. 11. 2024, 9:37

elbarto píše: 18. 11. 2024, 8:44 ... to je otázka tvého porfolia. Kdybys koupil např nemovitost v zahraničí, tak jsi 300 procent plus. Dnes je bohužel doby, kdy nelze držet CZK hotovost, to je jako měna banánové republiky. Ted s Donaldem bude ještě hůř viz kurz USD.
Proto buďme rádi, že existují neinflační peníze.

Samozřejmě, svoji vyprodukovanou hodnotu lze ochránit mnoha různými způsoby. Mně osobně nemovitosti nepřijdou tak lákavé vzhledem k tomu, že obvykle neustále vyžadují pozornost majitele. Raději se věnuju své práci, které rozumím, ne pronajímání a udržování nemovitostí.
lapa
medaile za lepsi forum

18. 11. 2024, 10:05

Prijde mi ponekud kouzelne, jak se neveri oficialnim menam (jakozto "statnim produktum"), ale nemovitostem, ktere jsou pouze "elektronickou evidenci" garantovanou pouze statem (ze to bude fungovat i dal, az se staty zhrouti - coz je namitka proti fiatum ...) se tak veri ... :lol: ... ano, absurdni namitka, ale pouze do urcite miry ...
Mozna jsou tedy jeste zeme, kde je katastr v papirech ...
A to, ze mam neco na papire - prevodni smlouvy, vypisy z katastru atd. - funguje jen do te doby, dokud funguji autority, ktere to jsou schopny garantovat - az ty autority uz autoritami nebudou, pak bude platit to, ze vetsi pes ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
pafik

18. 11. 2024, 10:34

lapa píše: 18. 11. 2024, 10:05 Prijde mi ponekud kouzelne, jak se neveri oficialnim menam (jakozto "statnim produktum"), ale nemovitostem, ktere jsou pouze "elektronickou evidenci" garantovanou pouze statem (ze to bude fungovat i dal, az se staty zhrouti - coz je namitka proti fiatum ...) se tak veri ... :lol: ... ano, absurdni namitka, ale pouze do urcite miry ...
A to, ze mam neco na papire - prevodni smlouvy, vypisy z katastru atd. - funguje jen do te doby, dokud funguji autority, ktere to jsou schopny garantovat - az ty autority uz autoritami nebudou, pak bude platit to, ze vetsi pes ...
Mě spíš fascinuje, že někdo věří virtuálním měnám, které jsou podložené jen jakousi domluvou, že to bude takhle. A jestli si myslíš, že až padnou ty autority, o kterých mluvíš, budou platit virtuální měny, tak to jsi dost naivní.
gaminn

18. 11. 2024, 11:12

pafik píše: 18. 11. 2024, 10:34 Mě spíš fascinuje, že někdo věří virtuálním měnám, které jsou podložené jen jakousi domluvou, že to bude takhle. A jestli si myslíš, že až padnou ty autority, o kterých mluvíš, budou platit virtuální měny, tak to jsi dost naivní.
No, v některých státech se už stihli přesvědčit, že autorita padne a bitcoin stále žije. By mě zajímalo, kdo tam byl tak naivní.
lapa
medaile za lepsi forum

18. 11. 2024, 11:29

pafik píše: 18. 11. 2024, 10:34
lapa píše: 18. 11. 2024, 10:05 Prijde mi ponekud kouzelne, jak se neveri oficialnim menam (jakozto "statnim produktum"), ale nemovitostem, ktere jsou pouze "elektronickou evidenci" garantovanou pouze statem (ze to bude fungovat i dal, az se staty zhrouti - coz je namitka proti fiatum ...) se tak veri ... :lol: ... ano, absurdni namitka, ale pouze do urcite miry ...
Mě spíš fascinuje, že někdo věří virtuálním měnám, které jsou podložené jen jakousi domluvou, že to bude takhle. A jestli si myslíš, že až padnou ty autority, o kterých mluvíš, budou platit virtuální měny, tak to jsi dost naivní.
Klasicka manipulace diskuse - vyvracis mi, co ja netvrdim ... udelals to umyslne, nebo jen tak z prehlednuti?
Tedy - ja netvrdim, ze bude platit bitcoin - jen mne zarazila na soucasna duvera i neduvera ve stat, tak jak jsem napsal :).
Ja a BTC - porad plati, co jsem psal kdysi - pekna hracka, na ktere se da malo prodelat a hodne vydelat - a to plati porad, vzhledem k tomu, co jsem do toho kdysi vrazil vzhledem k tomu, jaky podil to bylo vzhledem k ostatnim mym "investicim".
atlan

18. 11. 2024, 4:26

gaminn píše: 18. 11. 2024, 9:16
atlan píše: 18. 11. 2024, 5:22 Ano za 3roky 30% ale nie v priebehu hodiny.
Jestli tvůj rozhodovací horizont ohledně financí leží někde v řádu hodin (nebo i měsíců), tak proti tomu fakt nelze nic namítnout.
Asi preto ze ma zaujima ci bude stat rozok aj zajtra 1 btc alebo 1.3Btc ked uz to chcete pouzivat ako platidlo. Zaujimave ze ti vadi ze si prisiel za 3roky o 30%,predvidatelne ale nevadi ti ze zajrra nebudes mat co zrat ked btc padne o 90%
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“