Weller 2024:
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
já si udělal odsávačku z kompresorku z lednice , , dal jsem solenoid na saání na hadišku benzinový filtr na motorku a tělo odsávačky z mechanické odsávačky -v ní je kus drátěnky na záchyt cínu a na těle spínač na solenoid .
Když s tím dělám tak kompresor je zaplý pořát a ovládám jen ventil , v mezičase se udělá v kompresorku slušný podtlak a saje to jak ďas.
Když s tím dělám tak kompresor je zaplý pořát a ovládám jen ventil , v mezičase se udělá v kompresorku slušný podtlak a saje to jak ďas.
Hodně lze najít na elektro forech. Na CNC už se toho člověk bohužel poslední dobou moc nedozví. Zde dostanu tadu koho volit, případně proč nemůžu nenakoupit BTC. Na základě zkušeností lidí jsme slovili na ebay provedení bedna s vakuopačkou na hadici a kabelu pistole. Výrobce tuším nonane, funguje za ty peníze dobře a díly se dají bez problému dokupovat. Jak uz psal tuším dawe při boji s bezolovo cínem se pistole s vyhřátím plastem občas láme. Důležite je zásadně místo "utopit" olovnatým cílem a mix následně sosnout. Budeš li chít kupovat, tak ti jí vyfotím až půjdu do druhé dílny.Telemaster píše: ↑20. 11. 2024, 12:00 Ještě bych se chtěl prosím zeptat, nějaký tip na odsávací stanici. Je lepší se vzduchovým čerpadlem? nebo mechanická - zmáčknu a odsaje mi to - pohon pružinou? Děkuji
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby nekdo potreboval opravdu hodne odsavat. Mam odsavacku od wellera na kterou se tu prasi. Pozdeji doplnim typ. Jeste by mohla nadelat dost prace. Me se nechce cekat 10 minut a vic nez se ohreje. Na ty 2-3 kondiky 5x do roka mi staci mechanicka.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mám JBC DR560-A a ta, narozdíl od některých jiných věcí od JBC, funguje skvělet256 píše: ↑20. 11. 2024, 12:25 Nejdriv si odpovez na otazku, jestli takovou vec opravdu vyuzijes. Pokud to pouzivas denne pri nejakem servisovani, asi ma vyznam takovou vec koupit. Ale nedej si iluze ze to funguje kdovijak skvele. V dnesni bezolovnate dobe je dost problem pajku tim roztavit a dukladne odsat. Vicevrstve desky odebiraji hodne tepla, takze ti to nekde v prokovech casto zustane drzet a ty nevis kde, musis tam nalit znovu olovnatou pajku abys tu puvodni dostal ven apod. Osobne mam pneumatickou, ale uz si nevzpominam kdy jsem to naposled pouzil. Vyvodovych soucastek se uz moc nepouziva a na vymenu nejakeho kondiku staci obycejna rucni odsavacka, kvuli tomu se mi nechce zhavit tu pistoli. Vetsinou to pouzivam jen na nejake vyndani nahradnich dilu typu konektor apod. ze starych desek, ale i tam je efektivnejsi nahrat to opatrne horkovzdusnou pistoli s regulaci teploty.a vyklepnout.

Telemaster> za malo.
Ohledne odsavani, tak strasne zalezi co budes nejvic delat a jak casto. Na spoustu THT staci sada dobrych sacich knotu, dobre tavidlo a vykonne pero.
Kdyby slo o vetsi objemy, tak se docela vyplati takove ty cinske odsavacky s membranovou vyvevou ala ZD-915 , ZD-917,SS-331H apod. Sluzbu odvedou, jen je tam po case potreba trochu vytunit pistolku.
Ty manualni klasicke pruzinove hrk-frk s ptfe sosackem at uz s vyhrevem nebo jen odsavaci jsou imho dnes prezite. Nepamatuju kdy jsem naposled videl nekoho ji fakt pouzivat
Ohledne odsavani, tak strasne zalezi co budes nejvic delat a jak casto. Na spoustu THT staci sada dobrych sacich knotu, dobre tavidlo a vykonne pero.
Kdyby slo o vetsi objemy, tak se docela vyplati takove ty cinske odsavacky s membranovou vyvevou ala ZD-915 , ZD-917,SS-331H apod. Sluzbu odvedou, jen je tam po case potreba trochu vytunit pistolku.
Ty manualni klasicke pruzinove hrk-frk s ptfe sosackem at uz s vyhrevem nebo jen odsavaci jsou imho dnes prezite. Nepamatuju kdy jsem naposled videl nekoho ji fakt pouzivat

TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
-
Nakonec jsem koupil: ZD-8915. Má membránové čerpadlo a funguje dobře. Na mé účely paráda.Dawe píše: ↑25. 11. 2024, 2:57 Telemaster> za malo.
Ty manualni klasicke pruzinove hrk-frk s ptfe sosackem at uz s vyhrevem nebo jen odsavaci jsou imho dnes prezite. Nepamatuju kdy jsem naposled videl nekoho ji fakt pouzivat![]()
Na pájení jsem vzal : Páječka 2V1 T12 + horkovzduch Handskit 812A. Taky maká hezky.
.. ano, mám stejnou. Bohužel plast pistole se poměrně rychle vyhřeje a začne praskat. Na servis OK na sdenní práci moc nee. Jinak jsem také spokojený, ND jsou a stoji nic.Telemaster píše: ↑25. 11. 2024, 7:59 Nakonec jsem koupil: ZD-8915. Má membránové čerpadlo a funguje dobře. Na mé účely paráda.
Na pájení jsem vzal : Páječka 2V1 T12 + horkovzduch Handskit 812A. Taky maká hezky.
Telemaster> Rekl bych ze s tim budes spokojeny.
Ta "modra" ZD-8915 (totozny produkt jako Proskit SS-331H a dalsi brandy) je verze s mensim topnym telesem a celkove mensi pistoli.
Rozdil teles viz obr. Vetsi pro ZD-915, ZD-917.. mensi s modryma buzirkama je ZD-553 pro ZD-8915, SS-331H atd. Na obcasne pouziti staci bohate. Pri intenzivnejsim nasazeni krehne plast, pali se teliska, deformuji se polykarbonatove nadobky apod.
Na takove vytizeni jsou lepsi ty starsi vetsi "bile" verze (ZD-915 apod.), ktere jsou celkove robustnejsi, ale i tezsi. Kdyz k tehle pistoli dodelas kovove nadobky a lepsi filtr, tak je to fakt dric. Nekolik puvodnich stanic a pistoli mame z roku 2012 a jedou porad.
Viz obr:
Jinak mam pro vas tip. Zmerte si napeti siloveho vystupu stanice. Nektere ty stanice maji totiz jen 20V zdroje, prestoze pistole jsou 24V/80W.
Takze na 20V jedou jen na dve tretiny vykonu....
Prekopat na 24V ty zdroje jdou u ZD-xxx jen zmenou feedbacku, jsou to primitivni flyback SMPS a davaji tech 80W bez problemu. Sotva dvacet minut prace a hned to frci lip
Ta "modra" ZD-8915 (totozny produkt jako Proskit SS-331H a dalsi brandy) je verze s mensim topnym telesem a celkove mensi pistoli.
Rozdil teles viz obr. Vetsi pro ZD-915, ZD-917.. mensi s modryma buzirkama je ZD-553 pro ZD-8915, SS-331H atd. Na obcasne pouziti staci bohate. Pri intenzivnejsim nasazeni krehne plast, pali se teliska, deformuji se polykarbonatove nadobky apod.
Na takove vytizeni jsou lepsi ty starsi vetsi "bile" verze (ZD-915 apod.), ktere jsou celkove robustnejsi, ale i tezsi. Kdyz k tehle pistoli dodelas kovove nadobky a lepsi filtr, tak je to fakt dric. Nekolik puvodnich stanic a pistoli mame z roku 2012 a jedou porad.
Viz obr:
Jinak mam pro vas tip. Zmerte si napeti siloveho vystupu stanice. Nektere ty stanice maji totiz jen 20V zdroje, prestoze pistole jsou 24V/80W.
Takze na 20V jedou jen na dve tretiny vykonu....

Prekopat na 24V ty zdroje jdou u ZD-xxx jen zmenou feedbacku, jsou to primitivni flyback SMPS a davaji tech 80W bez problemu. Sotva dvacet minut prace a hned to frci lip

TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
-
Děkuji všem za rady a podněty. U mě je používání spíše nárazové, neživím se tím. Mám to jako koníčka, stejně tak jako cnc. Jsem rád za toto fórum, i když jsem spíš pasivní uživatel. Dost jsem se tady dozvěděl a naučil, ještě jednou díky
.

Jó... Weller
Nevím jak dneska, ale dřív docela legenda.
Asi před 15 lety jsem zakoupil jen pero od nich, dodělal procesorové řízení a od té doby to běhá.
.

Nevím jak dneska, ale dřív docela legenda.
Asi před 15 lety jsem zakoupil jen pero od nich, dodělal procesorové řízení a od té doby to běhá.
.