Mikrospínač 6A 36V
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Na bateriovej píle mi nespína mikrospínač na brzde, stále je rozopnutý, a píla nejde. Nemá nikto na predaj min na 6 A, alebo aj viac, príp kde by sa dal taký kúpiť? Pozeral som na nete, no našiel som iba na 400 V, a také mám aj doma. Tento ide o poznanie tvrdšie. Dík za každú radu.
Mám tady asi 10 různejch druhů, ale většina je 16,10,6A AC, ale pokud maj uvedený DC, tak jenom třeba do 1A.
No ale pak tady mám čínskej Dongnan KW3A a na něm je mimo jiné 10A 30V DC.
Chodí víc ztuha.
No a pokud by sis to upravil z pájecích oček na fastony, tak tady mám jednoho rusáka bez popisu z nějaký military aplikace, myslím že spíná doraz otoče věže u T72 aby se nevyšroubovala při otáčení jedním směrem doleva

Každopádně pokud máš doma nějakej na 400V, tak bych tam zkusil dát ten a buď vydrží nebo ne.
Nepředpokládám však, že by výrobce řešil brzdu tak, že bude tímhle spínačem odpojovat proud z baterie přímo napájející motor, takže by tam mohlo vydržet cokoliv co má stejný rozměry a vývody aby se nemuselo zasahovat do konstrukce.
No a pokud je stále rozepnutý, tak bych skoro vsadil boty, že je zoxidovanej právě tím, že přes něj teče tak malej proud, že nedochází k čištění kontaktů. On totiž málokdo ví, že vypínače mají v parametrech i minimální spínaný proud pro zaručení deklarované životnosti.
No ale pak tady mám čínskej Dongnan KW3A a na něm je mimo jiné 10A 30V DC.
Chodí víc ztuha.
No a pokud by sis to upravil z pájecích oček na fastony, tak tady mám jednoho rusáka bez popisu z nějaký military aplikace, myslím že spíná doraz otoče věže u T72 aby se nevyšroubovala při otáčení jedním směrem doleva

Každopádně pokud máš doma nějakej na 400V, tak bych tam zkusil dát ten a buď vydrží nebo ne.
Nepředpokládám však, že by výrobce řešil brzdu tak, že bude tímhle spínačem odpojovat proud z baterie přímo napájející motor, takže by tam mohlo vydržet cokoliv co má stejný rozměry a vývody aby se nemuselo zasahovat do konstrukce.
No a pokud je stále rozepnutý, tak bych skoro vsadil boty, že je zoxidovanej právě tím, že přes něj teče tak malej proud, že nedochází k čištění kontaktů. On totiž málokdo ví, že vypínače mají v parametrech i minimální spínaný proud pro zaručení deklarované životnosti.
Dík za radu. Skúsim tam dať, takto ako to je rozobrané, ten na 400V a párkrát to pospínať, ako sa to bude tváriť. Ono dostať sa ku tomu spínaču je dosť rozoberania, nechce sa mi to kuchať každú chvíľu. Aj som uvažoval spojiť to nastálo, a nechať tam iba mechanickú brzdu, no radšej by som tam ten spínač mal. Iný typ mi tam nevojde, no vyskúšam, prípadne zmerám, kolko tam tečie.