Mikrospínač 6A 36V

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Odpovědět
qwer

28. 12. 2024, 9:23

Na bateriovej píle mi nespína mikrospínač na brzde, stále je rozopnutý, a píla nejde. Nemá nikto na predaj min na 6 A, alebo aj viac, príp kde by sa dal taký kúpiť? Pozeral som na nete, no našiel som iba na 400 V, a také mám aj doma. Tento ide o poznanie tvrdšie. Dík za každú radu.
IMG_9315.jpg
IMG_9312.jpg
jenicek

29. 12. 2024, 6:35

Mám tady asi 10 různejch druhů, ale většina je 16,10,6A AC, ale pokud maj uvedený DC, tak jenom třeba do 1A.
No ale pak tady mám čínskej Dongnan KW3A a na něm je mimo jiné 10A 30V DC.
Chodí víc ztuha.
No a pokud by sis to upravil z pájecích oček na fastony, tak tady mám jednoho rusáka bez popisu z nějaký military aplikace, myslím že spíná doraz otoče věže u T72 aby se nevyšroubovala při otáčení jedním směrem doleva :lol: :lol: :lol:
Každopádně pokud máš doma nějakej na 400V, tak bych tam zkusil dát ten a buď vydrží nebo ne.
Nepředpokládám však, že by výrobce řešil brzdu tak, že bude tímhle spínačem odpojovat proud z baterie přímo napájející motor, takže by tam mohlo vydržet cokoliv co má stejný rozměry a vývody aby se nemuselo zasahovat do konstrukce.
No a pokud je stále rozepnutý, tak bych skoro vsadil boty, že je zoxidovanej právě tím, že přes něj teče tak malej proud, že nedochází k čištění kontaktů. On totiž málokdo ví, že vypínače mají v parametrech i minimální spínaný proud pro zaručení deklarované životnosti.
qwer

29. 12. 2024, 9:47

Dík za radu. Skúsim tam dať, takto ako to je rozobrané, ten na 400V a párkrát to pospínať, ako sa to bude tváriť. Ono dostať sa ku tomu spínaču je dosť rozoberania, nechce sa mi to kuchať každú chvíľu. Aj som uvažoval spojiť to nastálo, a nechať tam iba mechanickú brzdu, no radšej by som tam ten spínač mal. Iný typ mi tam nevojde, no vyskúšam, prípadne zmerám, kolko tam tečie.
qwer

2. 1. 2025, 8:47

Nakoniec sa dal jednoducho rozobrať a vyčistiť ( bolo tam dosť jemného prachu z dreva), zložiť, a funguje. Pre istotu som ho zabalil do mikrotenovej fólie.
IMG_9327.jpg
IMG_9330.jpg
Odpovědět

Zpět na „Nákup“