miv píše: ↑10. 1. 2025, 4:38
Charon píše: ↑10. 1. 2025, 4:24
Tak zas tak bych to neprožíval
Jestli je, fajn, jestli neni, taky fajn

Ona tam je jenom proto aby se neopalovaly kontakty, vzniklý rušivý pulz nemá co rušit, teda mimo pripadne dro, a nerikal bych jí rekuperační ale ochranná, spravně flyback dioda
DRO plánuji a kvůli jedné diodě si nebudu dělat zbytečné potíže. A na katedře obvodů nás za nepřítomnost té diody u solenoidové cívky v navrhovaném schématu vždycky pěkně jebali. Tak jsem si to nějak zapsal do hlavy a už se toho asi do smrti nezbavím

.
Ještě bych se Tě chtěl, Mirku, zeptat na jednu věc. Chystám se vykmitnout signálky HL1,2,3. Zdá se mi, že tam celkem k ničemu nejsou a jen to zbytečně prodražují. Ty je u sebe máš nebo ses jich také zbavil?
Ahoj
já je nechal, u zapnuto jsem váhal, vždy se mi nahodí DRO a lampička, ok lampička má vypínač, dro taky, ale nikdy nevypínám. Chtěl jsem i zahodit celou origo krabku a vynechat nepoužívaná, udělat ji polovičně vysokou, kvůli dro, aby na něj bylo líp vidět, ale udělal jsem to dočasně že vyzkouším a je to už bohužel na furt
No u vřetena by to šlo nedat, to slyšíš a vidíš, u posuvů bych to nedělal, motor běží a nic se nehýbe a vřeteno ti ho přehluší. Pak chceš popojet a zjistíš že vypnuto... A samo zapneš už zařazený posuv, a výrobek je v hajzlu. No i když vetrikál hlava jde jednoduše vypnout a kousne tě horizontál
V celé investici jsou ty tři ledky jako když prdneš do hromady hnoje, taky to nepoznáš

SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz