beru F350, je to i s vyvažovacíma tělískama na 32mm otvor kotouče, za tu cenu nemá moc smysl něco vyrábět, mám to na tu moji monoprecisku, kotouče do 200mm, už jsem jich několik kupoval

Děkuji za radu ohledně přírub, ale sehnal sem 10. ks přírub s kotoučem za 750,- kus na bph 20 NA pasují i na bph 320, předpokládám, že jsou stejný i na bph 20 co máš ty Romane jen se liší upínacím šroubem.tumlik píše: ↑5. 9. 2024, 5:42 jestli to budeš předělávat, tak udělej kužel 1:5 na tuhle přírubu která se prodává jako flange wheel adapter https://www.ebay.com/itm/264595248800?_ ... R5Kv0LC4ZA
beru F350, je to i s vyvažovacíma tělískama na 32mm otvor kotouče, za tu cenu nemá moc smysl něco vyrábět, mám to na tu moji monoprecisku, kotouče do 200mm, už jsem jich několik kupoval![]()
Vyvažovací trn má 31mm, tak to by mělo sedět,ovi-ivo píše: ↑6. 9. 2024, 8:16
Děkuji za radu ohledně přírub, ale sehnal sem 10. ks přírub s kotoučem za 750,- kus na bph 20 NA pasují i na bph 320, předpokládám, že jsou stejný i na bph 20 co máš ty Romane jen se liší upínacím šroubem.
Ano budu to předělávat na vnější kužel 1:5
Jaká je velikost tohoto kužele na bph 20?
Největší průměr 32mm??? nebo je větší?
Mohl bys prosím oměřit nemám kde. (na přírubách je na kuželu je nejvetší prům. cca 32mm.)
Takže sem si ověřil kalibrem, v dutině mojí brusky BPH 20NA je opravdu metrický kužel velikost 18
Není od věci do nádrže dát třeba dva větší magnety. U Studera je takový držák s několika magnety s plastovou ručkou a docela mne překvapilo kolik toho na těch magnetech za měsíc je.jergus.balaz píše: ↑8. 1. 2025, 8:04 ... Prípadne ku spiatočke daj do vane magnet, na zachytavanie nečistôt.
Ahoj tak gratulace ke strojku pochlub se šup přidej fotkyMaty_Sch píše: ↑11. 1. 2025, 11:28 Ahoj, jdu tak trochu s kůží na trh, co jsem to tak procházel, řešil se tu konkrétně tento typ brusky také. Mám už nějakou dobu obrovskou brusku Limpec LIP 515a konečně se na ni dostalo, musel jsem si dodělat přírubu na kotouč, magnet jsem koupil neorigo čínský ale oproti narexu je o více jak 1/3 nižší což mi přijde jako značná výhoda. Zatím jsem potřeboval líznout dvě podložky pod ozub. Kola, takže jsem vzal nějaký z asi 130kg kotoučů co tady mám ke kameníku a kdoví k čemu ještě. Otázka zní jaký kotouč do toho? Vím že je problém s velikostí respektive s průměrem vnitřní díry a taky že to jede vše na sucho ale jelikož jsem si vyráběl přírubu na kotouč 125x20 6mm silný, tak bych zvládl i jiné, ale samozřejmě to byla práce na x hodin, tak bych se tomu minimálně do začátku rád vyhnul. Druhý dotaz je zda už někdo řešil odměřování na takto malý stroj? A jako poslední se mi mihla v hlavě myšlenka dvou koncáků, malého pneu. pístu a SIEMENSáckého LOGa a ten podélný posuv hodit na pístnici, jasné, není to těžké ani veliké, ale přeci jen by se mi to tam líbilo
a pohodlnost je taky hrozná věc. Nechtěl bych vrtat do těla, nebo jen velmi šetrně, přijde mi to jako super mašinka která je zatím moc neponičená (když nepočítám přírubu a magnet).
Díky a s pozdravem
Mates
Nové určitě zakládat nebudu, akorát jsem založil skupinu na FB protože ne každý je tu členem, a nenašel jsem ani zahraniční skupinu, tak se klidně přidej; Lipmpemec LIP 515, 515-1-C, P 200 a dalšíAxim píše: ↑12. 1. 2025, 2:33Ahoj tak gratulace ke strojku pochlub se šup přidej fotkyMaty_Sch píše: ↑11. 1. 2025, 11:28 Ahoj, jdu tak trochu s kůží na trh, co jsem to tak procházel, řešil se tu konkrétně tento typ brusky také. Mám už nějakou dobu obrovskou brusku Limpec LIP 515a konečně se na ni dostalo, musel jsem si dodělat přírubu na kotouč, magnet jsem koupil neorigo čínský ale oproti narexu je o více jak 1/3 nižší což mi přijde jako značná výhoda. Zatím jsem potřeboval líznout dvě podložky pod ozub. Kola, takže jsem vzal nějaký z asi 130kg kotoučů co tady mám ke kameníku a kdoví k čemu ještě. Otázka zní jaký kotouč do toho? Vím že je problém s velikostí respektive s průměrem vnitřní díry a taky že to jede vše na sucho ale jelikož jsem si vyráběl přírubu na kotouč 125x20 6mm silný, tak bych zvládl i jiné, ale samozřejmě to byla práce na x hodin, tak bych se tomu minimálně do začátku rád vyhnul. Druhý dotaz je zda už někdo řešil odměřování na takto malý stroj? A jako poslední se mi mihla v hlavě myšlenka dvou koncáků, malého pneu. pístu a SIEMENSáckého LOGa a ten podélný posuv hodit na pístnici, jasné, není to těžké ani veliké, ale přeci jen by se mi to tam líbilo
a pohodlnost je taky hrozná věc. Nechtěl bych vrtat do těla, nebo jen velmi šetrně, přijde mi to jako super mašinka která je zatím moc neponičená (když nepočítám přírubu a magnet).
Díky a s pozdravem
Mates
Můžeš psát sem nebo si založit vlastní vlákno nebo to přidat do mého vlákna jak chceš
viewtopic.php?t=46040
Jinak taky jsem ji nedávno koupil . Nebyla to žádná voňavka ale použita , z fabriky a řeším ty samé problémy , jak ty
Potřebuji příruby nezbyde než vyrobit hod sem fotky příruby
Odměřování to je povinnost chci určitě také to velmi usnadní broušení
Posuv by byl super při zachování možnosti i ručního a aby byl pěkně schovaný uvnitř
Vzduchová pístnice je jednodušší . Líbil by se spíš motorem ale složitější
Ale kde vzít čas při pracovním vytížení těch projektů je tolik