MN80.-typy,rady,fotky
ono to tak bude, další díly z karbecu se objednávali z anglie a taky tam byly imperiální míry. Jelikož jsem na toto blbej, prosím, je možno tento zívit poskládat na MNce? a z jakých kol? (pak vyvstane otázka, kdo spáchá potřebná kola :c) ) díky
Ahoj podle tabulek ma zavit G1/8, 28 chodu na palec. Poskladas to z kol 25, 70, 55, 65.
ja bych kola pro jednorazove pouziti vytiskl, uz jsem je tiskl z PETG a kola vydrzela pekne.
Druha moznost je si to zpocitat z kol co mas a vytisknout treba jen jedno, podle vzorce A/B * C/D = (10*11)/(B/1”*13)
ja bych kola pro jednorazove pouziti vytiskl, uz jsem je tiskl z PETG a kola vydrzela pekne.
Druha moznost je si to zpocitat z kol co mas a vytisknout treba jen jedno, podle vzorce A/B * C/D = (10*11)/(B/1”*13)
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
jen bacha, těch typů bylo myslím víc, úplně slepě to nekopíruj, dělal jsem pánovi vřeteník včetně ložisek z MN80 a tam ty ložiska byla trochu jiná, nebylo to áčko, ale ani ten úplně starej model volmana, radši bych to předem vytáhl a proměřil, on ten matroš je dneska docela raketa
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
tumlik píše: ↑28. 5. 2025, 12:16jen bacha, těch typů bylo myslím víc, úplně slepě to nekopíruj, dělal jsem pánovi vřeteník včetně ložisek z MN80 a tam ty ložiska byla trochu jiná, nebylo to áčko, ale ani ten úplně starej model volmana, radši bych to předem vytáhl a proměřil, on ten matroš je dneska docela raketa![]()
jo ja chci upravit vrřeteník, spíš asi vyrobit nový komplet ten vřeteník. a koukam na ložiska jestli by tam něco vlezlo nebo jestli to dělat komplet nove. už mě ty ložiska štvou delší dobu..
co za upravu jsi dělal ? i jsem uvažoval že bych ti zavolal , kůli repasi toho vřeteniku , ale zatim jenom sonduju.
dopředu jsem uvažoval dvě dvouřade kosouhle ložiska, rozměr 38/54/17 a do zadu jedno dvouřade kosouhle 32/55/23 nic lepšiho jsem nenašel
jinak mam tam ty ložiska ocelová a jenom z vložkou z bronzu. má to tak 1mm ta vložka. možná by stačila ta vložka ne ?
budu to muset ještě jednou rozebrat a skusit poladit. pokud to nepujde tak to vyrobím komlet nové na ty kuličkové ložiska
budu to muset ještě jednou rozebrat a skusit poladit. pokud to nepujde tak to vyrobím komlet nové na ty kuličkové ložiska