Přesně tak - provozovna není nikde předpisem vyžadována ke konkrétním činnostem.tomik.tk píše: ↑8. 11. 2024, 7:23 provozovna byt nemusi. je ale potreba jednoznacne trvat na tom, ze tam nechodi zakaznici a to NIKDY ! tedy zakazku prijimam jen telefonem/emailem atd. a pak ji zakaznikovi dovezu. zadna noha nikdy nevstoupi na moji pudu. a pak samozrejme funguje pravnik. to si radeji najdou k buzeraci nekoho jineho.
t.
Je fakt dobré si ten ŽZ přečíst. Oni ho úředníci většinou moc neznají a dost je zklidní, když znalost projevíš.
Při poslední kontrole si tady v okolí obešli provozovny a sídla firem a nafotili si jak má kdo provozovnu / sídlo f označené. No a rozdávali pokuty protože většinou chyběly otevírací doby.
Upozornil jsem je, že dělám pouze pro firmy - plátce DPH, s některými mám i ve smlouvě, že nikdo nesmí vidět jejich výkresy a tak. V provozovně // mám ji legální a ohlášenou // nemá kdo co dělat z důvodů bezpečnosti a nenechavosti. Otevírací doba je tudíž nesmysl, protože by navozovala dojem, že musím v provozovně být a že tam je přístup. Úředník zabručel že tedy napíše do protokolu, že služby veřejnosti neposkytuji a tím to zvadlo.
Důležité !!! Pokud odevzdáváš špony a odřezky dělej to na živnost a máš doklad o likvidaci odpadu. Čas od času odevzdej ve zběrném dvoře nějaké staré hadry, pár kilo papírových krabic a nějaké mastné hadry // vozim tam takhle starý vyřazený boty //. Zase na ICO !!! Zaplatíš pár stovek a máš krytí.
Ber to tak, že oni potřebují vykázat činnost a pokuty dávají většinou symbolické, aby nikoho moc nenasrali. Pravděpodobně ti nyní dají zase pár let pokoj a pak už musíš být připraven.