7. 11. 2024, 7:05
Nevím proč se stát do toho sere. Když si ten živnostníček vydělá korunu, tak ji zase může utratit, a protože je daněmi zatížený všechno, tak z něho žije i ten stát, a může rozhazovat. Pochopím ještě to odpadový hospodářství, že vylejvat emulzi do lesa není ok, ale řešit jestli má dílna 3, nebo 4 metry strop.. co je komu po tom. Pak to povede akorát k tomu, že se na to ty lidi vyserou. V přírodě paraziti nechávají hostitele přežít. Politici by si mohli uvědomit že ty jejich platy, kabátky, kabelky, a přehrávání peněz kamarádům za předražený zfušovaný zakázky stojí peníze, který musel někdo rukama vydělat a nechat alespoň ty malý napokoji. Velký firmy se zaměstnancama budiž, ať si jedou podle norem, ale sám OSVČ... ať má soustruh třeba v kuchyni, co je komu po tom, nikoho to neomezuje. Jednou se na tu přeregulovanost dojede. A možná že už to nebude tak dlouho trvat.
Další blbost řemeslná živnost. Ten vyuční list je jako záruka čeho? Platíš, odvádíš, dodržuješ, neotravuješ, neohrožuješ, dělíš se o zisk s armádou lemplů, parazitů, vyžírek? Tak o co jde? Jakej je rozdíl, když se vyučím jako automechanik a pak mě zaměstná firma co dělá nábytek, oproti tomu, když to chci dělat sám na sebe? Dosáhnu vzděláním mimo jiné na provoz autolakovny, proč bych nemohl mít třeba to kovo? Jsou to moje peníze, můj čas, moje případné problémy a můj neúspěch. Nebo je snad záruka že nebudu lempl? Aha..
Celej ten systém je zbytečně komplikovanej a neefektivní.
Naposledy upravil(a)
DwPetr dne 7. 11. 2024, 8:04, celkem upraveno 1 x.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...