Aha, už se chytám, dík!
Co jste dneska bastlili?
že ty máš metr třicet? a jen nás tady houpešLukasGunther píše: ↑24. 2. 2025, 5:54 Dneska SU100 dobrý heblo hlavně ten koník jsem si připadal jako bych řídil loď![]()

...to je dobrej parník teda

Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
Ahoj kluci
Trvalo to dva roky vždy když byl čas
Hnětač těsta 150kg rok výroby cca 1990 byl po 30letech nonstop provozu KO
Je to velmi povedený model jaký se už nevyrábí bez převodovky ,elektroniky a dalších současných nesmyslů a jsou k němu 3nerez díže otočné pojízdné
Takže
Kompletní go hnětače a k němu 3 otočné díže
Odstrojení , komplet rozebraní do šroubku ,vyvaření rámu , opískování, prášková barva , kola,ložiska , nová hydraulika s pístnicemi, komplet nová elektrovyzbroj včetně rozvaděče a kabeláže . Vše předěláno ovládání ze 110v na 24v dc . Ten stroj takto nevypadal a nechodil ,ani když byl nový . Ted už je tedy v provozu zaprášený a od mouky
Pravděpodobně mě hnětač přežije
Staré foto torza hnětače a ted foto nového po dvou měsících v provozu
Trvalo to dva roky vždy když byl čas
Hnětač těsta 150kg rok výroby cca 1990 byl po 30letech nonstop provozu KO
Je to velmi povedený model jaký se už nevyrábí bez převodovky ,elektroniky a dalších současných nesmyslů a jsou k němu 3nerez díže otočné pojízdné
Takže
Kompletní go hnětače a k němu 3 otočné díže
Odstrojení , komplet rozebraní do šroubku ,vyvaření rámu , opískování, prášková barva , kola,ložiska , nová hydraulika s pístnicemi, komplet nová elektrovyzbroj včetně rozvaděče a kabeláže . Vše předěláno ovládání ze 110v na 24v dc . Ten stroj takto nevypadal a nechodil ,ani když byl nový . Ted už je tedy v provozu zaprášený a od mouky
Pravděpodobně mě hnětač přežije
Staré foto torza hnětače a ted foto nového po dvou měsících v provozu
SCHAUBLIN 53, GACK K15 , Weiler Condor 81, RB40, Avia fnc 25, a další
Ten "hrnec" musí být potažený plastem, jinak ho tělíska rychle sežerou. A na nerezu nic nedrží.
I u toho vlečného omílání je hlavní ten vibrační pohyb tělísek a ten tady taky nemáš.
Myslím, že by to bylo k ničemu.
Právě ten hrnec bych vyhodil a místo něj tam naimplementoval omílačku, akorát ta orbita toho hnětače + poloměr disku by už byly větší než mám k dispozici. Musel bych sehnat ještě větší nádobu, a to už vzhledem k tomu že se nám uzavřel pro lidi kovošrot jen tak neseženu. Tak jsem od toho upustil.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Ahoj kluci
Na akumulační nádobě u kotle , kterou jsem zabudoval do jakoby skříně mám v dlouhé jímce 3 dlouhé mechanické teploměry a když procházím okolo málem jsem ho urazil
Tiskárnu nemam , tak jsem našel kus silonu a ochranný vyvýšený kryt vysoustružil
Na akumulační nádobě u kotle , kterou jsem zabudoval do jakoby skříně mám v dlouhé jímce 3 dlouhé mechanické teploměry a když procházím okolo málem jsem ho urazil
Tiskárnu nemam , tak jsem našel kus silonu a ochranný vyvýšený kryt vysoustružil
Hmm, mě teď čeká něco podobnýho, naštěstí jen 24ks, za to na klasice SM16. Naštěstí už mám digitální odměřování, tak ho prubnu na vostro, jestli to bude makat, tak to bude pohoda, vynuluju a na dvě upnutí to musí odsejpat. Dneska jsem si nařezal mosazný vajglíky z tyčoviny na pásovce.
Za jeden kus origo konektoru se mi 1200Kč bez DPH dávat nechtělo.
Za jeden kus origo konektoru se mi 1200Kč bez DPH dávat nechtělo.

Jestli stojí originál 1200,- tak jsi řezal vajglíky ze špatného materiálu. Měly totiž být zlaté.jenicek píše: ↑2. 3. 2025, 7:33 Hmm, mě teď čeká něco podobnýho, naštěstí jen 24ks, za to na klasice SM16. Naštěstí už mám digitální odměřování, tak ho prubnu na vostro, jestli to bude makat, tak to bude pohoda, vynuluju a na dvě upnutí to musí odsejpat. Dneska jsem si nařezal mosazný vajglíky z tyčoviny na pásovce.
Za jeden kus origo konektoru se mi 1200Kč bez DPH dávat nechtělo.![]()
Ahoj kamarádi
včera chvíle, dneska chvíle
Asi japonská frézka ala dremel, ale sklíčidlo rychloupínací, provedení paráda, jen se japonec lehce zbláznil nad deskou řízení
na to, že by stačilo cca pwmko, tak je tam asi procík, krystal, hafo pomocných obvodů, asi osm výkonových tranzistorů na chladiči... Prostě masakr
Mechanika, tu jsem vybral jako první neskutečná pastička na myši, asi nesmrtelná mechanika převodu. Je to od zubního technika, přinesl to kamarád, že by potřeboval upravit, nastavit si požadované otáčky a pedálkem jen spínat, v originálu to celé sloužilo jako šlapka ( ne kurva
) No povedlo se, odporový dělič a spínačem zkratovávaný poťák 
včera chvíle, dneska chvíle

SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Aho kluci
Začíná se dělat hezky a dostali jsem po 1 a půl roce konečně povolení na stavbu oplocení a budu makat i kolem baráku. Tak musím opravit traktůrek
Zlobí mě čelní nakladač jeho zavěšení .Na jedné straně mi ulítli 2 šrouby ze 6 Co drží podvázání pod traktorem a čelní nakladač
Soudruzi v Indií, tam tady M14x1 pevnost 10,7
Tak dnes se mi zadařilo navrtat ty dva prasklé šrouby a vytahovákem vytočit ven.
Zítra objednám pevnější 12,7 a všechny je vyměním a promyslím nějakou další výztuhu .
Začíná se dělat hezky a dostali jsem po 1 a půl roce konečně povolení na stavbu oplocení a budu makat i kolem baráku. Tak musím opravit traktůrek
Zlobí mě čelní nakladač jeho zavěšení .Na jedné straně mi ulítli 2 šrouby ze 6 Co drží podvázání pod traktorem a čelní nakladač
Soudruzi v Indií, tam tady M14x1 pevnost 10,7
Tak dnes se mi zadařilo navrtat ty dva prasklé šrouby a vytahovákem vytočit ven.
Zítra objednám pevnější 12,7 a všechny je vyměním a promyslím nějakou další výztuhu .