Přípravek z ocelového plocháče
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdar všem,
Uměl by prosím někdo udělat tuhle věc z obrázku? Je to pripravek na zvedání palet pomocí heveru. Vymyslel a nakreslil to můj táta a ohýbání 6mm plocháče je mimo moje možnosti. Termín je do 21.3. Slaný, Louny a okolí. Nebo pak v pátek odpoledne můžu na trase Praha, Brno, Uherské Hradiště, Uherský Brod - SK.
Dik
Marek
Uměl by prosím někdo udělat tuhle věc z obrázku? Je to pripravek na zvedání palet pomocí heveru. Vymyslel a nakreslil to můj táta a ohýbání 6mm plocháče je mimo moje možnosti. Termín je do 21.3. Slaný, Louny a okolí. Nebo pak v pátek odpoledne můžu na trase Praha, Brno, Uherské Hradiště, Uherský Brod - SK.
Dik
Marek
Sm16, Avia Fnb25, Jones&Shipman 540ap
-
- Kontaktovat uživatele:
Máš pravdu, jeden tam chybí. Mělo by tam být 90°. Ten další je síce 88, ale jak jsem pochopil, je to kvůli pružení při zvedání naložené palety.
Klidně to může být i tenčí materiál.
Klidně to může být i tenčí materiál.
co bude pevnější a mít větší nosnost? ohnutý nebo svařený? 
předpokládám, že to je patka pod paletu na zvednutí klasickou panenkou?
kolik bude vážit paleta? měl bych tip na jiné lepší řešení "přizvednutí palety" - rychlejší a levnější. Řešil jsem to u strojů.

předpokládám, že to je patka pod paletu na zvednutí klasickou panenkou?
kolik bude vážit paleta? měl bych tip na jiné lepší řešení "přizvednutí palety" - rychlejší a levnější. Řešil jsem to u strojů.
Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
-
- Kontaktovat uživatele:
Přesně jak píšeš, mělo by to být na prizvednutí palety panenkou. Táta má na tom obvykle například příslušenství k malotraktoru nebo dřevo na topení (v kleci). Hmotnost bych viděl tak do 900kg. Za tip na jiné řešení budu rád. Dik.
Jádro toho, co jeníček píše, bylo myslím v tom, jestli potřebuješ ty rádiusy takto ostré, protože to je problém ohnout. Nemáš je okótované, tak možná ne?
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Když bys potřeboval zvednout více dáš si podložku i pod tento přípravek a zvedneš o něco výš. atd.
Funguje to v jenom člověku na stroje tak do 3 tun. Pak už je to pro dva a nebo hever.
Panenka (s tím co plánuješ) dává smysl při potřebě zvedat o více než 50mm - například na transportní kolečka 120mm. Ale to bys musel mít heverů více, nejde to zvednout stroj najednou, protože by z toho sjel dolu. Takže stejně podkládáš a postupně zvedáš.
Stěhovací firmy si vezmou tři speciální hydraulický hevery a zvednout to najednou ze všech stran a podloží kolečkama a jede se

Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo, Jenickovu poznámku jsem pochopil. Vzhledem na použití toho udělátka to asi nebude tak kritické. Ale čím menší rádius, tím lépe. Zeptám se táty, jestli má nějaké požadavky, aby se to zohlednilo.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zbyno, píšu ti sz
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak díky Zbynovi hotovo.