Poptávám výrobu tr. matice
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Zdravím,
potřeboval bych vyrobit toto pouzdro s matici viz. příloha.
Potřebuji v 1ks a termín samozřejmě co nejrychleji.
Předem díky za nabídky
potřeboval bych vyrobit toto pouzdro s matici viz. příloha.
Potřebuji v 1ks a termín samozřejmě co nejrychleji.
Předem díky za nabídky
- Přílohy
-
- Pouzdro Drawing v2.pdf
- (314.52 KiB) Staženo 161 x
V podstate to je jednoduchy kus, ale sustruzit trapez bez protikusu je take, nedobre. Aj metricky zavit je najlepsie kontrolovat protikusom. Nedavno som musel dorezavat zavit M30 vyrobeny z cnc sustruhu, spravili ho tesne za toleranciou a nedal sa pouzit.
A dovolim si mudrovat k tolerancii drazky pre to tesne pero, +0,1 mm je brutalne vela.
A dovolim si mudrovat k tolerancii drazky pre to tesne pero, +0,1 mm je brutalne vela.
- LukasGunther
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Trapez celkovo je problem bez konkretneho protikusu. Robim obcas mosadzne matice 36x6L a aj ked mam kus tyce ako kaliber tak to co chodi v metrazi mi obcas nesedi do zavitu ktory na ten moj kaliber spravim. Musim o dost uvolnit, aj par desatin ze na kednom ide moc volne aby na druhom isiel tak normalne. Toleracne polia na TR skrutku som neskumal, ale potesi to ked kusa vyberiem zo stroja ze je hotovy a nejdejean píše: ↑11. 4. 2025, 8:05 V podstate to je jednoduchy kus, ale sustruzit trapez bez protikusu je take, nedobre. Aj metricky zavit je najlepsie kontrolovat protikusom. Nedavno som musel dorezavat zavit M30 vyrobeny z cnc sustruhu, spravili ho tesne za toleranciou a nedal sa pouzit.

Omlouvám se za tu toleranci, tu jsem tam dal že si jí pak dohledám a přepíšu, koukám že jsem jí samodřejmně přepsaljean píše: ↑11. 4. 2025, 8:05 V podstate to je jednoduchy kus, ale sustruzit trapez bez protikusu je take, nedobre. Aj metricky zavit je najlepsie kontrolovat protikusom. Nedavno som musel dorezavat zavit M30 vyrobeny z cnc sustruhu, spravili ho tesne za toleranciou a nedal sa pouzit.

na tesne pero je drazka opravdu P9. V 6mm to bude minus dve, tri stovky. Do plusu to nedava smysl. Plus desetina byva na hloubku, tak se mu to mozna spletlo
edit> nevidel jsem ve vykresu material. Jestli bronz, dovedu vyrobit. Ale nejdriv na konci kvetna.
edit> nevidel jsem ve vykresu material. Jestli bronz, dovedu vyrobit. Ale nejdriv na konci kvetna.
Naposledy upravil(a) Dawe dne 11. 4. 2025, 6:28, celkem upraveno 2 x.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tim samym co delas prumer a celo 
Origo byl takhle sofistikovane podpichnutej. Tak to tak namaloval taky.
Samozrejme jde pouze o to zbavit se radiusu od kudly.. provedeni nema vliv na funkci...
Origo byl takhle sofistikovane podpichnutej. Tak to tak namaloval taky.
Samozrejme jde pouze o to zbavit se radiusu od kudly.. provedeni nema vliv na funkci...
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
otázka byla položená vážně, je mi jasný účel
hned vedle je tolerance průměru 16 tisícin - to chápu jako broušený průměr - tedy i slušný materiál polotovaru
no a pokud u originálu byl zápich šířky 2mm s úskokem do boku do rozdílu průměru také 2mm - tak mne zajímá, jak a čím by to šlo vyrobit - pokud by na tom někdo trval
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
-
- Kontaktovat uživatele:
Ze by sustruznickym nozikom vhodneho tvaru?chb píše: ↑12. 4. 2025, 9:41otázka byla položená vážně, je mi jasný účel
hned vedle je tolerance průměru 16 tisícin - to chápu jako broušený průměr - tedy i slušný materiál polotovaru
no a pokud u originálu byl zápich šířky 2mm s úskokem do boku do rozdílu průměru také 2mm - tak mne zajímá, jak a čím by to šlo vyrobit - pokud by na tom někdo trval