zachytavac padu nepoznam, ale podla vzhladu to vyzera ako navinute lano na silnej pruzine? Netusim. V mojej branzi by to nepreslo... A 150 kg je aj tak malo.
Super, díky za tip, neměl bys plz pár fotek tvojeho řešení?Malakh píše: ↑23. 4. 2025, 5:41 Skús pozrieť pre inšpiráciu aj stavebné výťahy.
Ja som použil jokel 50x3 pre plošinu (cca 1.5x1.5m) a dve stojky, horný priečnik 100x50. Plošonu som skrutkoval, zvárať som si to netrúfol. Naviják z inzercie (bola to dvojica alboxov a motor s brzdou). Lano som vytiahol z navijáka auta (ocelove cca 8-10mm?). Ovládanie 2 tlačidlá a dva koncové spínače.
Díky za vyjasnění.
Spíš něco, co se zadrhne při prudším pohybu (alá bezpečnostní pásy v autě)..? 150Kg je zhruba max. brutto váha obsazené kabiny, se kterou počítám, asi bych pro klid duše hledal něco s trochu vyšší kapacitou, toto byl jen příklad.
Díky, já si tvých vstupů vážím, proto jsem téma založil, abych se o dané problematice něco dozvěděl, pokud to vyznívá jinak, tak je to jen nedorozumění. Ten pohon z inzerátu je evidentně na úplně jinou kategorii zátěže (už podle vrat k výtahu to bude zvedat brutto alespoň půl tuny) a provozu (automatika, rychlost, 24/7)*, věřím, že by to bylo spolehlivé, ale je to imho strašně předimenzované. Tady se budou vozit jen poučení lidé tak jako desetkrát denně?, bude to jezdit pomalu, ovládání bude asi čistě manuální (plus koncáky atp.), něco primitivního na přivolání pomoci se vymyslí atd. A nemusím tam dát levný činský zvedák, šlo o princip.
Nepodarilo sa mi nájsť celkovú fotku, ale bočné stojky a horný priečnik stále používam pre zdvihnutie bremena.
Díky, žádné děti ani domácí mazlíčci, kdyby náhodou nějaká návštěva, celé se to vypne (pokud si nevyškemrají demo
Díky, když to shrnu, popisuješ, jak tento pohon řeší:
Díky. Zběžně jsem si to VZV oměřil z fotek, imho bych se s tím do daného otvoru nevešel nebo bych musel velmi omezit samotnou kabinu a vůbec, celé by to bylo nepřiměřeně monstrózní.
Dík! Měl bys tip na značkový naviják? Jak říkám, celkovou váhu ke zvedání vidím někde kolem 150Kg (do 200 určitě.. .doufámpacka píše: ↑24. 4. 2025, 9:30 Já bych to neviděl zas tak dramaticky , když se podívám co se používá na stavbách za vrátky . určitě bych použil značkový naviják s cca 2,5 nosností a pro dobrý pocit bych osadil dva ty zachytávače - což je fakt dobrá fičura , plošina by směrem nahuru s sebou mohla vytahovat z kazety nějakou sít proti vniknutí pod ní , nebo prostě prostor oplotit a osadit el zámky . Určitě to jde vyrobit tak aby to bylo bezpečné a spolehlivé i v domácích podmínkách .Samo že ne na prodej.