( Když bych měl být nenasyta nenasytná deálně ambulantně poblíž trasy Brno Boskovice

Jde o kličky na Aerovku. Polotovar jsem vytočil, nemám ale nástroj pro čtyřhran. Nebo radu jak na to. Děkuji.
To je jistě dobré řešení, ale on potřebuje opak. Čtyřhran dovnitř, ne venzverodoktor píše: ↑29. 4. 2025, 5:53 Svojho času som podobný problém vyriešil použitím 4-hranu z dajakej hliníkovej kľučky na okno, ktorý som zvonku osustružil a následne vlepil loctitom do vyvŕtanej diery v obrobku. Drží to festovne, ak lepidlu úplne neveríš, môžeš do hrany spoja navŕtať dierku a pridať kolíček.
Muzes si udelat taky "rotacni stouchatko" na soustruh nebo vrtacku
Ano, to rotační odvalování je super. Sic' mám zkušenost jen s 6hr na imbus 5mm, ale funguje to i na jiné geometrické obrazce. Běžně dělám do mosaze a bronzu, jednou i zušlechtěná ocel.Dawe píše: ↑29. 4. 2025, 1:05Muzes si udelat taky "rotacni stouchatko" na soustruh nebo vrtacku![]()
Hledej "Rotary broach" nebo rotary broaching, na youtube uvidis jak to funguje. Ja jsem jedno delal. Je to v podstate jen vyoseny nosic nastroje daneho tvaru (nastroj musi mit ostre spravne podseknute hrany - ja si to vybrusoval z imbus 1/4" bitu treba). Ale nemuzu ho ted najit, abych ti to ukazal![]()
Ale ten bit asi nebyl bezna "blatova" asie - myslim kvuli tomu, zes z nej vybrousil rezny nastroj a asi uz ho nikdy nebrousil.