Koupím PLC Siemens s kabelem k PC.
Asi verze 7?
Moc se zatím nevyznám ve verzích a potřebné kabeláži a software, viděl jsem to v akci párkrát a jednou se v sw od Sinumeriku vrtal. Mělo by to být pro mě k naučení a případně použití do staršího soustruhu jako náhrada za nefunkční jiné PLC.
Pokud by šlo i programovací software do PC s tím PLC tak super.
Prozatím stačí základ CPU a V/V, žádné řízení motorů apod.
Případně kdo poradí co koupit a kde sehnat sw.
PLC Simens plus kabel a SW k PC
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Se vší úctou, podle toho co píšeš o tom asi moc nevíš. Fakt to není až tak jednoduché jak si možná myslíš. Nechcu ti brát iluze, ale asi bys měl popřemýšlet o jednodušším systému. Jinak studovat a studovat, jinak budeš asi dost rozčarovanej výsledkem...
Komunikace, telemetrie, automatizace, pohony...
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Problem dospelych plc od siemensu je v tom:
Ze na jednoduche aplikace a zacatky je prilis slozity.
Vyhoda je ze na slozite aplikace je docela jednoduchy a jde tomu dobre naproti.
Ze na jednoduche aplikace a zacatky je prilis slozity.
Vyhoda je ze na slozite aplikace je docela jednoduchy a jde tomu dobre naproti.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Jé to jsem zase něco napsal... chci se doučit PLC od Siemensu. Zkušenost mám s PLC od jiných výrobců.
Jen se ptám zda mi někdo prodá nebo doporučí vhodnou verzi od Siemense i s kabelem. Pro začátek... a řekne jestli se dá "sehnat" software na programování.
Nečekal jsem, že dostanu odpovědi jaká je to "raketová" věda
Jen se ptám zda mi někdo prodá nebo doporučí vhodnou verzi od Siemense i s kabelem. Pro začátek... a řekne jestli se dá "sehnat" software na programování.
Nečekal jsem, že dostanu odpovědi jaká je to "raketová" věda

Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Staci rada S7-300 s ethernetem. Software se da stahnout. TIA portal. V pohode je v 17 novejsi nutne netreba spis dela problemy. Kabel tudiz netreba staci bezny sitovy. Pocitej ze si vyrves vlasy nez se na to pripojis a neco naprogramujes.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Jó, kdybys napsal hned na začátku, že už o PLC něco znáš a víš, reakce by asi byly jiné. Takže se nediv, to co jsi zformuloval, totiž moc hlavu a patu nemělo. Ona totiž věta "kouím PLC... asi verze 7" totiž lidi znalé spolehlivě odradí.
Ale dost už keců - podívej se na bazoš a najdeš dostatek levných PLC řady S7-1200, příadně jak psal Filip S7-300 (ale musí to být verze compact, jinak nemá I/O) stačí ti pak jen eth. kabel, a chvilka hledání na Inetu, abys to měl čím naprogramovat. BTW, dost často se nabídky na levná PLC objevují i tady. Ale nečekej, že bude za 1000 Kč.
Jak to propojíš a oživíš je druhá otázka - intenzivní studium ale ještě nikoho nezabilo. Více k tomu asi není co dodat...

Komunikace, telemetrie, automatizace, pohony...
Dobře, děkuji, pohledám na bazosi
No a kdyby se náhodou někomu válelo doma a už ho nepotřeboval tak stačí nabídka do SZ.
děkuji
Všechny komunikace je vždycky těžký rozhejbat, třeba i s mojí ženou

No a kdyby se náhodou někomu válelo doma a už ho nepotřeboval tak stačí nabídka do SZ.
děkuji

Všechny komunikace je vždycky těžký rozhejbat, třeba i s mojí ženou

Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy